Berta Sándor

Közzétették a Boxee néhány részletét

Ugyan a Boxee hivatalos premierjére még jövő januárig várni kell, néhány információ már így is napvilágot látott.

Eldőlt, hogy a Boxee a 2010 januári CES kiállításon debütál majd. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy kiderült: a D-Link lesz a multimédiás adatátviteli eszközt gyártó cég hivatalos partnere. Amint azt Mike Lange, a D-Link üzletfejlesztési és termékmarketing részlegeinek vezetője elmondta, az első Boxee Boxok csak a jövő év második felében jelennek majd meg, elsőként az amerikai piacon. Arra azonban a szakember sem tudott válaszolni, hogy Európában mikor jelenhetnek meg az első készülékek.


"A Boxee, illetve a Boxee Box a lakások digitális hálózatba kötésének területén egy érdekes technológiai fejlesztés. A jelenleg elérhető megoldásokkal ellentétben ugyanis szoftver lehetővé teszi, hogy közvetlenül hozzáférhessünk a YouTube, a Flickr vagy más médiaplatformok tartalmaihoz" - szögezte le Lange. A Boxee legnagyobb előnye tehát, hogy az online anyagok megtekintéséhez nincs szükség PC-re vagy egy notebookra. Segítségével közvetlenül behívhatók a Facebook, a Twitter vagy a Last.fm oldalain tárolt tartalmak, valamint lehetőség van ezek megosztására, ajánlására és értékelésére.


A kiszivárgott, majd a hivatalos oldalon is megjelent előzetes specifikációk szerint a Boxee Boxot ellátják egy HDMI-, két USB-, egy WLAN- és egy LAN-porttal, továbbá nem hiányozhat majd egy SPDIF-csatlakozó sem. A tökéletes zenei hangzásra garanciát jelent a DTS és a Dolby 5.1 Surround támogatása. Az összképet az RCA-audiocsatlakozók, az SD memóriakártya-bővítőhely és a távirányító teszik teljessé. Mivel a szoftver nyílt forráskódú így hónapokon belül megjelenhetnek az új kiegészítők, amelyek szabadon integrálhatók lesznek az alap programba.

"A terület növekvő népszerűségének az emelkedő eladási számoknak köszönhetően egyre vonzóbbak lehetnek ezek az eszközök a felhasználók számára. Mind az Egyesült Államokban, mind pedig Európában már jelentős a lehívható online anyagok száma, ugyanakkor viszonylag kevés HD-minőségű felvétel érhető el. Ez azonban hamarosan megváltozik" - hangsúlyozta végül Mike Lange. Az új szolgáltató már most a támogatói között tudhatja az MLB amerikai baseball ligát és a Sonyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Polemius #29
    Közben kiszivárgott a Boxee beta. (Ha valaki nem tudna januárig várni) :)
    www.techspot.com/news/37334-boxee-beta-09209647-leaked-on-torrent-sites.html
  • hol9672 #28
    ogg, flac, ape, wavpack, mpc, m4a, és a többi - fehér holló, amelyik ezeket mind tudja

    de ha tudja is, akkor is elég rugalmatlan, pl. én mod fájlokat hallgatok, többek közt xmplay-el, mert szeretem a scene zenét, és ezeket semmelyik sem játssza le

    ha van lovam, minek mellé még egy szamár?
  • visnait #27
    Utánnanéztem és sokban igazad van. DTS csak optikán. Most hogy mi beágyazott, vagy mi nem azt nemtudom, de a feliratok MKV-ben mennek. Audiosávok dettó. Van olyan, hogy DTS, AC3 és MP3 sáv is van benne(gondolom buherált Star Trek 11). OGG, FLAC, AAC nincs, de gondolom ez elég nemkifizetődő zenelejátszó lenne. :D Ne érts félre, de eddig egy ICY BOX om volt és egy POPOCORN lejátszóm, csak egy idő után már annyi vezeték volt szanaszét, hogy egy porszívózást már nemengedhettem meg magamnak. :D Mellékesen zenész vagyok, így a DTS kiesik, mert több hangszóró már nemférne el a házban...sajna.
  • vkrisz #26
    Mármint melyik téves? Tudja a DTS-t? Nem hinném. Tudja a beágyazott feliratokat? Nem hinném. Tudja az OGG, FLAC, AAC fájlokat? Sajna nem. Tudja kezelni a több hangsávos mkv-kat és avikat? Ezt sem (fixen az első sávot játsza le - kivéve ha DTS mert akkor azt sem). Hát nekem nem tűnik egy hűdefasza királyságnak :-). Ne érts félre azoknak biztos ez álmai TV-je akik imádják az mkv gyűjteményük majdnem összes filmjének a hangját átkonvertálni DTS-ből AC3-ra. Azoknak is biztos király akik szeretik kiszedni a feliratokat a konténerből, mert csak a külső feliratfájlokat kezel. Illetve ha néha megnézel egy egy kamerás filmet akkor biztos jó, de egy kicsit komolyabb felhasználás során bizony már igencsak elvérzik a masina.
    Mindenesetre az kiderült hogy nem te vagy a Boxee célcsoportja. De attól még lehet egy jó kezdeményezés. Számomra sokkal szimpatikusabb mint egy TV-be épített limitált képességű médialejátszó.
  • visnait #25
    Téves! Tesztelve. Eddig minden ment kivéve a hang DTS en, mivel nincs házimozim. De a DTS2AC3 konverterrel lassan átcsinálgattam. :D
    Bál olvastam valahol, hogy a L5.1 es kódolásnál nembírja a bitrate -ot, és a 4.0 ásnál igen,(ez nekem nemsokat mond, mert nálam a heti 2 film a max, az is kamerás, mert inkább kivácsi vagyok, mint maximalista) de eddig amit próbáltam BR Rip, HD DVD Rip azok mentek. És aminek örülök az a Share Manager, minden hálózatban lévõ gép minden megosztott fáljját elérem és letudom játszani.
  • vkrisz #24
    Ne dobd ki. De a fent említett készüléked rögtön elhasal egy DTS-es mkv-tól, nem bírja a beágyazott feliratokat a FLAC fájlokat stb. Én is TV vásárlás előtt állok, de a médialejátszó része 0%-ot nyom a latba pont azért mert eléggé kiforratlan. Ráadásul amíg a TV-d támogatása 1-2 éven belül abbamarad, a boxee és társai folyamatosan fognak fejlődni.
  • visnait #23
    Jajjj ez nagyon jó! Amint hazamentem azonnal kidobom a Samsung LE37B651 -esemet, ami ezt alapban tudja. És még többet is:-) Ha 3 éve jött volna ki, akkor most örülnék, de így?!

    Polemius: A fentemlített készülék a WMV-n kívül mindent lejátszik. Akár full HD ben is, USBrõl, D-Link rõl. És ha akarok, olyan aplikációt csinálok rá, amilyet akarok. Vagy a saját fejlesztési környezetében, vagy Flash -ben.
    Persze tudom, nemvesz mindenki évente TV-t. Én 7 év után cseréltem a PIP, PAP, PAT, 100Hertz es TV met, amin híradót néztem max. És most ajándékozhatom el a DVB-T set top boxot, a külsõ HDD-t multimédia lejátszással és egy szekér mindenféle kiegészítõt.
  • Polemius #22
    Inquisitor:
    Igen, kb. annyit tud. Mert ugye ez is egy lejátszó. Az más kérdés, hogy tv-ben én még olyat nem láttam, ami tényleg mindent tudna. :) Már ha egyáltalán tud ilyeneket.
    (Vagy a kodekeken hasal el, vagy a netes funkciókban - jó, ha 2-3 dolgot elérsz a netes szolgáltatások közül.)

    Netbook, vagy inkább nettop. Pont erre ideális a Boxee. :) Fogsz egy gépet, rárakod és van egy olcsó HTPC-d. :) (Mondjuk azért 60k alatt nem nagyon fogsz olyan netbookot találni itthon ami bírná a full hd-t (nem ionos és csak egy magos ami ebbe az összegbe belefér).
    Ez a cikk csak arról szól, hogy a D-Link meg akar jelenni egy cuccal, amit gyárilag a Boxee alá szánnak.

    Egyébként nem mindenkinek van új tv-je. Pl. az enyémen sincs hdmi bemenet, ezért akartam volna s-video kimenetes lapra építeni egy gépet amin Boxee lenne.

    IR vs. soros portról én nem írtam semmit, ne tőlem kérdezd. :)
    (Bár annyi lehet a dologban, hogy soros portra olcsón [ezer Ft vagy még alatta] össze lehet rakni egy vevőt ami bármilyen olcsó távirányítóval működik.)
  • Inquisitor #21
    Egy (nem ionos) netbook olcsóért 60k alatt van és annak árában ott a TFT, S-Videot meg manapság mire is használnák egy új készüléknél?

    "Az infras taviranyito vevojet a soros porta erdemes kotni,"
    Mi baj az USB-vel? :) Pláne, hogy sorosportos lapokat úgy kell vadászni.
  • Inquisitor #20
    "Mondjuk az értelme annyi, hogy egy készülékkel tudod lejátszani a helyi meghajtón (HDD) vagy a helyi hálózaton levő filmjeidet, zenéidet, nézegetheted a képeidet. Mindezt egy pofás felületen kattintgatva a távirányítóddal."

    Magyarul pont azt tudja, amit a kolléga által írt modernebb tévék alapból, és a jobb médiaboxok??? :D