Berta Sándor

Franciaország: szigorítanák a HADOPI-törvényt

A francia minisztertanács a szerdai ülésen foglalkozott a Loi HADOPI hivatalról szóló törvény módosításának kérdésével.

A francia igazságügyi minisztérium öt új ponttal egészítené ki a meglévő jogszabályt. Ez a csomag már az alkotmánybíróság javaslatainak figyelembe vételével készült, ennek ellenére elfogadása esetén jelentős mértékben szigorítaná a törvényt. Ugyan az egész csomag még nem szivárgott ki, de egyes részletek már ismertté váltak.

A La Tribune napilap által közölt információk szerint a hozzáférések blokkolása már nem csak a HADOPI hivatal által, hanem bármelyik bíró döntése alapján elrendelhető lenne. Emellett növelnék a pénzbüntetések összegét: az először vétkezőknek, az internetelérések tulajdonosainak legfeljebb 1500, a visszaesőknek viszont már 3000 eurós pénzbírságot kellene kifizetniük. Felmerült annak lehetősége is, hogy még nagyobb pénzbüntetésre vagy akár letöltendő börtönre ítélnék azokat, akik figyelmen kívül hagyják a bírói határozatot és akik új internethozzáférést szereznek a tevékenységük folytatására.

A Le Parisien tudósításában arról írt, hogy az ügyeket gyorsított eljárásában tárgyalnák. A módosítócsomag Michele Alliot-Marie eddigi belügyminiszter nevéhez köthető, aki a napokban az igazságügyi szaktárca új vezetője lett. A L'Express hírmagazin úgy tudja, hogy a csomagról a nyári szünet közepén, július 20-án, egy rendkívüli ülésnapon döntene a francia parlament két kamarája.

Nicolas Sarkozy francia elnök hétfői beszédében külön kitért a kérdésre és szavait mindkét kamara tagjainak címezve kijelentette, hogy a végsőkig figyelemmel fogja kísérni a csomag útját.
A mostani pontok között szerepel egyébként az is, hogy például egy kellő mértékben nem védett WLAN-hotspot üzemeltetőjét terheli a felelősség azért, ha valaki a rendszeren illegális fájlcserélést folytat.
A francia alkotmánybíróság június közepén mondta ki, hogy a francia HADOPI-törvény legszigorúbb pontjai ellentétesek az alaptörvénnyel. Christine Albanel francia kulturális miniszter azonnal jelezte, hogy ennek ellenére bevezeti a jogszabályt a kormány.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #24
    Nekem az nagyon úgy tűnik, hogy ha pl. ellopják az autómat és bankrabláshoz használják fel, azért én vagyok a felelős. Hiába volt benne riasztó... (Lekopog...) Nagyon beteg lehet az az ember lelkileg, aki ilyen törvényeket agyal ki és ver végig a törvényhozáson. Ráadásul gusztustalan módon, a hátsó ajtón keresztül (nyári szünetben amikor senki nem fogja elolvasni, vagy ellenszavazni.)
  • szlovákiai hun #23
    Íme a Führer reinkarnációja Dragoff személyében....

    Hogy a cionista lobbi mögötte van az nem kétlem, no de ilyen képeket ide linkelni....
  • Dragoff #22
    "A francia alkotmánybíróság június közepén mondta ki, hogy a francia HADOPI-törvény legszigorúbb pontjai ellentétesek az alaptörvénnyel. Christine Albanel francia kulturális miniszter azonnal jelezte, hogy ennek ellenére bevezeti a jogszabályt a kormány."

    Mocskos, büdös gázkamrazsidók !

    A Führer gázosított már el ezeknél rendesebb embereket is.




  • KillerBee #21
    Ő is.
  • Mike at home #20
    azt általánosságban írtam
  • KillerBee #19
    Csak te érezted úgy. Teljesen normálisan írt, nem mondott semmi rosszat vagy sértőt, alaptalanul vádoltad. Sőt épp te fenyegetted meg őt:

    "simén felnyomlak hogy pedo vagy"

    Aztán meg:

    "úgy beszél mint egy jogvédő, úgysem tudnuk elbujni, mind lebukunk, ijesztget a sittel,"

    Én is írtam ilyesmit a #9-ben. És valóban, ha nagyon akarják, TOR és proxy meg egyebek ellenére is kinyomozható, mikor és mit töltesz le és fel. Attól senki nem lesz "jogvédő", hogy objektíven tájékoztat téged az ellenfél lehetőségeiről.
  • szlovákiai hun #18
    Pedig semmi rosszat nem mondott, igaza van, ha nagyban akarnak be varnak, nekik is megvannak a beépített embereik, miért ne regisztrálnának be a zárt trackerekre is az embereik és már böngészhetik is a peerlistát, nyitott trackeren még ennyi sem kell, peerguardian? Már nem használ, szimpla statikus ip nekik is van, s hogy ők áthághatják a törvényt azt le sem szarják, csak a pénz jöjjön nekik, nem riadnak vissza törvénytelen eszközöktől, főleg ez a Szarközy is segíti őket, kit vastagon megkentek, tökéletes titkosítás nincs, nem analfabéták azok a hárpiák, akik úgy gondolják, a technológia náluk is meg van, akár olyan mint a titkos szolgálatok is használnak eltudom képzelni!!!!
  • Mike at home #17
    lehet hogy csak én éreztem így, de nekem az jött le, úgy beszél mint egy jogvédő, úgysem tudnuk elbujni, mind lebukunk, ijesztget a sittel, stb
  • KillerBee #16
    Mivel is vádolt téged, minket?
  • Mike at home #15
    amilyen alapon ő minket