MTI

Kínai színésznő a világ legolvasottabb bloggere

Százmillió találatot kapott kevesebb mint két év alatt Hszü Csing-lej (Xu Jinglei) interneten megjelent webnaplója, s ezzel a kínai színésző a világ legszélesebb körben olvasott bloggere.

A művelt és erős jelleméről híres színésznő 600 nap alatt úgy érte el ezt a rendkívüli teljesítményt, hogy szexről vagy magánéleti titkokról semmit sem írt, csak a munkájával és a mindennapi életével kapcsolatos dogokat osztotta meg olvasóival. Hszü webnaplója július 12-én érte el a százmilliomodik találatot - a Sina.com.cn népszerű kínai weboldal szerint, amely számos kínai művésznek biztosít megjelenési felületet. A színésznő 2005 októberében kezdte írni blogját, amelyből 2006 márciusában könyv is született. A 33 éves Hszü a jelentkezők közül húsz rajongóját hívta meg, hogy legutóbbi sikerét egy közös partin ünnepeljék meg.

Hszü Csing-lej a 2004-es San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztiválon kapott nemzetközi figyelmet, amikor a Levél egy ismeretlen nőtől (Letter From an Unknown Woman) című filmjéért a legjobb rendezőnek járó díjat kapta. A Technorati vezető blogkeresőmotor szerint az interneten lévő webnaplók közül Hszü blogja kapta tavaly a legtöbb találatot - olvasható a China Daily kínai napilap online kiadásában.

A Sina.com elemzője szerint a július 12-ei áttörés óta további kétmillióan nyitották meg az oldalt. A webnaplóírásban jelenleg második helyen álló Han Han, a 25 éves író és autóversenyző is hamarosan átlépi a 100 milliós küszöböt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    ugyse tudnánk elolvasni...
  • Vorpal #2
    Na nekemmeg a link nem ugrik be.
  • bandypappa #1
    gratulálok, pontosan ki is ö, valahogy nem ugrik be a neve.