Berta Sándor

184-192 dollár a Nexus 7 gyártási költsége

Bebizonyosodott, hogy a Google közvetlenül valóban semmit sem keres majd a Nexus 7 táblagépeken és gyakorlatilag csak a tartalmak értékesítésével kapcsolatos bevételekben bízhat.

Az Android 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszert futtató eszköz gyártási költsége 184 dollár - állítják a Fudzilla.com szerkesztői, hozzátéve, hogy az adat a nyolc gigabájtos változatra vonatkozik, amely 199 dollárért kerül majd a boltok polcaira. A kutatási, fejlesztési, marketing-, előállítási és csomagolási költségek erre jönnek még rá, tehát a Google valóban szinte semmit sem keres ezeken az eszközökön. Ugyanakkor a Nexus 7 16 gigabájtos változatának bevezető ára 249 dollár lesz, mely modell gyártása 192 dollárba kerül, így itt már némileg jobb és árnyaltabb a helyzet. Van azonban még egy fontos dolog: a konszern minden Nexus 7-hez egy 25 dollár értékű kupont mellékel, amit a vásárlók a Google Play Store rendszerében költhetnek el.

A TechInsights.com munkatársai szintén darabokra szedték a Nexus 7 tábla PC-t és a felhasznált alkatrészek alapján szintén azon az állásponton vannak, hogy megéri megvenni az eszközt. A keresőcég számára a legjobb megoldást a közvetlen értékesítés, a reklámbevételek és a tartalmak eladásából befolyó összegek jelenthetik. A Google ezért döntött úgy, hogy a saját online boltjában fogja árulni a Nexus 7 különböző verzióit. A cél annak elérése, hogy a táblagép világszerte elterjedjen és a Google az alkalmazások, könyvek, zeneszámok és albumok, filmek és újságok értékesítéséből jusson bevételhez. A koncepció gyakorlatilag megegyezik az Amazon által alkalmazott megoldással. Mint ismeretes, a vállalat minden pénzét a táblagépbe ölte, de nem jöttek be a vevőcsalogató lépései.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • shaddam #5
  Who cares ha nincs rajta haszon? A sony meg a microsoft meg 100 dollárokat bukott évekig minden eladott gép után. Legyen minőségi tartalom aztán lesz pénz
 • skinnyman #4
  "de remélem cserébe gyorsabb lessz"
  Mi lesz gyorsabb? Semmi nem lesz gyorsabb, csak több tárhelye lesz...
 • sanyicks #3
  epl-nél még nagyobb a különbség néhány gigányi memóriáért. Az ilyen beépített cuccok mindig pofátlanul túlárazva adják.
 • TheCunami #2
  ölt a motorolába is tehát nem csak a nexusba ez 25 dezső kupon egész jó lehet ez olyan hatezer forint lehet kb de azér szemétség hogy 13 ezerrel kerül többe a 16os holott memória kártyában ez csak 3 ezer de remélem cserébe gyorsabb lessz
 • Poetro #1
  "Mint ismeretes, a vállalat minden pénzét a táblagépbe ölte, de nem jöttek be a vevőcsalogató lépései."
  Akkor csődbement? Vagy az egész egy hatalmas költői túlzás, ami itt már nagyon unalmas.