17
-
tricky #17 csak egy átlagos mai WD Caviar 250 GB, SATA 3 Gb/s(384 MB/s) is pörköli a másolást
szóval ha ilyen gyors internet lesz egyszer felénk is akkor már jó felé járunk
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=298
WD caviar harddisk -
Spirit #16 Utálom az ilyen "mire lehet használni" szöveget. Túlságosan belénk rögzültek a modemes idők, megszoktuk,hogy a net az "lassú". Most képzeljétek el, hogy egy vinyóról vinyóra történő másolás is ilyen sebességű lenne,mint ma a net. Írnál mondjuk 1mbyte/sec-el. Én igenis örülnék neki, ha olyan sebességű lenne a net,mint a vinyók(200mbit azért már 25mbyte/sec, ami már nagyságrendben ott van). Ki lehet bírni, ha egy 1gb-os játékdemo mondjuk negyed óra alatt jön le, de mennyivel szebb lenne, kevesebb,mint 1 perc alatt érne le. Legutóbb egy 2gb-os videót akartam barátomnak elküldeni az 1mbit-es feltöltésemmel. Emiatt fél napig nem neteztem,mert annyira leterhelt volt a kapcsolat. Szerintetek nincs már hova fejleszteni? -
tntmax #15 Erről a cégről egy jó szót nem hallottam még csak borzalmas kritikákat miszerint a leggusztustalanabbak egyike. -
floatr #14 Japersze
Majd amikor mindenki a "felhőben" nyomja a Quake7-et négyszeres hd felbontásban, akkor nem lesz kérdés h mire kell a sávszélesség ;]
Csak kár hogy ezt a korlátot pár óra alatt el lehet érni, sakko mindenki megb.hatja a jövőt -
tricky #13 üdv.
nekem 256/128 Kbit Flatem van és havonta letöltök 30 Gb zenét, filmet, játékot, stb. szóval, ha nagyobb sávszéleségnél korlátozott a korlátlan letöltés, akkor minek is a nagysávszélesség?
még jó hogy nekem nincs ilyen korlátozott korlátlan netem, lehet akkor csak 5 Gb ot szabadna letöltenem és akkor már nem is lenne érdekes még a netezés sem
az emberek 85-90 százaléka letölt, a többi csak olvasgat, ismerkedik, BLOGol stb
--------------------------------------------------------------------------------
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
Gigabyte GA-EX38-DQ6
Kingston 2 GB DDR2
NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) -
Dany007 #12 Persze ez teljesen világos. De én még mindig az átlagjúzerekről beszéltem, amiről szó van.
És ahogy te is írtad, belőlük jelentősen több van.
Szal sz.tem fölösleges lenne ezért külön kiépíteni valami száloptikás hálózatot. Mármint lakásonként. -
#11 HD streamre is bőven sok még 10 megabit is. A torrenteken fent levő HD filmek 4-5 mbps bitrátájúak, a full HD-sek 8-9. Ha full HD-ben akarsz skype-on webcamozni, ahhoz kellhet 20 mbps, de akkor már sokat mondok. -
shaark #10 Hamarosan (2-3 ev) mulva Skandinaviaban 4G halozaton lehet ugyan ilyen sebesseggel szaguldozni, na majd az lesz az igazi, ha mobilon keresztul nezek HD minosegu filmeket... -
FuryAlpha #9 Ez mar 1000 eves hir.
Ide meg csak most jutott el? -
qwas #8 Apróbetűs részben kéretik elolvasni a 30 gigás letöltési korlátot. -
norphindel #7 Az egysegsugaru felhasznalonak valoban nem kell ekkora savszelesseg, es el sem tudja kepzelni hogy mire tudja hasznalni. mondok par peldat.
nem mindegy hogy milyen otthonrol a munkahelyeden a response time az ottani gepeddel, nagyban segiti / hatraltatja a munkat (ehhez mondjuk 10-20 Mbit is eleg). de ottvannak a mediaban dolgozo emberek akiknek a munkajahoz nelkulozhetetlen hogy tomoritetlen vagy nagyon minusegu tomoritett formatumokat hasznaljanak, es cel az hogy ne delutanra erjen at a cucc, ha monjuk otthonrol dogozok, es akkr mar nem midengy hogy egy 4gigas video anyag 4 ora alatt er oda vagy 20 perc alatt.
csak azert hogy lassuk, nem csak olyan emberek hasznaljak a netet akik wordbe text-et szerkesztenek, valo igaz, hogy az utobbiak aranya jelentosen nagyobb.
Minden jot! -
Dany007 #6 Na igen, én a HD tartalmakra gondoltam első körben.
De amit mondasz, asszem olyan kezdeményezés van már az office részéről.
Bár nem hinném, hogy bárki is egy távol szerveren, online szeretné megszerkeszteni a fontosabb dokumentumait.
Így is elég nagy gondot jelent a biztonság. Ez csak egy plusz kockázati tényezőt adna. -
Macros #5 Jelenleg nem használják ki. A kulcs a jövő szóban rejlik.
Pl. szoftverek, melyek nem a te gépeden futnak, és pont olyanok mégis, mintha nálad futnának...
Nem a warez letöltőknek próbálnak kedvezni hidd el :D -
#4 Nekem 2megabit/256kilobites netem van és a letöltési sebesség bőven elég, sőt szívesen elcserélném egy 1megabit/1megabites csomagra. -
JL666 #3 "Ezt nem is értem. Az átlag júzer mire használja fel azt a 200Mb-et?"
Hogyhogy mire? chatelésre!
Amúgy nekem szimpi ez a Sir Richard Branson -
Dany007 #2 Ezt nem is értem. Az átlag júzer mire használja fel azt a 200Mb-et?
Nekem a 20Mbit is bőven elég, pedig én is töltök, mint mások...
Egyenlőre nem látom mire lehetne kihasználni az otthonokban a 200Mb-et.
Akármit is akarok tölteni max 1-2 nap alatt megvan, még ha 10 évados sorozatról is legyen szó.
Meg eleve sok helyen weboldalon is korlátozva van a letöltési sebesség.
Esetleg HD adások streamelésére? Azt még eltudnám képzelni... -
#1 Termeszetesen ez csak marketing. A 10Mb-es csomag eseten 1-2Mb tenyleges sebesseget kapsz.
A ceg az, amely elsonek szurte a torrentet es elemzi az atfolyo adatokat..