SG.hu

Az Oracle meghosszabbítja ajánlatát a PeopleSoftra

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft összes forgalomban levő részvényének felvásárlására tett vételi ajánlatát New York-i idő szerint 2005 január 6-án 20 óráig meghosszabbítja.

A PeopleSoft részvényesek eddig összesen 357 684 588 millió részvényt, az összes kibocsátott részvények 89,4 százalékát ajánlották fel megvásárlásra. Az Oracle elfogadta az összes felkínált részvényt és vételáruk megfizetését. Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, a vállalat a delaware-i törvényi jóváhagyásnak megfelelően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

Az újabb ajánlati időszak során a felvásárlásért felelős Oracle-leányvállalat, a Pepper Acquisition folyamatosan átveszi a felajánlott részvényeket, és kifizeti azok vételárát. Azok a részvényesek, akik ez időszak során eladásra felkínálják részvényeiket, ugyanúgy 26,50 dolláros készpénzes vételárra jogosultak, mint azok, akik a kezdeti időszakban ajánlották fel részvényeiket. Az újabb ajánlati időszak alatt eladásra felkínált részvények nem vonhatók vissza. A Pepper Acquisition az újabb ajánlati időszakot meghosszabbíthatja. Meghosszabbítás esetén értesítik az ajánlat letéteményesét és sajtóközleményt bocsátanak ki még az eredeti határidő lejártát követő első munkanap reggele (New York-i idő szerint 9 óra) előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!