25
  • Sir Ny
    #25
    rosszul tudod.
  • 37lz55
    #24
    jaa majd ez a görbeorrú Peter Thiel osztja az észt, amikor a google tele van világszintű mérnökökkel, az egész cég innováció barát
    ha jól tudom a fejlesztők minden héten kapnak egy napon, amikor azzal "játszanak" amihez kedvük van
    jaa... hogy nem ugranak rá minden "hájpra" mint csirke a takonyra, talán a gazdasági vezetőik ésszerűen próbálnak gondolkodni
  • lordsithlord
    #23
    Ez a tavalyi modell, de valóban, ez már 3D-s.

    A legújabb a Qosmio X870 széria, az már idén jött ki és ebben már fejlesztették a 3D-s megjelenítés technológiáját.

    A Qosmio szériáról itt egy általános oldal: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio

    Ez kifejezetten az X870-es széria oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870

    És legvégül a jelenleg már forgalomban lévő 3 x875-ös noti oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870/available-models
  • Dj Faustus #22
    A 3D-s megjelenítési technikákról bővebben itt >>
    A Toshiba notebookról meg itt >>
  • Palinko
    #21
    tudnál erről a notiról bővebb információval szolgálni?
  • B0nFire
    #20
    Csak akkor van cumi, ha ketten nézik egyszerre!
  • lordsithlord
    #19
    A 3D-s TV-k és monitorok egy egészen más technológia. Nem mennék bele, mert ez nem az én asztalom, de azt tudom, hogy ezeknek a képalkotása egészen másként működik, mint a korábbi szemüvegeknek (már csak azért is, mert ezeknél egészen más távolságokra kell a képalkotást végezni, nem a szem előtt olyan 10cm-re).

    A notiknál is kezdik a 3D-s képalkotást megoldani, a Toshiba például nemrég mutatta be az új notiját, ami képes követni a kamerájával a felhasználó helyzetét és annak megfelelően alkotja meg a képet, így érve el a 3D hatást.
  • Dj Faustus #18
    "M.O.n biztos kémkütyünek minősülne"
    Mivel nem annyira rejtett, mint egy tollba, öngyújtóba, szemüvegbe épített pontszerű változat, kisebb az esély rá, hogy "haditechnikai és kettős felhasználású (titkosszolgálati) eszköznek" minősítsék - bár megeshet, hogy egy túlbuzgó vámtiszt ráharap.

    "Ha jól értelmezem a honlapon szereplő adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk először)."
    Steve Mann jó rég óta:


    "Ez pedig előre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörő eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és működik, akkor az a technológia előre láthatóan bukásra van ítélve."
    Én leginkább a megnövekedett információmennyiség általi zavar miatt kételkedek az eszköz hasznosságában - párhuzamot vonva a headsettel (elvonja a figyelmet a környezeti információkról - közlekedés közben eléggé veszélyes móka).
  • Palinko
    #17
    de most látod megint jönnek a 3d tvk. sztem a pcre azért rossz mert a játéknak akkor 2 képet kéne számolni és nem bírná a grafikus :D

    attól hogy egyik cég belebukik, másiknak még lehet vele sikere csak ki kell várni. google cucca sokkal kissebbnek tűnik nekem, szerintem pár év múlva akár lehet belőle valami.
  • lordsithlord
    #16
    Köszi szépen a linket, erről a kütyüről még nem is hallottam.

    Ha jól értelmezem a honlapon szereplő adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk először).

    Ez pedig előre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörő eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és működik, akkor az a technológia előre láthatóan bukásra van ítélve. Lehet, hogy amolyan divattermék lesz belőle, mint pl. annak idején a PC-s 3D-s szemüveg is volt, de mint az is, nem lesz használható igazából a már leírt okok miatt. Itt jegyezném meg, hogy anno a 3D-s szemüvegek pontosan az általam ismertetett okokból buktak meg, pedig végül már a Tesco-ban is lehetett kapni őket 10ezer forint alatt.
  • Merces
    #15
    M.O.n biztos kémkütyünek minősülne és le is csuknák az ürgét kétcsillió évre.....bár aki párizsban mekibe megy...hát..
  • Dj Faustus #14
    A második képen levő eszköz a Lumus terméke.
    Bővebben itt >>

    De ha már itt vagyunk: van, akit ilyesmi berendezés miatt vertek meg: Steve Mann esete a McDonald's-ban >>
  • Palinko
    #13
    van topicja az sgn. elméletileg a 2. at mutatták be valósan. majd kiderül, de sztem figyelni fognak erre, nem hiszem hogy minden tesztalanyuk annyira különleges lenne mint akiket említettél.
  • lordsithlord
    #12
    Az első képen ugyanaz a készülék van, mint amiről én is linkeltem képet, az pedig egy lencsés. Tessék, ugyanez a kép az arcra közelítve is fent van ugyanott, ahonnan ezt vetted:



    A második kép nem tudom, honnan jött, mert ezt a képet még soha nem láttam. A Google a bemutatóin nem is mutatott hasonló készüléket, csak az első képen látható, egy lencsés típust mutogatják mindenfelé.
  • Palinko
    #11
    az igaz de itt


    meg itt:


    mintha 2vel dolgoznának.
  • lordsithlord
    #10
    Nézd csak meg ezt a képet, ugyanaz a rendszer, mint az Apache-nál, ugyanúgy 1 szemes csupán: http://venturebeat.com/2012/06/27/resistance-is-futile-google-glass/
  • narumon
    #9
    Szerintem fog működni csak sok értelmét nem látom. Séta közben nem működik a szem fokúsza miatt, buszmegállóban lehet értelme, meg utazásoknál meg bármi olyan helyen amikor nem kell máshova is figyelni.
  • Palinko
    #8
    szerintem nem vágtak volna bele ha ennyi baj lenne vele. emigy itt mindkét szemen lenne nem csak egyen mint apachenél.
  • lordsithlord
    #7
    Csupán egyetlen dolgot mondanék a Google Glass-ra: nem fog működni.

    A korábbi SG cikknél (Google I/O: bemutatta új fejlesztéseit a keresőcég) már leírtam azt is, hogy miért, engedelmeddel bemásolnám most.

    "Mókás dolog ezt a vacakot úgy beállítani, hogy ez friss fejlesztés. Valójában az alapot az Apache helikopter vezérlőrendszere szolgáltatja, ami alapvetően egy egy szemes minikijelző.

    Ezzel pusztán egyetlen probléma van: már a haditechnikában is kisült, hogy ez a rendszer igen komoly koordinációs problémákat okoz, mivel gyakorlatilag az emberek igen magas százalékánál van egyfajta szemdominancia. Ez azt jelenti, hogy a két szem nem tud együttműködni, így nem tudja külön-külön kezelni a beérkező különböző információkat. Ezt szokták vizsgálni a szemészeten, mikor az ember fejére felteszik az a szép kis színes szemüveget és meg kell mondania, hogy a két vonal (egy zöld és egy piros) merre van egymáshoz képest. Ha pont plussz jelben jönnek össze, akkor az illető két szeme tökéletesen képes együttműködni, de szemészorvos ismerősöm szerint ez ritka, mint a fehér holló. Pontosan ezért van az, hogy pl. az Apache pilótáit jóval szigorúbban szűrik, mint akár egy vadászgép pilótáit, mivel ha használniuk kell ezt az egyszemes kijelzőt, az gyakran problémákat okoz.

    Tehát szép az ötlet meg menő a kinézet, de olyan szinten életképtelen, hogy az már fájdalmas. "

    Szóval nagy tervek lehetnek a Glass-ra építve, de előre láthatóan nem valószínű, hogy működőképes lesz ez a termék.
  • Palinko
    #6
    csak tudnám az amazon mit innovál? kindlen kívül
  • TARTYOM
    #5
    Többön mint az államdósság? Akkor jó lenne megnézned mekkora is az adósságunk
  • bujtorgy
    #4
    bla-bla-bla
  • nlght
    #3
    1. ezek az említett cégek a hülye management miatt hullnak el, akik nem képesek előre nézni és felmérni, hogy mi kell a népnek
    2. pont a google-t bírálják, amikor talán ők voltak a leginnovatívabbak az elmúlt 10-15 évben az IT óriások közül, most jöttek ki a google glass koncepciójával (képzeljétek mi lesz belőle 5-10 év múlva majd ha sokat fejlesztenek rajta), az önmagát vezető autót nem rég kezdték tesztelni kaliforniában, az androidnak 5 éven belül min. 80%-os részesedése lesz, stb. stb. nem tudom mitől féltik, akkor már az ms-re 10-szer jobban rá lehetne húzni azt, hogy nem tudja h mi az az innováció...
    3. ez a csávó facebook részvényes, biztos egy kiba zseni, tudja mibe kell fektetni, főleg, hogy 3-adával csökkent a fb részvények értéke a megjelenés óta, imho ez egy fizetett ajvékoló
    4. ezt a cikket is megint a kommentek növelése és flame miatt fordították le az sg.hu szerkesztők... ide a rozsdás bökőt
  • dyra
    #2
    Mad felvásárolják azokat akiknek jó ötlete van :)
  • Sir Ny
    #1
    elég sok pénzen ülnek ( gyakorlatilag többön, mint a magyar államadósság ), de ha azt nézzük, hogy vész esetén meddig tart ki. Márpedig sorban hullnak el, mint a legyek, lsd. SUN, Nokia, mingyá a HP és a SONY. Néhány tíz milliárd dollár ekkora cégeknek fél évtizedig sem elég.