Berta Sándor

Ismét feltörték a Microsoft másolásvédelmét

Ismeretlen programozóknak ismét sikerült megkerülniük a DRM10-est. A szakemberek ezzel a névvel jelölik a redmondi szoftveróriás által a Windows Media Format (WMF) fájloknál alkalmazott digitális másolásvédelmet.

Ahogy Oroszországban tavaly augusztus végén, úgy az időközben kijavított módosítások után az idén is kijátszható a DRM a FairUse4WM nevű alkalmazás segítségével. A szoftver egy generált kód segítségével hozzáfér a Microsoft másolásvédelmének Individualized Blackbox Component (IBX) nevű részéhez és ezáltal később a számítógép merevlemezén tárolt valamennyi Windows Media formátumú fájlt megszabadítja a DRM-től. A megoldás egyelőre csak zenei fájloknál működik sikeresen, a Windows Media Video (WMV) formátumú adatoknál már nem ilyen egyértelmű a helyzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • waterman #4
    remélem azt a kint átkötöd analógba dolgot, csak nagyon nagyon végső esetben használod, mert egy átlagos hangkártya, durvább esetben egy alaplapi hangkeltő kipucol minden "számára feleslegest" a zenéből a két átalakítás során..
  • m4G1c #3
    "egy ember megveszi a jogvédett tartalmat (mondjuk akinek futja ré és direkt terjeszti a neten"

    ez a dolga a suppliernek meg a rá épülő releaser csapatnak.
  • peba #2
    Ez így játszani jó a programozóknak, de ha felveted a jó öreg ősi módszert, miszerint ha audiobemeneten veszel fel valamit, akkor azt neked nem fontos DRM-el kódolni, elég ha simán mp3-ban elteszed.
    Így elég ha egy ember megveszi a jogvédett tartalmat (mondjuk akinek futja ré és direkt terjeszti a neten, mert biztosan van ilyen) a többiek már hozzáférhetnek könnyűszerrel. Szerintem kár ezzel elcseszni a drága idejüket :D

  • BStage #1
    de persze ennek még mindig semmi köze a valódi drm feltöréshez, ez ugyanis csak annyit csinál, hogy ha már megvetted az adott tartalmat, tehát van hozzá kulcsod, akkor azzal dekódolja az állományt egy nem drm-es állományba.
    Az emberek viszont arra "várnak" - immár sokéve hiába - hogy az ingyen lehetölthető ms drm-es anyagokat bárki le tudja játszani anélkül, hogy fizetne érte. A kiadók szempontjából baj majd ekkor lesz.