SG.hu

Megjelent az Oracle Business Intelligence 10g

A megoldáscsomag lekérdező, kimutatás-készítő és adatelemző, metaadat-kezelő, adatminőség-biztosító, alkalmazásfejlesztő és számos más eszközzel támogatja a business intelligence-rendszerek kialakítását.

Az Oracle eddigi stratégiájának jegyében - amelynek célja a business intelligence (BI) rendszerek fejlesztésének és megvalósításának olcsóbbá és egyszerűbbé tétele - bemutatta Business Intelligence 10g nevű megoldását. Az új szoftver olyan önálló termék, amely az operatív üzleti adatelemzés teljes területét lefedi, beleértve az információelérést, adatelemzést és kimutatáskészítést, adatintegrációt és adatkezelést.

"Az Oracle az operatív, taktikai és stratégiai információk teljes körét lefedő adatelemző és kimutatáskészítő szoftvert kínál, amely mind a visszamenőleges adatok elemzéséhez, mind az előrejelzések készítéséhez szükséges funkciókat tartalmazza" - mondta Henry Morris, aki az IDC alelnökeként az alkalmazási és információelérési szoftverek piackutatásáért felel. "Az Oracle a döntésközpontú operatív adatelemzés modelljének összes elemét támogatja termékével, így hathatós eszközt kínál a döntési folyamatok automatizálásához."

"Pár évvel ezelőtt tervet indítottunk be az összetett BI-környezetek leegyszerűsítésére" - tekint vissza Ray Roccaforte, az Oracle Corporation adattárházas és business intelligence-megoldásokért felelős alelnöke. "Kezdetben arra összpontosítottunk, hogy a felhasználóknak ne kelljen több külön rendszert vásárolniuk az adatbányászathoz, OLAP-hoz és statisztikai adatbázisokhoz BI-megoldásaik kialakítására, és mindezeket a funkciókat közvetlenül beleépítettük az Oracle adatbázis-kezelőbe. Most ezt az elvet kiterjesztettük a BI-eszközökre is, és az összes szükséges eszközt egyetlen termékbe csomagoltuk" - hangsúlyozta. A cég Business Intelligence-eszközei korábban csak az Oracle alkalmazáskiszolgálójával együtt voltak elérhetők. Bár a BI-eszközök továbbra is részét képezik a 10g Enterprise Edition alkalmazásszervernek, az ügyfelek a szoftvert külön termékként is megvásárolhatják majd. A tervek szerint a nemzetközi forgalmazás 2005 első negyedévében indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!