HENT hírlevél

Szigorúbb jogvédelmet sürgetnek az orosz filmesek

Az orosz parlament kulturális bizottsága elé kívánja terjeszteni szerzői jogi szabályozási javaslatait a "No to Thieves!" elnevezésű, helyi filmeseket tömörítő jogvédő szervezet. A filmipari képviselet szerint a kalózkodás évi másfél milliárd dolláros veszteséget okoz számukra.

A média és internetes cégek mellett a Sony orosz képviseletének vezetőjét, a Russian World Studios vezető producerét és a vállalkozás szentpétervári stúdióinak kreatív igazgatóját, továbbá a Sistema Mass-media elnökét is tagjai között tudó filmipari képviselet egységesítené az online elkövetett jogsértésekre vonatkozó törvényi szabályozást. A "No to Thieves!" az orosz parlament kulturális bizottsága elé beterjesztendő javaslata lefedi az audiovizuális iparág teljes körét, és kötelezné az internetszolgáltatókat, hogy meghatározott eszközökkel akadályozzák előfizetőik jogsértő magatartását.

A Variety által idézett jogvédők szerint nemzetközi szinten Oroszországban a legmagasabb az illegális letöltések aránya. Becsléseik szerint a kalózok évi másfél milliárd dolláros kárt okoznak az orosz filmiparnak.

A Sistema Mass-media elnöke, Andrey Smirnov a javaslat kapcsán kifejtette, az orosz kormánynak mihamarabb felül kell vizsgálnia a hatályos jogszabályokat, és szigorítania kell annak rendelkezéseit. Mint mondta, úgy látják nincs értelme törvényileg külön választani az audiovizuális ipar egyes ágazatait, hatékonyabb, ha minden, az interneten engedély nélkül terjesztett és terjedő illegális tartalomra vonatkozóan egységes szabályozási keretet fogadnak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #2
    Fene tudja, attól függ mennyire tudják meggyőzni Putyint :). Nagy site-ot mindenesetre sikerült bezáratniuk, erről készült Hitleres videó is.

  • HADOPILUZER #1
    Oké. ők majd jó szigorúan összeráncolják a szemöldöküket, ejnye-bejnye, irgum burgum,

    mi pedig majd lábujjhegyen fogunk torrentezni

    étá ócsiny málágyec távárisi