Gyurkity Péter

200 megabites elérést tesztel a Virgin Media

A brit szolgáltató idén fejezi be hálózatának frissítését, legfeljebb 50 megabites eléréseket kínálva az előfizetőknek. Eközben azonban a szerencsés kiválasztottak már 200 megabites kapcsolatot is kipróbálhatnak.

A Virgin Media jelezte, hogy Kentben, egészen pontosan Ashford városában megkezdik az eddigi leggyorsabb otthoni csomagnak számító 200 Mbps-os elérések beüzemelését, egyelőre tesztjelleggel. Mintegy 100 alkalmazott, valamint kívülálló fanatikus juthat hozzá a rekordsebességet nyújtó elérésekhez, amelyek legalább 6 hónapig rendelkezésre állnak majd.

A cég - amely saját magát az egyetlen következő generációs internetszolgáltatóként jellemzi a szigetországban - tavaly decemberben kezdte meg az 50 Mbps-os elérések bevezetését, amely a nyár végére válik elérhetővé a teljes hálózaton. A következő lépés a jelek szerint a 200 megabites otthoni kapcsolat lenne, amelynek feltöltési iramáról azonban még nem született végleges döntés. A szolgáltató ezzel kapcsolatban egyelőre annyit árult el, hogy több eltérő változatot is kipróbálnak, amelyekkel egy széles skálán haladnak majd végig, hogy megtalálják az optimális upstream sebességet.

A Virgin szerint a fenti programmal a világ leggyorsabb DOCSIS 3.0 hálózatát alakítják ki, amelyben a legfőbb partner szerepét a Cisco tölti majd be - utóbbi nyilván az otthoni felhasználásra szánt Linksys család tagjai révén érdekelt a fejlesztésekben. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy az otthoni felhasználók miként hasznosítják a nagyobb letöltési sebességet a HDTV-szolgáltatások, valamint a különböző biztonsági platformok esetében.

Még nem alakították ki az új elérések széleskörű bevezetésének menetrendjét, hiszen erre nincs igazán vásárlói igény - a tesztelésben résztvevő fanatikusokat a cég elmondása szerint csúcsteljesítményű PC-ik, valamint elhivatottságuknál fogva választották ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tricky #17
    csak egy átlagos mai WD Caviar 250 GB, SATA 3 Gb/s(384 MB/s) is pörköli a másolást
    szóval ha ilyen gyors internet lesz egyszer felénk is akkor már jó felé járunk



    http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=298

    WD caviar harddisk
  • Spirit #16
    Utálom az ilyen "mire lehet használni" szöveget. Túlságosan belénk rögzültek a modemes idők, megszoktuk,hogy a net az "lassú". Most képzeljétek el, hogy egy vinyóról vinyóra történő másolás is ilyen sebességű lenne,mint ma a net. Írnál mondjuk 1mbyte/sec-el. Én igenis örülnék neki, ha olyan sebességű lenne a net,mint a vinyók(200mbit azért már 25mbyte/sec, ami már nagyságrendben ott van). Ki lehet bírni, ha egy 1gb-os játékdemo mondjuk negyed óra alatt jön le, de mennyivel szebb lenne, kevesebb,mint 1 perc alatt érne le. Legutóbb egy 2gb-os videót akartam barátomnak elküldeni az 1mbit-es feltöltésemmel. Emiatt fél napig nem neteztem,mert annyira leterhelt volt a kapcsolat. Szerintetek nincs már hova fejleszteni?
  • tntmax #15
    Erről a cégről egy jó szót nem hallottam még csak borzalmas kritikákat miszerint a leggusztustalanabbak egyike.
  • floatr #14
    Japersze

    Majd amikor mindenki a "felhőben" nyomja a Quake7-et négyszeres hd felbontásban, akkor nem lesz kérdés h mire kell a sávszélesség ;]

    Csak kár hogy ezt a korlátot pár óra alatt el lehet érni, sakko mindenki megb.hatja a jövőt
  • tricky #13
    üdv.

    nekem 256/128 Kbit Flatem van és havonta letöltök 30 Gb zenét, filmet, játékot, stb. szóval, ha nagyobb sávszéleségnél korlátozott a korlátlan letöltés, akkor minek is a nagysávszélesség?
    még jó hogy nekem nincs ilyen korlátozott korlátlan netem, lehet akkor csak 5 Gb ot szabadna letöltenem és akkor már nem is lenne érdekes még a netezés sem

    az emberek 85-90 százaléka letölt, a többi csak olvasgat, ismerkedik, BLOGol stb
    --------------------------------------------------------------------------------
    Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
    Gigabyte GA-EX38-DQ6
    Kingston 2 GB DDR2
    NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)
  • Dany007 #12
    Persze ez teljesen világos. De én még mindig az átlagjúzerekről beszéltem, amiről szó van.
    És ahogy te is írtad, belőlük jelentősen több van.
    Szal sz.tem fölösleges lenne ezért külön kiépíteni valami száloptikás hálózatot. Mármint lakásonként.
  • Gerygrey #11
    HD streamre is bőven sok még 10 megabit is. A torrenteken fent levő HD filmek 4-5 mbps bitrátájúak, a full HD-sek 8-9. Ha full HD-ben akarsz skype-on webcamozni, ahhoz kellhet 20 mbps, de akkor már sokat mondok.
  • shaark #10
    Hamarosan (2-3 ev) mulva Skandinaviaban 4G halozaton lehet ugyan ilyen sebesseggel szaguldozni, na majd az lesz az igazi, ha mobilon keresztul nezek HD minosegu filmeket...
  • FuryAlpha #9
    Ez mar 1000 eves hir.
    Ide meg csak most jutott el?
  • qwas #8
    Apróbetűs részben kéretik elolvasni a 30 gigás letöltési korlátot.