29
 • Polemius
  #29
  Közben kiszivárgott a Boxee beta. (Ha valaki nem tudna januárig várni) :)
  www.techspot.com/news/37334-boxee-beta-09209647-leaked-on-torrent-sites.html
 • hol9672
  #28
  ogg, flac, ape, wavpack, mpc, m4a, és a többi - fehér holló, amelyik ezeket mind tudja

  de ha tudja is, akkor is elég rugalmatlan, pl. én mod fájlokat hallgatok, többek közt xmplay-el, mert szeretem a scene zenét, és ezeket semmelyik sem játssza le

  ha van lovam, minek mellé még egy szamár?
 • visnait
  #27
  Utánnanéztem és sokban igazad van. DTS csak optikán. Most hogy mi beágyazott, vagy mi nem azt nemtudom, de a feliratok MKV-ben mennek. Audiosávok dettó. Van olyan, hogy DTS, AC3 és MP3 sáv is van benne(gondolom buherált Star Trek 11). OGG, FLAC, AAC nincs, de gondolom ez elég nemkifizetődő zenelejátszó lenne. :D Ne érts félre, de eddig egy ICY BOX om volt és egy POPOCORN lejátszóm, csak egy idő után már annyi vezeték volt szanaszét, hogy egy porszívózást már nemengedhettem meg magamnak. :D Mellékesen zenész vagyok, így a DTS kiesik, mert több hangszóró már nemférne el a házban...sajna.
 • vkrisz
  #26
  Mármint melyik téves? Tudja a DTS-t? Nem hinném. Tudja a beágyazott feliratokat? Nem hinném. Tudja az OGG, FLAC, AAC fájlokat? Sajna nem. Tudja kezelni a több hangsávos mkv-kat és avikat? Ezt sem (fixen az első sávot játsza le - kivéve ha DTS mert akkor azt sem). Hát nekem nem tűnik egy hűdefasza királyságnak :-). Ne érts félre azoknak biztos ez álmai TV-je akik imádják az mkv gyűjteményük majdnem összes filmjének a hangját átkonvertálni DTS-ből AC3-ra. Azoknak is biztos király akik szeretik kiszedni a feliratokat a konténerből, mert csak a külső feliratfájlokat kezel. Illetve ha néha megnézel egy egy kamerás filmet akkor biztos jó, de egy kicsit komolyabb felhasználás során bizony már igencsak elvérzik a masina.
  Mindenesetre az kiderült hogy nem te vagy a Boxee célcsoportja. De attól még lehet egy jó kezdeményezés. Számomra sokkal szimpatikusabb mint egy TV-be épített limitált képességű médialejátszó.
 • visnait
  #25
  Téves! Tesztelve. Eddig minden ment kivéve a hang DTS en, mivel nincs házimozim. De a DTS2AC3 konverterrel lassan átcsinálgattam. :D
  Bál olvastam valahol, hogy a L5.1 es kódolásnál nembírja a bitrate -ot, és a 4.0 ásnál igen,(ez nekem nemsokat mond, mert nálam a heti 2 film a max, az is kamerás, mert inkább kivácsi vagyok, mint maximalista) de eddig amit próbáltam BR Rip, HD DVD Rip azok mentek. És aminek örülök az a Share Manager, minden hálózatban lévõ gép minden megosztott fáljját elérem és letudom játszani.
 • vkrisz
  #24
  Ne dobd ki. De a fent említett készüléked rögtön elhasal egy DTS-es mkv-tól, nem bírja a beágyazott feliratokat a FLAC fájlokat stb. Én is TV vásárlás előtt állok, de a médialejátszó része 0%-ot nyom a latba pont azért mert eléggé kiforratlan. Ráadásul amíg a TV-d támogatása 1-2 éven belül abbamarad, a boxee és társai folyamatosan fognak fejlődni.
 • visnait
  #23
  Jajjj ez nagyon jó! Amint hazamentem azonnal kidobom a Samsung LE37B651 -esemet, ami ezt alapban tudja. És még többet is:-) Ha 3 éve jött volna ki, akkor most örülnék, de így?!

  Polemius: A fentemlített készülék a WMV-n kívül mindent lejátszik. Akár full HD ben is, USBrõl, D-Link rõl. És ha akarok, olyan aplikációt csinálok rá, amilyet akarok. Vagy a saját fejlesztési környezetében, vagy Flash -ben.
  Persze tudom, nemvesz mindenki évente TV-t. Én 7 év után cseréltem a PIP, PAP, PAT, 100Hertz es TV met, amin híradót néztem max. És most ajándékozhatom el a DVB-T set top boxot, a külsõ HDD-t multimédia lejátszással és egy szekér mindenféle kiegészítõt.
 • Polemius
  #22
  Inquisitor:
  Igen, kb. annyit tud. Mert ugye ez is egy lejátszó. Az más kérdés, hogy tv-ben én még olyat nem láttam, ami tényleg mindent tudna. :) Már ha egyáltalán tud ilyeneket.
  (Vagy a kodekeken hasal el, vagy a netes funkciókban - jó, ha 2-3 dolgot elérsz a netes szolgáltatások közül.)

  Netbook, vagy inkább nettop. Pont erre ideális a Boxee. :) Fogsz egy gépet, rárakod és van egy olcsó HTPC-d. :) (Mondjuk azért 60k alatt nem nagyon fogsz olyan netbookot találni itthon ami bírná a full hd-t (nem ionos és csak egy magos ami ebbe az összegbe belefér).
  Ez a cikk csak arról szól, hogy a D-Link meg akar jelenni egy cuccal, amit gyárilag a Boxee alá szánnak.

  Egyébként nem mindenkinek van új tv-je. Pl. az enyémen sincs hdmi bemenet, ezért akartam volna s-video kimenetes lapra építeni egy gépet amin Boxee lenne.

  IR vs. soros portról én nem írtam semmit, ne tőlem kérdezd. :)
  (Bár annyi lehet a dologban, hogy soros portra olcsón [ezer Ft vagy még alatta] össze lehet rakni egy vevőt ami bármilyen olcsó távirányítóval működik.)
 • Inquisitor
  #21
  Egy (nem ionos) netbook olcsóért 60k alatt van és annak árában ott a TFT, S-Videot meg manapság mire is használnák egy új készüléknél?

  "Az infras taviranyito vevojet a soros porta erdemes kotni,"
  Mi baj az USB-vel? :) Pláne, hogy sorosportos lapokat úgy kell vadászni.
 • Inquisitor
  #20
  "Mondjuk az értelme annyi, hogy egy készülékkel tudod lejátszani a helyi meghajtón (HDD) vagy a helyi hálózaton levő filmjeidet, zenéidet, nézegetheted a képeidet. Mindezt egy pofás felületen kattintgatva a távirányítóddal."

  Magyarul pont azt tudja, amit a kolléga által írt modernebb tévék alapból, és a jobb médiaboxok??? :D
 • Polemius
  #19
  Nos, nézzük akkor. :)
  Alaplap, 1 magos intel atommal kb. 100$
  1GB ram kb. 30$
  Normális pcie tuner min. 50$
  Táp, ami kicsi, passzív, akkor picopsu, mindenestől min.: 50$
  kell még egy ház, ami ha pofásat akarsz akkor az is legalább 50$
  Kártyaolvasó, hdd nélkül (távirányító mondjuk van a tunerhez, lcd-t meg nem akarsz az elejére).
  Eddig összesen legalább: 280$ (kb 46e Ft jelenlegi árfolyamon)
  Ami ismerve a magyar árképzési gyakorlatot, megszorzandó itthon legalább 1,3-mal:

  364$ azaz 67340 Ft.

  De ha elmondod nekem, hogyan lehet kihozni 45e-ből ionos lappal, tunerrel, ráadásul vinyóval, nagyon örülni fogok. :)

  Annak még inkább, ha mondasz nekem egy olyan még gyártásban levő alaplapot, amin kis fogyasztású proci (atom, vagy via proci) van, hozzá ion chipset lehetőleg, és pláne ha van svideo + hdmi kimenete.

  Mert tudtommal jelenleg nem gyártanak olyan lapot amin ion van svideo kimenettel, de még az egyetlen atom procis, svideo kimenetes (de nem ionos) lap gyártása is megszűnt.
 • kvp
  #18
  Egy 64 bites core2solo-s procival integralt mini itx alaplap ma 14-16 ezer forint kozott van, gyarilag beforrasztott procival, passziv hutessel. Ehhez kell rakni meg egy tapot, memoriat, egy pci-os tv kartyat, egy sata-s merevlemezt es monduk egy belso usb-s kartyaolvasot. Az egesz linux-al es mplayer alapu lejatszassal (ami tud streaming-et is) kerul kb. 30 ezer forintba (kisker brutto ar). A kesz dobozon lesz vga es tv kimenet (compozit, svideo, komponens), sok.1-es hang ki es bemenet, video, svideo, antenna bemenet, ethernet, jopar usb csatlakozo es meg par egyeb. Az infras taviranyito vevojet a soros porta erdemes kotni, de lehet blutooth-os is az egerrel es a billentyuzettel egyutt. En mar csinaltam egy ilyen gepet hazilag, tehat meg lehet csinalni. (mondjuk az ingyenes linux helyett nekem winxp van rajta es kapott egy olcso dvd irot is)
 • Polemius
  #17
  Akkor annyival tud többet, hogy képes fel is venni tunerrel? Mondjuk ez a kívánság már Boxee-nál is felmerült. :)

  Arra azért kíváncsi leszek, hogyan hozzák ki ennyiből. A 45e nekem irreálisnak tűnik, pláne ha ebbe beleértették az áfát is.
 • jocco
  #16
  Hogy mivel... idézek a fejlesztöktöl kapott levélböl :)

  "igen, egyelőre ennyit mondhatunk el: http://www.htpc.hu/homesys/english.php
  egy amerikai céggel együtt kifejlesztettünk egy nagyon kis fogyasztású eszközt, ami képes mindenre (rögzít, visszateker stb.) ami kell, és van analóg/dvb-T tunerje. Képes összemosni a hagyományos TV-t, a stream és lokális lejátszással. Persze mindezek mellett normál PC-ként is képes üzemelni. Az utcai árat max 45,000 HUF körüli összegben tervezzük. Mindenestül."
 • Polemius
  #15
  NullZ3r0:
  Már az alfa verzióban is volt valami, a betát még nem láttam, de feltehetőleg nem felejtették ki.
  Másrészt meg ugye ha egy számítógépről van szó, az már nem olyan nagy varázslat. :)
 • NullZ3r0
  #14
  Torrent kliens? :)
 • Polemius
  #13
  Tetsuo:
  Mármint a Boxee, vagy a Boxee Box "nem az all-in-one mediacenter, amit mar 10 eve szajkoznak"?
  És mit hiányolsz belőle?
 • gyumi333
  #12
  Gyujtsetek ossze nehany pontot dec 31.ig es nyerjetek egy 5.1es hazimozit vagy mas multimedias termeket!! Megeri :) http://www.versu.ro/Misi-6018.html
 • Tetsuo
  #11
  Meg mindig nem az all-in-one mediacenter, amit mar 10 eve szajkoznak..
 • ibrik
  #10
  Kár, hogy nem tud TV-műsort felvenni pl. egy külső USB-s HDD-re vagy az SD-re - legalábbis sehol sem látom, hogy ilyet írtak volna róla...
 • Alfa Of NS
  #9
  Hát, mindenesetre a design eredeti
 • Polemius
  #8
  Derapo:
  A Boxee az éppen XBMC alapon fejlesztett progi. :)
  Ez csak egy doboz, ami gyárilag Boxee-t fog futtatni.
  Bármire felteheted a Boxee-t (linux, win, mac de még apple tv-re is).
 • Derapo
  #7
  nem kell ide ilyen box ízé..vagyis kell..veszel egy xbox classic gépet rátelepíted az xbmc-t és kész a mindentudó mediacenter. Mondjuk a Hd videokkal bajban van de üsse kavics azon kívül bármit,bármiről(dvd,usb,hálózat)lejátszik.
 • Polemius
  #6
  Az igaz, hogy nem láttam még minden tv megoldást, de amit igen, azoknál még eléggé kezdetleges volt a netes dolgok kezelése. Soknál még az offline (HDD) tartalmak kezelése is messze állt az ideálistól.
  Ez meg mindent lejátszik és pluginekkel bővíthető a tudása.
 • Pintyőke
  #5
  Polemius: ezt tudja egy ujabb generacios TV is! ;) A szabvanyt pedig DLNA -nak hivjak amin keresztul mindez lebonyolithato.

  Talan inkabb az a poen benne, hogy kiforrottabb lesz a codec tamogatasa ill. csatlakoztathato olyan TV-khez amiben nincs IPTV modul.
 • Polemius
  #4
  Mondjuk az értelme annyi, hogy egy készülékkel tudod lejátszani a helyi meghajtón (HDD) vagy a helyi hálózaton levő filmjeidet, zenéidet, nézegetheted a képeidet. Mindezt egy pofás felületen kattintgatva a távirányítóddal.
  Pluszban kapsz hozzá netes tartalmakat, youtube-tól a last.fm-ig.
  Mellé még közösségi feature is van a boxee-hoz.

  Mivel tud többet a te htpc megoldásod? :)
 • Utokverek
  #3
  Egész életemben ilyen elba***tt nagy zöld fakockát akartam! :)
  Az biztos, hogy értelme 0, mert beküldöd a házimozi elé, tök jó, csak mindek, amikor már az is magától megcsinálja?
 • jocco
  #2
  Ö ennek meg mi a fene értelme van? Az ujabb Tv-k már alapból internet képesek s már most is van nem egy ami kezeli ezeket az online tartalmakat. Ha meg külön bobozban gondolkodik az ember akkor meg már inkább majd ez htpc vagy vmi hasonló :)
 • Polemius
  #1
  Kiszivárgott? :D
  Közzétették a Boxee illetve a D-Link hivatalos oldalán (http://www.dlink.com/boxeebox).
  Meg mintha második negyedévet írtak volna a megjelenés időpontjára, nem második félévet.