Gyurkity Péter

Fizetőssé válhat a Hulu

Az anyacég új vezetője szerint a reklámokra épülő modell nem vált be, ezért a rendkívül népszerű videómegosztó portál által kínált tartalmak legalább egy része fizetőssé válhat a jövőben.

Jonathan Miller, aki idén márciusban érkezett a News Corp. céghez, hogy felülvizsgálja a digitális stratégia fontosabb elemeit, két konferencián is beszélt a portál jövőjéről, annak üzleti modelljéről. Véleménye szerint ez utóbbin mindenképpen változtatni kell, mivel a reklámok önmagukban nem jelentenek elég vonzerőt a tartalomszolgáltatók számára, a bevételről nem is beszélve.

A Hulu kiemelkedően népszerű a tengerentúlon, ahol a nagy kiadók és filmstúdiók beleegyezésével, sőt azok közvetlen támogatása mellett kínál teljes televíziós műsorokat és mozifilmeket. Ezzel a portálnak sikerült az, amivel a YouTube-nak hosszú ideig nem sikerült megbirkóznia - hiába van utóbbinak jóval nagyobb felhasználói tábora, a Hulu sokkal inkább megfelelt a szórakoztatóipar ízlésének és feltételeinek. Úgy tűnik azonban, hogy az anyagiakat illetően ez sem elég, ezért az anyacég most változtatna az eddig kizárólag reklámokra építő üzleti modellen.

A gyors változásokat a vezető azonnal kizárta, ám hosszú távon teljesen logikusnak tartaná a mikrofizetések, valamint az előfizetéses modell megjelenését, ami minden bizonnyal az európai megjelenéssel, a kontinensen való terjeszkedéssel egy időben valósulna meg. Amennyiben a fizetések nem a teljes kínálatra terjednének ki, nyilván a legújabb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó alkotásokat fejelnék meg némi díjjal, mivel a reklámok eddig nem tudták megváltani a világot.

Kérdés, hogy miként viszonyulnak majd ezen lépéshez a felhasználók, akik hozzászoktak az ingyenességhez, különös tekintettel arra, hogy a YouTube is egyre inkább fontos szereplőként jelenik meg a zenekiadók és filmstúdiók előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gery85 #9
    kipróbálom.thx
  • winnie #8
    vannak ip-rejtő okosságok vagy programok, mint hotspot shield.
  • Gery85 #7
    És hogy lehet megoldani,hogy magyarországról is nézni tudjam??
  • winnie #6
    főleg azért is meglepő, hogy nem-pénzes volt, mert az itunes is mekkora sikersztori, pedig ott nem HD-s filmek, sorozatok hada van, hanem kvázi bélyegnyi epizódokat árulnak 1.99-ért. de szerencsére fizetni nem bonyolult.
  • winnie #5
    nyilván fizetve is sokaknak megérné. amúgy meg várható volt. ennyire durva jó kínálatot teljesen ingyen nem tudom meddig lehet fenntartani. sok warezelő nyála nyilván csorogna, ha tudná mi minden van "ottan".
  • Polemius #4
    Ki mondta, hogy nem kellett senkinek ingyen? Sőt: pont abban bíznak, hogy lesznek elegen akik fizetnek is majd.
  • Tetsuo #3
    ki nem szrja le?? LOL soha nem fizetnék azert a szarert..
  • kukacS3K #2
    pedig már kezdtem örülni persze alaptalanul
  • OrdasFarkas #1
    Hulu? Ha még ingyér se kellett, akkó mé fizetnék érte ???