Specker Balázs

Xbox 360: optimizmus a Microsoftnál

Peter Moore, az Xbox marketingigazgatója egy Londonban megtartott nemzetközi videojáték-csúcstalálkozón kijelentette, hogy a Microsoft 10 millió eladott XBox 360-ra számít a megjelenést követő egy-másfél évben - adta hírül a BBC News.

Elsőre talán elhamarkodottnak tűnhet ez a kijelentés annak tekintetében, hogy a versenytársak - a Sony és Nintendo - is új konzolokkal fognak előrerukkolni a jövőben. Ám a Microsoft sem ül babérjain, az ELSPA konferencia mai napján ugyanis kiderült, hogy a méltán híres skót játékfejlesztő, a Real Time Worlds megállapodást írt alá a céggel, így több játékukat csak az új XBoxra fognak fejleszteni - írja a Gamefaction.

A 2002-ben alapított, 75 főt foglalkoztató vállalatot három igazi játékgyáros veterán vezeti: a kreatív igazgató, David Jones, a DMA design alapítója olyan játékok fejlesztésében vett részt, mint a Grand Theft Auto vagy a Lemmings; Ian Hetherington, a Sony korábbi igazgatója, a Psygnosis, Nagy Britania egyik legelső videojáték forgalmazójának megálmodója, valamint Tony Harman, a Nintendo of America egykori fejlesztési vezetője.

Azonban a Gameshout értesülései szerint nem a Real Time Networks az egyetlen nagyágyú, akit talán sikerül a Microsoftnak a napokban maga mellé állítania. Úgy tűnik, a kiváló játékairól (The Lost Vikings, Warcraft, Diablo stb.) ismert Blizzard is hajlik az együttműködésre, nem kizárt, hogy legújabb telitalálatuk, a World of Warcraft játékoskörét a jövőben kiszélesítik majd az xboxosokra is. "Napi kapcsolatban vagyunk a Microsofttal"- mondta Paul Sams, a Blizzard alelnöke. "A World of Warcraft alapvetően a PC-re koncentrálva íródott, habár úgy vélem az Xbox platformra való áthelyezés megoldható lenne, még korai lenne bármi biztosat kijelentenünk".

A játékmogulokért folytatott lobbizás mellett azonban úgy látszik, a Microsoft tanult az Xbox esetéből is. Mint ismeretes, akkor egy évvel lemaradtak a Sony PS2 mögött, és emiatt behozhatatlan hátrányra tettek szert. Ezúttal a Microsoft ragadja meg a kezdeményezést, így míg a Sony Playstation 3 csak 2006 tavaszán, a Nintendo Revolution pedig még ennél is később kerül a boltokba, a Microsoft jó féléves előnnyel számolhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elvis #41
    Dzson: nem csalódtunk benned! :)
  • Lenny #40
    kúltúrája
  • Lenny #39
    Egyáltalán nem! Nézd meg milyen stílusban írtad azt a hozzászólást és rájössz,hogy mi nekem a szarral dobálózás. Utána meg gondolkodj, kinek milyen a vitakútúrája! LÚZA!
  • NEXUS6 #38
    A revo ráadásul lehet hogy kisebb teljesítményű lesz, de emellett olcsóbb is. Szal hiába jelennek meg az új konzolok, de a régiek eladása csak fokozatosan fog csökkenni (kivéve az X-ét, mert annak egyből leállnak a gyártásával). Szal ha a Revo elég combos lesz meg olcsó akkor simán átveszi a régiek helyét, és ha a gyártása sem kerül többe mint az ára, akkor a N simán jókat kaszálhat!;)))
  • Vucli #37
    Az a baj hogy világ viszonylatba nem tudok összesített adatokat.Na mindegy, ha a handelhed piacot is hozzá veszük akor biztos 2. ikok.És folyamatosan nyereségesek, nem ugy mint az x ami folyamatos veszteségeket termel.De ez se érdekes nincs is semmi bajom az x-el ,nem is akarok erről vitatkozni
  • NEXUS6 #36
    Levontam, és rájöttem hogy továbbra is nyugaton élek és nem ázsiában, és errefelé igen csak nem rug labdába a N. Sőt az a datok szerint x-ből errefelé többet adtak el, mint az GC-ből, hazaipályán és mindenhol máshol együttvéve. Szal lehet hogy jól szerepel otthon a kedvenced, de ez világátlagban még mindíg kevés a 2. helyhez, bocs.

    Amúgy hidd el semmi bajom a N-val, sőt annak ellenére, hogy a Revo-ból még semmit nem láttunk, még az tűnik a legőszintébb próbálkozásnak. A M$ meg a Sony jó kis sóműsort csinál, de lehet, hogy az új N gép mégse lesz rosszabb azoknál, mint ahogy a GC se volt rosszabb az X-nél vagy a PS2-nél.
  • Vucli #35
    magadról
  • Vucli #34
    Na most megkell védenem a nintendót mert nagyon el vagy tévejedve, ázsiába a nintendo magasan a második (mennyi xbox ot adtak el japánba, azt hiszem 7491 et érted ?? 7491 ,gamecube: 117.589),a psp ellenére meg simán vezet ds- el a handelhed piacon...vond le a következtetést
  • NEXUS6 #33
    Erről van szó, a N többek között neked csinálta olyanra a gépét amilyenre csinálta.

    De ne akard már bemesélni, hogy az viszont szemfényvesztés, hogy a SONY a piacvezető, és még a M$-is megelőzi a tendót, pedig az csak most jött. Azok az emberek akik a SONY és a M$ elött nem konzoloztak, valszeg azért nem tették, mert a marió/donkikong kultúrával nem tudtak azonosulni. De most már a konzolosok többségét épp ők alkotják, a rezeviles, grantúrizmós, halós csávók akik mellesleg a Mátrixot is a saját gépükön nézték meg először DVD-n!
    ;)
  • NEXUS6 #32
    Amikor megjelent a PS2, akkor a grafikája olyan DX7 és DX8 között volt. Rá nem sokkal a PC (és a PC-s alkatrészekből, és OS-ből!!!! össszeállított X-BOX is-á cseppet sem PC- ) viszont nagyon elhúzott. Illetve elhúzhatott volna.
    Mert a fejlődés viszont megtorpanni látszik, most éppen a számítási teljesítmény terén. Az x86 architektúrából már nagyon nehéz lesz látványos fejlődést kicsiholni. A jövő a többmagos architektúráké, és az x86-ot sajnos eredetileg nem ilyennek tervezték.
    Manapság egy, szutyok kis progikkal nem agyonterhelt, 1GHz-es PIII-al és egy tűrhető GPU-val, meg néhány száz mega RAM-mal viszonylag jól ellehet jáccogatni még a legújabb PC-s gámékkal is;)
    Ez a konfig persze messze magasan van egy PS2 32MB RAM-ja meg EE/GS nyújtotta teljesítmánye fölött, de kis szerencsével használtan viszont kb ugyan annyiért beszerezhető.

    A cell ellenben borzasztóan dúrván a PC architektúra teljesítménye fölött van, tényleg meg fogja izzasztani az új GPU-t, nem csak csiklandozni mint monnyuk egy PIV-es!