Alex

A Dell is az Intel ultrabook platformjában bízik

Budapesten is bemutatkoztak az Intel Ivy Bridge architektúrával rendelkező új modellek. Hazánk a vállalat első öt, stratégiailag kulcsfontosságú országa között szerepel a régióban.

A Dell egy sajtóesemény keretében hazánkban is bemutatta új régiós stratégiáját, legfrissebb üzleti eredményeit, valamint megújult, 3. generációs Intel-alapú termékportfolióját. A jelen lévő közép-európai vezetők előadásukban mintha kissé erőltetetten találni akartak volna néhány területet, ahol vezető szerepet mutathatnak fel, ilyen például hogy cégük az első az ISCSI storage szolgáltatás területén, vagy hogy a kormányzati szektorban a G20 országok mindegyike használ Dell terméket. Fontosabb ennél, hogy az új stratégia szerint a cég a régióban továbbra is az öt stratégiailag legfontosabb ország közé pozícionálja hazánkat, üzleti tervei között pedig magyarországi vezető helyének megerősítése és a piaci részesedés további növelése szerepel.

A 2011-es IDC adatok szerint a társaság 86 479 darab laptopot értékesített Magyarországon, amely az előző évhez képest 30,1 százalékos növekedést jelent az utolsó negyedévben. Ezzel a vállalat a versenytársakat megelőzve megszerezte a piacvezető, 20,4 százalékos piaci részesedést. 2012. első negyedévében a vállalat az előző év hasonló időszakához képest 17,7 százalékkal növelte eladásait, és az IDC beszámolója szerint 18 554 db laptopot értékesített. Az asztali munkaállomások területén 2011-ben 23 467 db számítógép eladásával 18,2 százalékos piaci részesedéssel a második helyen végzett.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Dell a sajtótájékoztató keretében mutatta be hazánkban az Intel harmadik generációs, Ivy Bridge architektúrára épülő termékvonalát, az új Latitude E6430s, E6230, E6330, E6430 és E6530, E5430, E5530 E6430 ATG, az OptiPlex 3010, 7010, 9010, 9010 all-in-one, a Precision T7600, T5600, T3600, T1650, és az XPS modelleket. A megújult Latitude laptopokat és OptiPlex asztali gépeket a nagyvállalatoknak, az XPS-t pedig a vállalati és magán felhasználók számára szánják. Az új Latitude termékcsalád modelljei a többi gyártó hasonló ultrabookjától nem igazán térnek el, ugyanúgy hosszú üzemidőt, magas szintű adatvédelmet és fejlett kapcsolódási lehetőségeket kínálnak, az USB 3.0 adatátviteli szabvány alkalmazása mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Oszi0101 #5
    Az nem jutott eszebe, hogy átgondolt gépeik vannak, csak nem a te fejeddel gondolkoznak?
  • Szefmester #4
    Ott fér el... Mondjuk amilyen gyökerek a Dell tervezőmérnökei simán kinézem belőlük hogy csak simán lustaságból rakták oda. Azt még megértem hogy a procit nehéz legyen piszkálni meg cserélni, de hogy a hűtő takartásához ki kelljen szedni az alaplapot is legtöbbször, de némely tipusnál meg a vinyó cseréjéhez is.. nos az már trehányság. Kevés jól átgondolt készülékük van, de azok tényleg érnek is valamit.
  • nlght #3
    miért te nem a válladon hordozva hallgatsz zenét?
  • mad mind #2
    Hogy érezd a hangokat, ne áradjon, mint Kozsó.
  • Lizardman #1
    Valaki árulja el legyen szíves, mert én tényleg tanácstalan vagyok, hogy miért kell egy laptop hangszóróit alulra helyezni, és nem a felső (billentyűzet és képernyő közti) üres részre kialakítani? :/