41
  • Elvis
    Dzson: nem csalódtunk benned! :)
  • Lenny
    kúltúrája
  • Lenny
    Egyáltalán nem! Nézd meg milyen stílusban írtad azt a hozzászólást és rájössz,hogy mi nekem a szarral dobálózás. Utána meg gondolkodj, kinek milyen a vitakútúrája! LÚZA!
  • NEXUS6
    A revo ráadásul lehet hogy kisebb teljesítményű lesz, de emellett olcsóbb is. Szal hiába jelennek meg az új konzolok, de a régiek eladása csak fokozatosan fog csökkenni (kivéve az X-ét, mert annak egyből leállnak a gyártásával). Szal ha a Revo elég combos lesz meg olcsó akkor simán átveszi a régiek helyét, és ha a gyártása sem kerül többe mint az ára, akkor a N simán jókat kaszálhat!;)))
  • Vucli
    Az a baj hogy világ viszonylatba nem tudok összesített adatokat.Na mindegy, ha a handelhed piacot is hozzá veszük akor biztos 2. ikok.És folyamatosan nyereségesek, nem ugy mint az x ami folyamatos veszteségeket termel.De ez se érdekes nincs is semmi bajom az x-el ,nem is akarok erről vitatkozni
  • NEXUS6
    Levontam, és rájöttem hogy továbbra is nyugaton élek és nem ázsiában, és errefelé igen csak nem rug labdába a N. Sőt az a datok szerint x-ből errefelé többet adtak el, mint az GC-ből, hazaipályán és mindenhol máshol együttvéve. Szal lehet hogy jól szerepel otthon a kedvenced, de ez világátlagban még mindíg kevés a 2. helyhez, bocs.

Amúgy hidd el semmi bajom a N-val, sőt annak ellenére, hogy a Revo-ból még semmit nem láttunk, még az tűnik a legőszintébb próbálkozásnak. A M$ meg a Sony jó kis sóműsort csinál, de lehet, hogy az új N gép mégse lesz rosszabb azoknál, mint ahogy a GC se volt rosszabb az X-nél vagy a PS2-nél.
  • Vucli
    magadról
  • Vucli
    Na most megkell védenem a nintendót mert nagyon el vagy tévejedve, ázsiába a nintendo magasan a második (mennyi xbox ot adtak el japánba, azt hiszem 7491 et érted ?? 7491 ,gamecube: 117.589),a psp ellenére meg simán vezet ds- el a handelhed piacon...vond le a következtetést
  • NEXUS6
    Erről van szó, a N többek között neked csinálta olyanra a gépét amilyenre csinálta.

De ne akard már bemesélni, hogy az viszont szemfényvesztés, hogy a SONY a piacvezető, és még a M$-is megelőzi a tendót, pedig az csak most jött. Azok az emberek akik a SONY és a M$ elött nem konzoloztak, valszeg azért nem tették, mert a marió/donkikong kultúrával nem tudtak azonosulni. De most már a konzolosok többségét épp ők alkotják, a rezeviles, grantúrizmós, halós csávók akik mellesleg a Mátrixot is a saját gépükön nézték meg először DVD-n!
    ;)
  • NEXUS6
    Amikor megjelent a PS2, akkor a grafikája olyan DX7 és DX8 között volt. Rá nem sokkal a PC (és a PC-s alkatrészekből, és OS-ből!!!! össszeállított X-BOX is-á cseppet sem PC- ) viszont nagyon elhúzott. Illetve elhúzhatott volna.
    Mert a fejlődés viszont megtorpanni látszik, most éppen a számítási teljesítmény terén. Az x86 architektúrából már nagyon nehéz lesz látványos fejlődést kicsiholni. A jövő a többmagos architektúráké, és az x86-ot sajnos eredetileg nem ilyennek tervezték.
    Manapság egy, szutyok kis progikkal nem agyonterhelt, 1GHz-es PIII-al és egy tűrhető GPU-val, meg néhány száz mega RAM-mal viszonylag jól ellehet jáccogatni még a legújabb PC-s gámékkal is;)
    Ez a konfig persze messze magasan van egy PS2 32MB RAM-ja meg EE/GS nyújtotta teljesítmánye fölött, de kis szerencsével használtan viszont kb ugyan annyiért beszerezhető.

A cell ellenben borzasztóan dúrván a PC architektúra teljesítménye fölött van, tényleg meg fogja izzasztani az új GPU-t, nem csak csiklandozni mint monnyuk egy PIV-es!
  • csomi
    Rovidre zarva a dolgot, te egy kis gyoker sony fun vagy akik nem tudom milyen okbol valamiert azt hiszik, hogy nekik kell mindenekelott vedeni a ceg munderjat es minden mast leszarozni. Meg az sem zavarja oket, hogy mindenki rajtuk mosolyog. Josolgass csak oreg es osszad az eszt, en meg inkabb csinalom azt amire a konzolokat kitalaltak, jatszom. Egyebkent a 3 gep kozul magasan a Nintendo mellett teszem le a voksom.
  • JayDee
    Lehet, hogy sokkal több jó játék van PS2-re, de szeritnem borzasztóan rondák az élsimítás hiánya miatt.
  • Dzson
    Mivel valóban a Sony az istenbáró, igy nem értem, mi bajod vele. :))))
  • Dzson
    Fura fogalmaid vannak a szarral dobálózásról, neked minden az, amivel nem értesz egyet? Vitakúltúra, mi? :))))
  • Lenny
    Érdekes , én tök jól tudok joy-jal is fps-t irányítani, egérrel meg nem. Megszokás kérdése. Ja, a mostani gépekhez is lehet venni egeret és billentyűzetet.
    Megjelnésükkor a mostani konzolokgrafikája eléggé odatett... Játékra sokkal jobban megéri a konzol mint egy horroráras PC...
  • Lenny
    Szemellenzőt te hordasz, de azon Sony az Istenbáró a felirat...
  • Lenny
    Nem unod még a szarral dobálózást???
    És szerintem nem is akarnak egyeduralkodni, csak nagyobb szeletet akarnak a piacból ami érthető.
  • Major
    Megnyugtatlak van egy jó pár játék, ami csak X-box ra jelent/jelenik meg Pl. Oddworld széria, stb. vagy Halo 2 (kitudja mikor hozzák ki pc-re amikor már tavaly kijött x-boxra) 2004.decemberéig a Halo 2-ből 5 millió példányt adtak el...
  • CrazyTomcsy
    Jah és a cikkben egy dolog nem tetszett: " kiváló játékairól (The Lost Vikings, Warcraft, Diablo stb.) ismert Blizzard" sztem a The Lost Vikings annyira nem híres, míg a Star Craft azért megérdemelte volna, hogy kiírják, mert azért mégiscsak örök klasszikus (nem véletlenül van ott még mindig a wcg-n...). Tudom ez csak kukacoskodás, na de akkor is ;)
  • CrazyTomcsy
    Sztem majd a megjelenik a ps3 azt érdemes beszerezni, legalábbis én valószínűleg be fogom. Több ok miatt is: eddig nem szerettem a konzolokat, mert csak játékra voltak alkalmasak, grafikai megjelenítési szintjük már megjelenésükkor sem volt egy nagy was ist das a az akkori pc-s grafikákhoz képest, ráadásul ha mégis csak játékra vettem volna anno, akkor sem lett volna rajta igazán játszható a két kedvenc játéktípusom: fps és rts (mivel ezeket egér nélkül olyan játszani, mintha a foci vb-t gumilabdával játszanák), szóval nem volt túl jó véleményem se az x-box-ról, se a ps2-ről.
    A most jövő konzoloknál viszont más a helyzet(gondolok itt főleg a ps3-ra): nagyon sokoldalú, teljesítménye hatalmas, amihez kell a pc-s iparnak egy kis idő azért, hogy beérje(már most lehet, hogy lenne olyan szintű persze, de az nem földi halandó kezében van az ár miatt...), míg egy ps3 nem lesz sztem annyira drága, olvastam, hogy már internetes böngészést is és egyéb pc-n megszokott alkalmazásokat is kezel, sőt, olyat is hallottam, hogy még egér és billentyűzet is lesz majd hozzá kapható! És még egy fontos tényező: ha vki pc-n játszani akar, az vagy vesz egy csúcsgépet jó sok pénzért, amit legkésőbb 3 év múlva dobhat a szennyesbe, vagy egy olcsóbbat, amit már fél, max 1 év után nem fog nagyon élvezni, míg ps3-on pedig soha nem lesz olyan, hogy egy arra megírt játék szaggat...
    Szóval ezeket az apróságokat figyelembe véve el lehet gondolkozni a konzol jövőbeli helyéről (a Sony megmondta, hogy a ps3-at akarja a családok multimédia centerévé tenni, és sztem ez sikerülhet is nekik)
  • ddfg
    Nem vagyok eleg tajekozott a temaban, de tobb olyan ps2-es jatekrol tudok (pl final fantasy sok resze) ami nem jelent meg pc-re. Xboxbol nem sok ilyet tudok. Viszont, a konzolos jatekok pc-s verzioja szebb szokott lenni, ugyanamellett a sztori mellett. Tehat, ha egy jatekot jatszhatsz pc-n, sokszor erdemes is. Igy viszont mar csak emiatt is a ps2 vezet... Amugy ismerek tobb olyan embert, aki a fentebbi okok miatt gondolkozott eleg komolyann ,hogy beszerez egy ps2-t (es nem xboxot) Korai lenne meg mondjuk temetni barmelyiket is, de teny, hogy a Nintendorol nem sokat hallani mostanaban... Talan az uj konzolja. Ha eleg olcso lesz, lehet en is benevezek ra majd egyszer...
  • asysoft
    Sztem konzolt elsősorban a rá kiadott (exkluzív) játékok alapján választanak az emberek, s nem a feature-lista miatt.
    Az X-box dobozba zárt PC? Lehet, hogy "PC-s" alkatrészek alkotják, de egy kicsit más a felépítése (pl memória kezelés), ennyi erővel a Linuxot futtató PS2 is az (mármint személyi számítógép). Másrészt nem látom, ennek miért kéne hátránynak lennie.
  • Dzson
    "Ma mar az sem kerdes, hogy ps2 jatekfelhozatala sehol nincs xboxehoz. Xbox melto ellenfele minden tekintetben."

Nem kérdés annak, akinek FOGGGALMA sincs a videojáték iparról, eladási mutatókról, és általában csupán imádott igzbogza körül forog a világ + xbogz az isten feliratú szemellenzőt hord. Vannak jó játékok a dobozba zárt pc-re, ezt senki nem tagadja, de a PS2 odab@sz neki a sokkal szélesebb játékkínálattal és a sokkal jobb és több exkluzív címekkel.
  • NEXUS6
    Én jelentem, láttam már xbox játékot.
    Meg láttam a Forcamotorsport bemutatójáról egy videót is(igazi M$ prezentáció volt, 3x fagyott a gáme a nagyérdemű elött).
    Szal az tök jó gáma, és majdnem olyan jó mint pl a GT.

;)))
  • NEXUS6
    "Ez egy kicsit idejemult szemlelet"
    "EGyszeru marketingfogas miatt azonban mindig reklamozzak. A konzol szemlelethez Nintendo felfogasa all a legkozelebb. A konzol jatekra valo es nem mindenfele multimedia ganyra."

Gondolom ezért a szerinted marha modern szemlélet miatt esik vissza generációról generációra a Nintendó piaci részesedése.
    Bár biztos ez is egy titkos marketing stratégia, hogy majd annál látványosabb legyen a visszatérésük;)
  • csomi
    Ember, az 4-5 eve volt. Ma mar egyaltalan nem donto erv DVD meglete. Mellesleg az elit konzol cimet nem feltetlenul az eladott darabszam donti el. Ma mar az sem kerdes, hogy ps2 jatekfelhozatala sehol nincs xboxehoz. Xbox melto ellenfele minden tekintetben. Ez az xbox csak egy pc duma, borzasztoan egyszeru allaspont. Egyertelmu, hogy nem lattal meg xbox jatekot.
  • Dzson
    :)
  • Dzson
    "Raadasul egy konzol eseten a dvd lejatszas csak masodlagos."

Úgy látom nincs rálátásod a témára, csak imádsz okoskodni. A PS2 nem kicsit vitte fel a DVD film eladásokat anno!
  • IGAZIWILLIAMS
    Nem kell komolyan venni,ilyenkor csak előkapja a tűzmanó-szerelést a szekrényből..:)
  • csomi
    Hosszu evtizedek ota nem sikerul egysegesiteni a videoszabvanyokat. Nem par ev alatt fogja a jo nep a tv-it sem lecserelni HDTV-re. Raadasul egy konzol eseten a dvd lejatszas csak masodlagos. EGyszeru marketingfogas miatt azonban mindig reklamozzak. A konzol szemlelethez Nintendo felfogasa all a legkozelebb. A konzol jatekra valo es nem mindenfele multimedia ganyra. Persze erre MS es SONY is fityet hany, de a lenyeget ugy is az exkluzvitas es a jatekfelhozatal donti el nem ezek a toltelek dolgok.
  • csomi
    Ez egy kicsit idejemult szemlelet.
  • csomi
    Ez egy borzaszto dilettans hozzaszolas volt. Mennyee inkabb es nezz utana egy kicsit mielott zoldeket beszelsz.
  • IGAZIWILLIAMS
    "lehhet hogy eztmár mindenki tudja akkor bocsi csak még asszem 1 hete vagyok sg-s"
    De akkor ugye nem baj,ha nem kezdjük el sorolni,hogy miért azon futottak.És nagyjából ugyanez derült ki rövid idő múlva a Sonyról is-miután valami Nvidia fejes bejelentette,hogy valamelyik csúcskártyájukon mentek a ps3 RENDERELT videók ...:)
  • Yv@n
    Speciel utolsó bejelentés alapján mintha ps3-ban sem lenne winyó alapból, nekem legalábbis így rémlik. Azt meg nem kellene elfelejteni, hogy ms teli tüdőből tolja majd a hd wmv supportot, ami azért egy cseppet sem szar, ellenben maximálisan hdtv felbontás.
  • Black Penguin
    hát én már semin se lepődök meg a microsoftnál a Los angelesi E3 bemutatón ért bravúr után télleg nincs it tenni gamestar mellékletben volt cikk hogy az xbox360 2 apple power mac g5 ösönn futottak... (lehhet hogy eztmár mindenki tudja akkor bocsi csak még asszem 1 hete vagyok sg-s)
  • IGAZIWILLIAMS
    Ezért szóbeli ejnye-bejnyében részesítelek :D
  • IGAZIWILLIAMS
    Csak két apró dologra hívnám fel a figyelmedet:
    ad1: alapból jár majd egy 20GB-s vinyó az x360-hoz
    ad2: még nem döntött a nép a Blue-Ray vagy HD-DVD kérdésben...
  • NEXUS6
    Én egy dolog miatt vennék x360-at, ha tényleg lehetne normális módon azokra a dolgokra használni, amire egy számítógépet. De kezdődik ott a móka, hogy alapból nincs hozzá vincsi, azt külön meg kell venni, vagy megkapod valami valuepack-ben külön pízért.

Na de azonkívűl ráadásul csak sima DVD meghajtó lesz benne, szal az új formátumokat nem fogja támogatni. Ezért aztán, hiába lesz a gáma rajta nagy felbontású, ha DVD filmeket meg csak normál TV minőségben nézheted.
    A SONY meg már teríti a piara a nagyfelbontású tv-it, 2006-ra jelentős mennyiséget eladnak ahhoz, hogy az emberek csak a HD videozásért a PS3-ra szavazzanak.
    Ugyan az a műsor, mint a PS2 megjelenése idején. Akkor egy sima DVD lejátszó került annyiba, mint egy PS2. Röhögve megérte.
  • NEXUS6
    Lehet mindenféle kezdeményezést magukhoz ragadni, csak ez itt nem PC piac.
    Egy konzolos emberke 5 évre előretervez, szal, ha tudja, hogy 1 éven belül itt egy másik mégűberfaszább konzol, akkor kivárja.

Annak idején a SEGA is magához ragadta a kezdeményezést, de az az idő, ami a PS2 megjelenéséig eltelt csak még kívánatosabbá tette a SONY gépét. Ha egyszerre jelennek meg lehet, hogy a SONY nem teljesített volna olyan jól.
  • Dzson
    Hülye szöveg ez az egy évvel való lemaradás, és hogy az miatt volt behozhatatlan a hátrányuk. Egyszerűen a SONY többet és jobbat adott játékban mint az xfos, ami nem is konzol, hanem egy PC dobozban. És többen vannak azok is jóóóóval, akik szivesebben adnak ki pénzt SONY termékre mint Mikforosra (nem véletlenül). Be kéne látniuk bill geccéknek, hogy a videojáték piac nem hülyékből áll, és nem fognak egyeduralkodni mint a szerencsétlen pc-sek között.