Alex

Canon EOS 1000D bejelentés

A Canon bejelentette eddigi legkönyebb vázzal rendelkező digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a kezdőknek szánt EOS 1000D-t.

Az ergonómikus kialakítású, kényelmesen fogható vázba épített EOS 1000D alig 450 grammos súlyával a Canon eddigi legkönnyebb digitális tükörreflexes gépe. Számos olyan megoldást tartalmaz, amelyek eddig csak a Canon professzionális EOS-1 sorozatú gépeire voltak jellemzők. A 400D és a 450D közé pozicionált gépet 10,1 megapixeles CMOS képérzékelővel és 7 pontos, nagy lefedésű AF rendszerrel látták el. Hátsó kijelzője 2,5 collos, és a 30 kép/másodperces képfrissítésű élőkép révén ellenőrizhető a kompozíció is. Az LCD-n megjelenő menürendszert nem kell görgetni, az külön lapokból áll, és lehetővé teszi a külső eszközök, többek között a Speedlite vakuk vezérlését is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépben DIGIC III képfeldolgozó processzor dolgozik, mely lehetővé teszi sorozatfelvételek folyamatos készítését akár 3 kép/másodperces sebességgel (3 kép/mp JPEG képek esetén, és 1,5 kép/mp RAW képek esetén), egészen az SD- vagy SDHC-kártya kapacitásáig. A képérzékelőre lerakódó por eltávolítására tartalmazza az EOS integrált tisztítási rendszerét, amely háromféle eljárással - a por mennyiségének csökkentésével, a por eltávolításával és taszításával - biztosítja, hogy a szennyeződések ne csökkentsék a felvétel minőségét.

A gyors élességállítást igénylő felvételeknél az EOS 1000D egy 7 pontos, nagy lefedésű autofókusz rendszert használ, kereszt típusú középső fókuszponttal. A fotóminőséget az egyes helyzetekben 12 egyedi funkció biztosítja. Megjeleníthető négyzetháló is, a hisztogram pedig a kompozíció és az expozíció beállításában segíti a felhasználót. Az EOS 1000D teljesen kompatibiliis a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX-sorozatú Speedlite vakukkal. A Canon a gépet EF-S 18-55 mm IS objektívvel együtt kínálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • öregember #26
    ha belépőt akarsz javaslom a 450est
  • bayerb #25
    Sziasztok,

    most akarok belekezdeni komolyabban a fotózásba, és ehhez keresek magamnak valami belépő szintű tükörreflexes gépet. Egyenlőre a nikon d40, d60, és a canon 1000d között vívódom. A d40, és a d1000 között kb 30kFt van. A kérdésem az lenne, hogy ér-e annyival többet is. Vagy, ha esetleg tudtok ebben az árkategóriában egyéb alternatívák mellett érvelni, annak is örülnék.

    Köszi
  • babajaga #24
    "erősített ötvözött műanyag"

    Meg 14 karátos belépő váz.
  • takrisz #23
    Na ehhez mit szólnátok? :)



    Canon EOS 300D Mark II

  • öregember #22
    és ha teheted, 450 d-t inkább, mint 1000-est
  • öregember #21
    szerintem jól tetted
  • öregember #20
    ha már választani kell akkor egyértelműen canont
  • Mhosah Myth #19
    Sziasztok!
    A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok a canon eos 1000d-t vagy nikon d60-at?
  • Alien69 #18
    Ez egy kompakt gép (méretben és tudásban lassan), csak cserélhető az obi rajta (súlya kb Oly 400-s sorozat, ami gáz súlyelosztásban, a gép az obik miatt erőssen orrnehézzé válik). Arra találták ki (NE a magyar piacra gondoljatok), hogy az amcsi kisiskolás gyerekek is kézbe tudják venni (a fegyver mellé), és az legyen ráírva, Canon, ne Nikon/Pentax/stb. Bár, ha apucinak Nikon-ja van, tuti nem fog a kölkének canon-t venni, valszeg, vagy éppen azért vesz más márkát, hogy még vélettlenül se tudja a kölkének oda adni a 2.8-s obijait. :-)
    Ja, elég spongyán fogyalmaz a cikk. Az a középső fókuszpont akkora humbuk, hogy csak na. Az ok., hogy "kereszt típusú", de ennek feltétele a 2.8-s obi!!! Namármost, ha valaki 2.8-s obikat vesz, tuti NEM ezt a gépet fogja velük használni. Jó ez a marketing. A 7-9 AF pont kérdése nem oszt, nem szoroz annyira, mintha Nikon D40-60 a kérdés, mert ott 3 van, mindössze. Ettől függetlenül, azok se rosszak, mert az "áttérő" (dslr-re) emberkék nagy része a kompakt kategóriában se nagyon használ 3-nál többet, de inkább max 1-t. :-D
  • warman88 #17
    Végülis a 450D mellett döntöttem:P