Berta Sándor

A Google kifogyott az ötletekből?

Peter Thiel ismert befektető, a PayPal társalapítója és a Facebook egyik részvényese élesen bírálta a Fortune Brainstorm Tech 2012 konferencián a Google-t és Eric Schmidt menedzsert.

A konferencia pódiumbeszélgetésén Eric Schmidt bevezetőjére Thiel így reagált: "Úgy gondolom Eric, hogy valóban nagyon jó munkát végzel a Google propagandaminisztereként." Úgy tűnt, hogy a keresőcég felügyelőtanácsának vezetője zavarba jött ettől a mondattól, de egyúttal szórakoztatta is Thiel kifakadása és megköszönte a dicséretet. A PayPal társalapítója azt is hozzátette, hogy érzése szerint a Google számára a számítógépek gyakran fontosabbak az embereknél, s erre vezethető vissza az is, hogy a konszern érdemben nem tudott részt venni a közösségi hálózatokkal kapcsolatos forradalomban. Majd ezt kérdezte: "Moore törvénye ugyan fontos a számítógépek miatt, de milyen hasznot hozott ez a törvény az embereknek és a gazdasági fejlődés szempontjából?"

Ezt követően Thiel azt emelte ki, hogy a Google komoly összegeket fektet be az olyan innovatív technikákba, mint a robotautók, valamint támogatni akarja az aszteroidabányászatot is, s ezzel többet tesz, mint az Apple vagy a Microsoft. Azonban az innovációba a legnagyobb összegeket az Amazon fekteti be, a Google pedig időközben egyszerűen kifogyott az ötletekből.

Eric Schmidt a felvetéseket igyekezett cáfolni és példaként az Androidot és a Chrome böngészőt hozta fel. A PayPal társalapítója erre leszögezte: a Google vagy a Microsoft vezetői nem nevezhetik a cégüket technológiai vállalatoknak, mert nem forgatják vissza a pénzeket a technológiákba. A keresési módszereket már több mint egy évtizede megalkották, a Google pedig azóta csak ül a pénzén és arra számít, hogy soha senki sem fog jobb keresési technológiát kifejleszteni. Az olyan nagy cégek, mint a Google egész egyszerűen ülnek a dollármilliárdjaikon, mert fogalmuk sincs, hogy mit kezdjenek a pénzükkel. Erre a kritikára Schmidt már érdemben nem tudott mit reagálni.

Thiel egyébként nem csak a Google-t, hanem az egész ágazatot bírálta, amikor közölte, hogy ugyan az elmúlt évtizedekben nagy fejlődésen mentek keresztül a hardverek és a szoftverek, de más területeken a helyzet egész egyszerűen katasztrofális.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #25
    rosszul tudod.
  • 37lz55 #24
    jaa majd ez a görbeorrú Peter Thiel osztja az észt, amikor a google tele van világszintű mérnökökkel, az egész cég innováció barát
    ha jól tudom a fejlesztők minden héten kapnak egy napon, amikor azzal "játszanak" amihez kedvük van
    jaa... hogy nem ugranak rá minden "hájpra" mint csirke a takonyra, talán a gazdasági vezetőik ésszerűen próbálnak gondolkodni
  • lordsithlord #23
    Ez a tavalyi modell, de valóban, ez már 3D-s.

    A legújabb a Qosmio X870 széria, az már idén jött ki és ebben már fejlesztették a 3D-s megjelenítés technológiáját.

    A Qosmio szériáról itt egy általános oldal: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio

    Ez kifejezetten az X870-es széria oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870

    És legvégül a jelenleg már forgalomban lévő 3 x875-ös noti oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870/available-models
  • Dj Faustus #22
    A 3D-s megjelenítési technikákról bővebben itt >>
    A Toshiba notebookról meg itt >>
  • Palinko #21
    tudnál erről a notiról bővebb információval szolgálni?
  • B0nFire #20
    Csak akkor van cumi, ha ketten nézik egyszerre!
  • lordsithlord #19
    A 3D-s TV-k és monitorok egy egészen más technológia. Nem mennék bele, mert ez nem az én asztalom, de azt tudom, hogy ezeknek a képalkotása egészen másként működik, mint a korábbi szemüvegeknek (már csak azért is, mert ezeknél egészen más távolságokra kell a képalkotást végezni, nem a szem előtt olyan 10cm-re).

    A notiknál is kezdik a 3D-s képalkotást megoldani, a Toshiba például nemrég mutatta be az új notiját, ami képes követni a kamerájával a felhasználó helyzetét és annak megfelelően alkotja meg a képet, így érve el a 3D hatást.
  • Dj Faustus #18
    "M.O.n biztos kémkütyünek minősülne"
    Mivel nem annyira rejtett, mint egy tollba, öngyújtóba, szemüvegbe épített pontszerű változat, kisebb az esély rá, hogy "haditechnikai és kettős felhasználású (titkosszolgálati) eszköznek" minősítsék - bár megeshet, hogy egy túlbuzgó vámtiszt ráharap.

    "Ha jól értelmezem a honlapon szereplő adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk először)."
    Steve Mann jó rég óta:


    "Ez pedig előre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörő eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és működik, akkor az a technológia előre láthatóan bukásra van ítélve."
    Én leginkább a megnövekedett információmennyiség általi zavar miatt kételkedek az eszköz hasznosságában - párhuzamot vonva a headsettel (elvonja a figyelmet a környezeti információkról - közlekedés közben eléggé veszélyes móka).
  • Palinko #17
    de most látod megint jönnek a 3d tvk. sztem a pcre azért rossz mert a játéknak akkor 2 képet kéne számolni és nem bírná a grafikus :D

    attól hogy egyik cég belebukik, másiknak még lehet vele sikere csak ki kell várni. google cucca sokkal kissebbnek tűnik nekem, szerintem pár év múlva akár lehet belőle valami.
  • lordsithlord #16
    Köszi szépen a linket, erről a kütyüről még nem is hallottam.

    Ha jól értelmezem a honlapon szereplő adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk először).

    Ez pedig előre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörő eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és működik, akkor az a technológia előre láthatóan bukásra van ítélve. Lehet, hogy amolyan divattermék lesz belőle, mint pl. annak idején a PC-s 3D-s szemüveg is volt, de mint az is, nem lesz használható igazából a már leírt okok miatt. Itt jegyezném meg, hogy anno a 3D-s szemüvegek pontosan az általam ismertetett okokból buktak meg, pedig végül már a Tesco-ban is lehetett kapni őket 10ezer forint alatt.