Alex

Megjelent a Canon PowerShot A480

Heteken belül a boltok polcaira kerül a PowerShot A470 utódja, egy 10 megapixeles, több színben kapható szuperkicsiny kompakt gép.

A Canon sajtóközleménye szerint a most megjelent PowerShot A480 új kialakításának és formájának köszönhetően 25 százalékkal kisebb, mint elődje. A 10 megapixeles képérzékelőre 3,3-szoros nagyításra képes lencséken keresztül jut el a fény (35 mm-es rendszerben 37 - 122 mm, f/3,0 - f/5,8). Hátlapjára egy 2,5 colos, 115 000 képpont felbontású LCD kijelző került. A cég az átlagfelhasználók piacát megcélozva a könnyű használhatóság figyelembe vételével alakította ki a gépet. A gombokat új rendszer szerint helyezték el, és a zoom, a fényképezési mód és lejátszás külön gombot kapott.


A PowerShot A480 lelke a DIGIC III képfeldolgozó processzor. Ez alacsony zajszintet biztosít, illetve ennek segítségével működik az arcfelismerés funkció is. Utóbbi képes akár 9 arcot felismerni a képen, és az élességet, az expozíciót, a vakut és a fehér-egyensúlyt ezekhez beállítani az optimális eredmények és a természetes bőrszín elérése érdekében. Az élesség megőrzéséhez a mozgásérzékelő technológia észleli a mozgó témát, és a fényképezőgép esetleges bemozdulását. Ezután az elmosódás csökkentéséhez és a képminőség maximalizálásához módosítja az ISO-érzékenység beállítását (utóbbi 80 és 1600 között lehet).


A 15 felvételkészítési mód lehetővé teszi a leggyakoribb helyzetekben a megfelelő beállításokat egy gombnyomásra. Ilyen mód többek között a Gyerekek és állatok, a Naplemente és a Beltéri. Külön automatika akadályozza meg a túlexponálást a vaku használatakor. Videókat 30 kép/mp-es sebességgel rögzíthetünk maximálisan 640 × 480 pixeles felbontásban, 4 GB méretig vagy 1 óráig. A fényképezőgép ceruzaelemekkel működik, de mivel csak 2 elem fér bele, a gyártó közlése szerint cseréjük előtt csupán 200 felvételt lehet velük készíteni.

A mindössze 92 × 62 × 31 mm-es gép ezüst, piros, kék és fekete színváltozatban készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Laslow #11
  Ami a külsejét illeti, szerintem nagyon szép, és képről a gombjai is messze használhatóbbnak tűnnek az átlagnál. A ceruzaaksis energiaellátás a szememben szintén előny: bárhol fillérekért veszel újratölthető aksikat/elemet, és ha lecseréled a fényképezőgépet, csak átrakod őket az újba és kész. Ráadásul már jó ideje vannak 15 perces gyorstöltők is, de az 1 órás még kíméli is az aksikat. Kell ennél több?

  Ami érdekes lenne még: képminőség. Ár? Videofelvétel közben van-e legalább digitális zoom lehetőség?
 • Gerygrey #10
  A megapixel nem mértékegység. A tíz és a nyolc között semmi különbség (esetleg annyi, hogy a tizes zajosabb) nem értem, miért kell még mindig címben kiemelni, hogy hány megapixel. Full-frame DSLR-eknél esetleg van értelme a 10+ megapixelnek, kompaktnál értelmetlen, mobilban meg egyenesen röhej...
 • waterman #9
  az elődje is két elemes:) az A470-es 2 darab 2500as energizerrel kibír egy hétvégi buszos kirándulást, úgy hogy néha 50-60 fotóból álló teljes körpanorámákat is csinálok.
  engem inkább az zavar, hogy 10 megapixelesre feltornázták az érzékelőt. egyre zajosabb képet adnak az újak, pedig például egy optikai képstabilizátorral egész jól használható masina lenne, már a 470-es is.
 • kjasfhasdfasd #8
  Legalább 10 megapixeles és nem zsúfoltak rá többet. Ennyi pozitívuma van a dolognak azért :D
 • NEXUS6 #7
  "A cég az átlagfelhasználók piacát megcélozva a könnyű használhatóság figyelembe vételével alakította ki a gépet."

  Valszeg azonkívül, hogy az "átlagfelhasználó" igényeit a lehető legjobban ez közelíti meg (talán) más újdonság nem igazán van ebben a masinában.

  Az X lemaradt a cikk végéről, ami a fizetett reklám jellegű cikkeket jelöli.
 • babajaga #6
  "25 százalékkal kisebb, mint elődje"

  És az miért is jó? A két akkus megoldás miatt? Az a legnagyobb tervezői baromság.
 • Alvarez999 #5
  Megnézném a "maximalizált képminőséget" ISO 1600-on. Inkább optikai stabilizátort tettek volna bele.
 • zolo #4
  Nemértem miért olyan nagy szenzáció ez, amikor a Canon már évekkel ezelőtt gyártott kisebbet és színvonalasabbat...

  Canon Ixus 50 (tényleg zsebrevágható gép, jó képminőség, és mindig hűs érzés a fogásánál - van itthon egy)
 • jaspercry #3
  na mi van a tenyeremben?
  hifitorony
  na jo,de hány?
 • B0nFire #2
  Én meg kicsit kétkedve fogadom az ilyen arányú miniatürizálást mindig. A Japánok már a 80-as években is belezsúfolták a számológépet a kvarcórába, aztán olyan kicsi gombok voltak rajta, hogy egyszerűen kezelhetetlen volt. A kicsinyítésnek van egy ésszerű határa. Jó dolog, hogy egy mobiltelefont zsebre lehet vágni, de már kezelni nekem is kényelmetlen, holott átlagos kezem van. Egy fizikai munkás "sütőlapát" tenyerével meg a virsli ujjaival nem biztos, hogy kényelmesnek találja. Ilyen tekintetben még a nők is előnyben vannak a férfiakkal szemben, lévén nekik (általában) kisebb a kezük. De őnekik meg zsebük nincs!