SG.hu

Oracle jövőkép a PeopleSoft felvásárlása után

Az Oracle a vállalat központjában szervezett rendezvényen - amelyen élő webközvetítés és telefon útján több mint 17 ezren vettek részt - beszámolt arról, hogy az Oracle és a PeopleSoft közel 50 ezer fős egyesített gárdája milyen fejlesztési és támogatási szolgáltatásokat képes nyújtani a 23 ezer alkalmazásfelhasználó szervezetnek a világ különböző országaiban.

Az ügyfelekből és partnerekből álló nemzetközi közönséget megszólítva Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója vázolta a két cég termékstratégiáját és jövőképét. Az Oracle újra megerősítette, hogy elkötelezetten folytatja a PeopleSoft termékcsaládjainak támogatását egészen 2013-ig, és hogy megjelenteti a PeopleSoft Enterprise 9.0-s verzióját. "A vállalati szoftverek piacának kimagasló szakembereit és termékeit sikerült összehoznunk, a legjobbakat egyesítve az új csapatban. Így minden eddiginél erősebb pozícióban vagyunk ahhoz, hogy piacvezető technológiát és ágazati szakértelmet kínáljunk. Ezt ráadásul az intenzívebb kutatás-fejlesztésnek köszönhetően fokozott innováció, valamint világszínvonalú támogatás egészíti ki" - mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. "Ennek köszönhetően ügyfeleink jobb termékekhez jutnak, nem kell bonyolult rendszerek integrálásával küszködniük, és csökkenthetik informatikai költségeiket."

Az Oracle az elmúlt három hónap során a PeopleSoft és a J.D. Edwards több mint 4500 ügyfelét szólította meg, amelyek többsége kedvezően fogadta a vállalategyesüléssel létrejövő szervezet elkötelezettségét, stabilitását és erejét. A rendezvényen a vállalat felvázolta az egyesülés előnyeit az Oracle és PeopleSoft több mint 1300 alkalmazásforgalmazó partnerének. "A HP hosszú ideje stratégiai partnere és ügyfele mind az Oracle-nek, mind a PeopleSoftnak. Összefogásunk révén világszerte az Oracle és a PeopleSoft több mint 90 ezer ügyfelének biztosítunk optimális platformot integrált megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal" - hangsúlyozta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. "Az, hogy e két vállalat egységes szervezetként léphet fel, tovább növeli a HP és az Oracle által kínált megoldások értékét ügyfeleink számára" - tette hozzá.


Öröm az egyik oldalon...

Az Oracle alkalmazásfejlesztésért felelős alelnöke, John Wookey ismertette az Oracle és a PeopleSoft közös termékfejlesztési útitervét és támogatási terveit. Részletezte a "Project Fusion" tervezetet, amely egy új generációs információközpontú rendszerarchitektúra és alkalmazásegyüttes kifejlesztésére irányul, amely egyesíti az Oracle, a PeopleSoft és a JD Edwards termékeinek legjobb funkcióit, folyamatait és használhatósági jellemzőit. Az egyes termékek megjelenésének várható időpontjait is vázolta:
  • A PeopleSoft Enterprise 8.9 2005-ben készül el
  • Oracle E-Business Suite 12 (2006)
  • PeopleSoft Enterprise 9 (2006)
  • JD Edwards EnterpriseOne 8.12 (2006)
  • Folyamatosan jelennek meg a JD Edwards World továbbfejlesztései
  • A Project Fusion első komponensei: központi adatkezelés ("data hub"-ok) és tranzakcióbázisok (2006-tól kezdődően)
  • A Project Fusion első alkalmazásai 2007 során jelennek meg
  • A teljes Project Fusion alkalmazásegyüttes 2008-ban válik elérhetővé

    A fontosabb fejlemények a támogatás terén:
  • Az Oracle legalább 2013-ig folyamatosan biztosítja a támogatást a PeopleSoft Enterprise, JD Edwards EnterpriseOne és JD Edwards World termékcsaládokhoz
  • Az Oracle 2007 februárjáig meghosszabbítja a JD Edwards EnterpriseOne XE és 8.0 támogatását
  • A PeopleSoft más termékei és termékverziói esetében, mint a JD Edwards World, az Oracle a PeopleSoft jelenlegi fokozatos támogatásmegszüntetési irányelveit követi
  • Az Oracle emellett továbbra is fenntartja a jelenleg támogatott hardverplatformok, adatbázis-kezelők és operációs rendszerek körét


    ... szomorúság a másikon

    A két vállalat egyesülése a vezetők szerint fokozott előnyöket és stabilitást kínál ügyfeleiknek, hiszen a vállalati szoftverek terén a világ legnagyobb fejlesztőcégével működhetnek együtt, amely egyúttal az egyik legnagyobb alkalmazáskutatási-fejlesztési szervezet. Az újonnan létrejött alkalmazásfejlesztői csapatban nyolcezer fejlesztő munkálkodik együtt azon, hogy létrehozzák a világ legkorszerűbb, Java alapú, szolgáltatásorientált architektúráját. Az Oracle Applications vállalatirányítási rendszer folyamatos fejlesztésén túl a kibővített csapat a PeopleSoft és a J.D. Edwards új szoftververzióin is tovább dolgozik.

    A két vállalat számos tapasztalatot szerzett az egyes iparágak igényeinek kiszolgálásában, és sok területen vívott ki vezető pozíciót. Az Oracle piacvezető az összes fontosabb ágazatban - köztük a távközlési és pénzügyi szolgáltatók körében, a médiában és szórakoztatóiparban, valamint a közigazgatásban -, így rövid idő alatt összesítheti az eddigi tapasztalatokat, és azokat beépítheti a jövőbeni termékekbe. "Jelenleg a világ száz legnagyobb munkaerő-közvetítő és fejvadász cége közül negyven a PeopleSoft szoftvereire alapozza tevékenységét. Az ágazat egésze izgatottan várja az Oracle és a PeopleSoft egyesülésének kézzelfogható eredményeit" - mondta Andrew Albarelle, a Remy Corporation vezérigazgatója.

    Ha csak a tavalyi évet vesszük, az Oracle közel két és fél millió ügyfelet szólított meg különböző rendezvényeivel, konferenciáival, tanfolyamaival és webhelyének szolgáltatásaival. A cég 27 nyelven és több mint 90 országban biztosít éjjel-nappal folyamatos támogatást és szolgáltatásokat. Az Oracle támogatási szervezete a PeopleSoft technikai támogató személyzete bevonásával ad nyomatékot ígéretének, hogy világszínvonalú támogatást nyújt a PeopleSoft és J.D. Edwards szoftverek felhasználóinak. A közös szervezet több mint hatezer támogatási szakembert foglalkoztat majd a 16 nemzetközi támogatási központban. Emellett világszerte több mint 1300 alkalmazáspartner segíti az ügyfeleket rendszereik bevezetésében, adaptálásában és támogatásában. A kiterjedt partnerhálózatnak, valamint az Oracle és a PeopleSoft integrációjának köszönhető fokozott szinergia felgyorsítja partnereink növekedését, és segíti őket abban, hogy újabb ágazatokra, földrajzi területekre, piaci szegmensekre és értékesítési csatornákra terjesszék ki tevékenységüket.

    "Nagy benyomást tett ránk az a komoly elkötelezettség, amellyel az Oracle vállalja a PeopleSoft és J.D. Edwards "megörökölt" ügyfélbázisának színvonalas kiszolgálását. Meggyőződésünk, hogy az akvizíció tovább erősíti az Oracle-t, és az ügyfelek is többet kapnak pénzükért, hiszen az egyes termékekbe fokozatosan beépülnek a több megoldás legjobb funkciói" - tette hozzá Ronan Miles, a brit Oracle User Group elnöke.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!