A Google kifogyott az ötletekből?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
ha jól tudom a fejlesztõk minden héten kapnak egy napon, amikor azzal "játszanak" amihez kedvük van
jaa... hogy nem ugranak rá minden "hájpra" mint csirke a takonyra, talán a gazdasági vezetõik ésszerûen próbálnak gondolkodni
A legújabb a Qosmio X870 széria, az már idén jött ki és ebben már fejlesztették a 3D-s megjelenítés technológiáját.
A Qosmio szériáról itt egy általános oldal: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio
Ez kifejezetten az X870-es széria oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870
És legvégül a jelenleg már forgalomban lévõ 3 x875-ös noti oldala: http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X870/available-models
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
A notiknál is kezdik a 3D-s képalkotást megoldani, a Toshiba például nemrég mutatta be az új notiját, ami képes követni a kamerájával a felhasználó helyzetét és annak megfelelõen alkotja meg a képet, így érve el a 3D hatást.
Felhasználó: mindig a gép a hibás Rendszergazda: a hibát először ne a gépben keresd.
Mivel nem annyira rejtett, mint egy tollba, öngyújtóba, szemüvegbe épített pontszerû változat, kisebb az esély rá, hogy "haditechnikai és kettõs felhasználású (titkosszolgálati) eszköznek" minõsítsék - bár megeshet, hogy egy túlbuzgó vámtiszt ráharap.
"Ha jól értelmezem a honlapon szereplõ adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk elõször)."
Steve Mann jó rég óta:
"Ez pedig elõre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörõ eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és mûködik, akkor az a technológia elõre láthatóan bukásra van ítélve."
Én leginkább a megnövekedett információmennyiség általi zavar miatt kételkedek az eszköz hasznosságában - párhuzamot vonva a headsettel (elvonja a figyelmet a környezeti információkról - közlekedés közben eléggé veszélyes móka).
attól hogy egyik cég belebukik, másiknak még lehet vele sikere csak ki kell várni. google cucca sokkal kissebbnek tûnik nekem, szerintem pár év múlva akár lehet belõle valami.
Ha jól értelmezem a honlapon szereplõ adatokat, a Lumus 2000 óta foglalkozik ezzel a LOE technológiával, mégis igazából nem nagyon lehet róluk hallani (vagy lehet, hogy szerepelnek hírekben, én mindenesetre most hallok róluk elõször).
Ez pedig elõre vetíti, hogy ha egy cég 12 év alatt nem tudott igazán áttörõ eredményeket felmutatni, bár a technológia létezik és mûködik, akkor az a technológia elõre láthatóan bukásra van ítélve. Lehet, hogy amolyan divattermék lesz belõle, mint pl. annak idején a PC-s 3D-s szemüveg is volt, de mint az is, nem lesz használható igazából a már leírt okok miatt. Itt jegyezném meg, hogy anno a 3D-s szemüvegek pontosan az általam ismertetett okokból buktak meg, pedig végül már a Tesco-ban is lehetett kapni õket 10ezer forint alatt.
Bõvebben itt >>
De ha már itt vagyunk: van, akit ilyesmi berendezés miatt vertek meg: Steve Mann esete a McDonald's-ban >>
A második kép nem tudom, honnan jött, mert ezt a képet még soha nem láttam. A Google a bemutatóin nem is mutatott hasonló készüléket, csak az elsõ képen látható, egy lencsés típust mutogatják mindenfelé.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A korábbi SG cikknél (Google I/O: bemutatta új fejlesztéseit a keresõcég) már leírtam azt is, hogy miért, engedelmeddel bemásolnám most.
"Mókás dolog ezt a vacakot úgy beállítani, hogy ez friss fejlesztés. Valójában az alapot az Apache helikopter vezérlõrendszere szolgáltatja, ami alapvetõen egy egy szemes minikijelzõ.
Ezzel pusztán egyetlen probléma van: már a haditechnikában is kisült, hogy ez a rendszer igen komoly koordinációs problémákat okoz, mivel gyakorlatilag az emberek igen magas százalékánál van egyfajta szemdominancia. Ez azt jelenti, hogy a két szem nem tud együttmûködni, így nem tudja külön-külön kezelni a beérkezõ különbözõ információkat. Ezt szokták vizsgálni a szemészeten, mikor az ember fejére felteszik az a szép kis színes szemüveget és meg kell mondania, hogy a két vonal (egy zöld és egy piros) merre van egymáshoz képest. Ha pont plussz jelben jönnek össze, akkor az illetõ két szeme tökéletesen képes együttmûködni, de szemészorvos ismerõsöm szerint ez ritka, mint a fehér holló. Pontosan ezért van az, hogy pl. az Apache pilótáit jóval szigorúbban szûrik, mint akár egy vadászgép pilótáit, mivel ha használniuk kell ezt az egyszemes kijelzõt, az gyakran problémákat okoz.
Tehát szép az ötlet meg menõ a kinézet, de olyan szinten életképtelen, hogy az már fájdalmas. "
Szóval nagy tervek lehetnek a Glass-ra építve, de elõre láthatóan nem valószínû, hogy mûködõképes lesz ez a termék.
2. pont a google-t bírálják, amikor talán õk voltak a leginnovatívabbak az elmúlt 10-15 évben az IT óriások közül, most jöttek ki a google glass koncepciójával (képzeljétek mi lesz belõle 5-10 év múlva majd ha sokat fejlesztenek rajta), az önmagát vezetõ autót nem rég kezdték tesztelni kaliforniában, az androidnak 5 éven belül min. 80%-os részesedése lesz, stb. stb. nem tudom mitõl féltik, akkor már az ms-re 10-szer jobban rá lehetne húzni azt, hogy nem tudja h mi az az innováció...
3. ez a csávó facebook részvényes, biztos egy kiba zseni, tudja mibe kell fektetni, fõleg, hogy 3-adával csökkent a fb részvények értéke a megjelenés óta, imho ez egy fizetett ajvékoló
4. ezt a cikket is megint a kommentek növelése és flame miatt fordították le az sg.hu szerkesztõk... ide a rozsdás bökõt
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI