Gyurkity Péter

Késik a Samsung Blu ray - HD DVD hibrid

A cég még októberben jelentette be saját hibrid lejátszóját, ám az idei megjelenés nem nagyon akar összejönni. Ezalatt a Sony a PS3 konzolokat frissítené "kép a képben"-funkcióval a Blu-ray Disc Profile 1.1 révén.

Októberben mi is beszámoltunk arról, hogy a Samsung saját hibriddel szeretné lenyomni az LG fejlesztését, alaposan aláígérve a vetélytársnak és megvalósítva a HD DVD és a Blu-ray egyidejű kezelését. Ezzel természetesen értelmét veszítené a formátumháború, ám nem kell ennyire előrerohanni, hiszen messze vagyunk még attól, hogy a nagy felbontású generáció egyáltalán érdemben elterjedjen. Mindenesetre már javában megy a harc a jobb pozíciókért, amiből csak mi, a vásárlók jöhetünk ki nyertesen.

A Samsung ugyanis eleinte 1000 dollárért hirdette saját megoldását, amelyet BD-UP5000 névre keresztelt és az eredetileg tervezett Blu-ray lejátszó helyett választotta ki, mint elsődleges fontosságú fejlesztést. Ez az összeg megegyezett az LG BH100 lejátszójának árával, amin azonnal változtatni kellett. A cég lépett is, és most már 800 dollárért kínálja előrendelésre az érdeklődő amerikai vásárlóknak, akik azonban türelmetlenül várják a megjelenést. A készülék ugyanis még mindig nem bukkant fel a boltokban, s bár a gyártó még mindig decemberre ígéri azt, a jelek szerint igencsak kétesélyes a dolog.


Ezzel egy időben a Sony is igyekszik frissíteni egyre népszerűbbé váló konzolját, ám az újítás az ő esetükben sem mentes a kétségektől. Elméletileg minden, november 1. után leszállított PlayStation 3 kezeli a Blu-ray Disc Profile 1.1 technológiát, amely többek között azt jelenti, hogy megjelenik a "kép a képben"-funkció, valamint lehetővé válik a másodlagos audió- és videó dekóderek kezelése - ehhez azonban legalább 256 MB memóriára van szükség. Mivel azonban jelenleg nem igazán áll rendelkezésünkre olyan kiadvány, amivel ezt le tudnánk ellenőrizni, kénytelenek vagyunk elhinni a cég állítását.

Még érdekesebb a német Neues vom Wixxer megjelenése, amely többek szerint a világon elsőként támogatja az említett verziót. Még a kiadványért felelős Imagion is elismeri azonban, hogy az öreg kontinensen jelenleg egyetlen olyan lejátszó sem kapható, amely támogatná ezen újításokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ffxi #5
    Jaj de csinos... :)
  • dez #4
    "Még a kiadványért felelős Imagion is elismeri azonban, hogy az öreg kontinensen jelenleg egyetlen olyan lejátszó sem kapható, amely támogatná ezen újításokat."

    LOL, hát ott vannak a nov.1. utáni PS3-ak. :)
  • Pirisz #3
    Hehee! Én már néztem rajta filmeket is! Amúgy semmi nagy eresztés, én az új Blue-ray 7.1 es házimozit várom nagyon, persze meg az árát! :)
    Vannak rola képeim, ha valakit érdekel majd feldobom!
  • concrete #2
    akkor ez csak előrendelés ...

    (igénytelen állat módjára nem linkeltem, most korrigálom )
  • concrete #1
    http://www.argep.hu/product_547351.html ... akkor ez csak előrendelés ?