Alex

50 éve gyárt tükörreflexes gépeket a Canon

A Canon idén ünnepli tükörreflexes (SLR) fényképezőgépei megjelenésének 50. évfordulóját.

A vállalat a Canon Flex 1959. májusi bevezetése óta gyárt tükörreflexes fényképezőgépeket. A cég eddig világszerte több mint 50 millió tükörreflexes fényképezőgépet értékesített, így napjainkban a Canon SLR fényképezőgépek mind az amatőr, mind a hivatásos fényképészek számára mércéül szolgálnak.

Az EOS 650-es modell és az EF sorozatú (elektronikus fókuszálás) objektívrendszer megjelenésével 1987-ben megszületett az EOS-sorozat. Ebben a rendszerben a fényképezőgép és az objektívek nem a korábbi típusoknál megszokott mechanikus, hanem elektronikus módon kommunikálnak egymással. Az EOS sorozat és az EF objektívek igen népszerűnek bizonyultak: a Canon több mint 40 millió EF objektívet értékesített világszerte, amelyből 10 milliót az elmúlt 3 évben gyártott. A fényképezés terén bekövetkezett radikális változás hátterében a filmesről a digitális technológiára való áttérés áll.

Az EOS 300D 2003. szeptemberi bemutatása jelentette az igazi áttörést, mivel ez a modell volt az első kedvező áron kínált digitális tükörreflexes fényképezőgép, amellyel a vállalat megcélozta a fogyasztók szélesebb rétegét. Ez a típus szinte azonnal meghódította a piacot, míg a profi EOS-1 sorozatú fényképezőgépeket és EF-objektíveket a világ hivatásos hír- és sportfényképészeinek többsége választja. Napjainkban a cég az új EOS 5D Mark II modellel hódít, mely már full HD minőségű filmek rögzítésére is alkalmas, így számtalan új lehetőséget teremt a fotóriporterek és hírfotósok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zoli1989 #11
  Én meg maradok a jó kis Pentaxnál. (mellesleg a Pentax 57 éve gyárt tükörreflexest :D )
 • angol #10
  én meg maradok a Pajtásnál, még mindig ennek a legnagyobb a felbontása :)))
 • Ferrer #9
  Panasonic az nem kell, mert az van most, igaz kompakt, de nagyon-nagyon megbántam. Majdnem teljesen automatika (akkor még nem izgatott), és most találtam egy olcsóbbat, szebbet és manuálisat. Mindgyá sírok... :(
 • Berber #8
  Én nem tenném! Inkább Panasonic! A Leica nem hazud! Amúgy minden tiszteletem a Canon-é, de maradok Nikonos.
 • gosub #7
  Nem értelek, hisz a Canon az jobb, mert...őőő...mert...őőő...,mert Canon! Azér ezt nem tudja a Fuji!
 • mad mind #6
  Nekem a Fuji jött be belépő szinten. Nagyon szép éles a képe, nem zajos és jók a színei.
 • Gabe Dearborne #5
  Nem tudom, milyen hibaüzenet ez, mert soha nem találkoztam vele. Nekem Canon EOS 300D-m van, és mondhatom, hogy minden körülmények között kiválóan teljesít. Természetfotós vagyok, erre a célra nagyon megfelel a gép.
 • alma2 #4
  Ja eljen soka canon az error-99 hibauzenetevel...
 • gosub #3
  Még létezik Olympus?? De hisz arról évekkel ezelőtt megírták a Canon hívők hogy zsákutcás! Meg zajos! Meg kicsi! Meg nem is lehet vele fényképezni!
 • Ferrer #2
  Otanjou-bi omedetou gozaimasu!
  Viszont én Olympust fogok venni, belépő szinten az talán jobb.