HENT hírlevél

Kalózkodás elleni törvényt hoztak Spanyolországban

Több hónapos késlekedés és csúszás után a spanyol parlament elfogadta az új szabályozást, ami alapján hatékonyan lehet majd eljárást indítani a szerzői jog által védett tartalmakat jogosulatlanul terjesztőkkel szemben.

Az új jogszabály értelmében a hatóságok lekapcsolhatnak minden olyan oldalt, ami illegális forrásból származó tartalom elérését segíti elő, akár csak egy elérési link megosztása által is. Az elfogadást heves viták előzték meg, a parlamenten belül és azon kívül egyaránt, amibe politikai pártok mellett internethasználók és jogvédő szervezetek is bekapcsolódtak.

A törvény alapján egy bizottság vizsgálja majd a panaszokat és annak ajánlása alapján, bírói határozatot követően 10 napra lezárható bármilyen spanyolországi szerveren tárolt honlap. A Spanyol Internethasználók Szövetsége az elfogadást követő napon bejelentette, hogy a törvény felülvizsgálatot kérik az alkotmánybíróságnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bzozoo #3
    aaaa-nak igaza van. Mellesleg a nagyobb warez oldalak, melyeknek haszna is származik belőle, fogják magukat és áttelepítik a cuccot egy külföldi szerverre oszt csá :)
  • zola2000 #2
    De hogy fog ez működni, az ilyen honlapokkal szemben csak akkor lehet fellépni, ha spanyolországon belül működnek, de szerintem blokkolni kell az olyant is, ha valaki beírja hogy www.thepiratebay.org, akkor ne jöjjön be az oldal, és a google se ad találatokat a spanyoloknak a warez kereséseknél, persze az okosabbja megkerüli proxyval, de aki nem ért hozzá az megveszi ami neki nagyon kell, és így is komolyan csökkenhet a warez.
  • aaaaa #1
    Linkelésért büntetés ? Siessünk, mert holnapra a spanyolok bezáratják a Goggle-t is. Vagy mégsem ? :) Ha pedig valaki az utcán elszaval egy Windows serialt, akár életfogytiglant is kaphat.