Dojcsák Dániel

Terjeszkedik az Xbox Live szolgáltatás

A Microsoft bejelentette 8 újabb ország szélessávú internetszolgáltatójával való partnerségét, akik a hónap végétől elindíthatják az Xbox Live, azaz a Microsoftos konzolok hálózati szolgáltatását.

A mai bejelentésben szerepelnek 22 új partnerszolgáltató részletes adatai az induló szolgáltatásról. Rajtuk kívűl a következő hónapban 50 további szolgáltató csatlakozik a rendszerhez Észak Amerikában, Japánban és Európa szerte. Ezek a szolgáltatók már rendelkeznek a Microsoft által kiadott kompatibilitási programmal, ami lehetővé teszi a konzoltulajdonosok internet csatlakozását.

Klikk ide! Klikk ide!

A ma bejelentett partnerek:
Ausztrália: OptusNet (kábel), Telstra Big Pond (DSL/kábel)
Ausztria: UPC/chello (kábel), Telekom Austria (DSL)
Dánia: TDC (DSL/kábel), Telia Stofa (kábel)
Finnország: Elisa (DSL), Helsinki Television (HTV kábel), TeliaSonera Finland (DSL)
Írország: Eircom (DSL), Esat BT (DSL), NTL (kábel)
Korea: KT (DSL)
Norvégia: UPC/chello (kábel), NextGenTel (DSL), Telenor (DSL)
Svájc: Bluewin (DSL), sunrise (DSL)

A 8 új partnerország mellett a Microsoft tovább terjeszkedik a Wanadoo, Francia telekommunikációs társasággal, hogy lefedje Hollandiát, Spanyolországot, Angliát és tavasszal végül Olaszországot is.

"Építeni és ápolni a nagyszerű kapcsolatot a partnerekkel, mint a szélessávú internet szolgáltatók és egyéb társuló szervezetek, a kulcsa az Xbox sikerének. mondta Michel Cassius, az Xbox platform és marketing igazgatója. "Az Xbox Live egy hihetetlen lehetőség a játékosoknak és egy adomány a broadband szolgáltatóknak. Együtt ezekkel a partnerekkel összehozzuk a kivételes játékélményt egy világklasszis szolgáltatással és egy életképes üzleti modellel, szóval az online piac minden szereplője jól jár."

Klikk ide! Klikk ide!

Ezek után már csak az a kérdés, hogy az EU-s és amerikai terjeszkedés után hazánkba mikor ér el az új szolgáltatás, bár ha egy másik cég Live! szolgáltatását vesszük alapul, akkor néhány hónapon belül a hazai konzolfanatikusok is belezuhanhatnak a hálózat csapdájába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!