MTI

Kínai hackerek a francia kormányzati rendszerekben

Számítógépes kalózok támadták meg a francia kormányzati rendszereket - közölte szombaton Francis Delon, a francia nemzetvédelmi főtitkár (SGDN), szerinte a nyomok Kínába vezetnek.

"Olyan jeleket találtunk, amelyek szerint támadás érte számítástechnikai rendszereinket, akárcsak Németországét és az Egyesült Államokét. Bizonyítékunk van arra, hogy Kína felé van kapcsolat" - mondta Delon.

A közvetlenül a miniszterelnök alá tartozó szolgálat vezetője azonban óvatosan fogalmazott. "Amikor azt mondom, hogy Kína, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kínai kormány. Arról sincs információnk, hogy a kínai hadseregről lenne szó. Most folyik a dolog vizsgálata" - mondta. Delon azt nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen intézmények számítógépes rendszereit érte támadás.

Kína csütörtökön tagadta, hogy hadserege megpróbálja feltörni külföldi országok számítástechnikai rendszereit, amiről amerikai, német és brit sajtójelentések szóltak.

A Pentagon egy jelentése szerint, amelyet a The Times londoni lap idézett, a kínai hadsereg azt tervezi, hogy konfliktus esetén számítástechnikai támadásokkal megbénítja az amerikai repülőgép-hordozó flottát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fawcet #16
    Kőolaj téma uncsiiii...
    Váltani kéne már a technológiát. Így nem lenne oka Irakkal baszakodni amcsiknak sem.
  • janus391 #15
    Pontosan...
    Az USA is biztos párszor betört már Kína kormányzati rendszereibe, csak azt senki nem írta meg mert nem derült ki. És részemről egyáltalán nem hiszem, hogy a jó oldalon állunk, mert a jó oldal nem támad le azért egy országot mert "terroristagyanús".
    Nem inkább kőolaj lelőhely?????????
  • fawcet #14
    Kínaiak nem véletlenül akarnak saját linuxot XP, Vista helyett. Így akarják elkerülni, hogy összeomoljon a gazdasági rendszerük egy hacker támadással szemben. Viszont ahol elterjedt ez a Microsoft termékei, ott könnyen átveszik az uralmat a gépek felett és gigabájtokat küldenek maguknak titkosabbnál titkosabb dossziékból. Ezért kéne nekünk is követni ezt a példát, hogy egy saját linuxrendszerre vagy működőképes alternatívára átállni állami szinten. Gondoljatok bele USA belehallgat, Kína miért nem teheti, hiszen az amerikaiak beépítették ezeket a kiskapukat OS-ba. Olyan ezek mint a várban egy titkos járatok, ha nem falazzák be, akkor beavatott idegenek is kémkedhetnek tetszésük szerint.
  • lezso #13
    izé a francia akármibe...
  • lezso #12
    Visszanyomozásról nem hallottál?
    Ez a valaki is, aki kínából tört be, az is legalább 40szer kerülte meg a világot mire eljutott a pentagonba...
  • kow83 #11
    Ez hülyeség... semmi sem derül ki ebből a cikkből. Ha egy kínai proxin keresztül török be a Gyurcsány gépére Budáról, akkor Kínainak látszódom.
  • Ronny #10
    egy hasonló háborúban az átlagemberek mindkét oldalon csak veszíteni fognak és a nyugat sem úszna meg egy diktatúrát. Majd szépen bevezetik a szükségállapotot és kapunk a fejünkre egy levakarhatatlan katonai diktatúrát.
  • Ronny #9
    nincs olyan, hogy kissebbik rossz, mint ahogy nincs olyan sem, hogy valaki csak egy kicsit szűz.
  • xizor #8
    Inkább figyeljen a nagytestvér, minthogy ne tehessem azt, amit szeretnék (pl leírom a véleményem)

    Egyébként a repülőgép hordozók feltöréséhez sok sikert, biztos annyira védik őket, mint a pentagont :)
  • Dodo55 #7
    Ha kormányzati erők feltörik egy másik ország védelmi rendszerét(Pentagonos eset ugye), az szerintem bőven elég ok egy háborúra, mert felér azzal, mintha betörtek volna fizikailag a Pentagonba, és bombákat telepítettek volna. Ugyanazt érhetik el vele, csak más módszerrel.

    Én csodállom is, hogy Amerika nem lépett erre azonnal. A legkevesebb amit tenniük kellett volna a saját, és a világ biztonsága érdekében, hogy azonnal lekapcsolják Kínát az internetről. De azt hiszem ez hamarosan megtörténik, ha így folytatja Kína...