SG.hu

Suse Linuxon is elérhetők az Oracle termékek

A Novell és az Oracle bejelentette, hogy az Oracle legújabb adatbázis, cluster, alkalmazásszerver és csoportmunka megoldásai valamint vállalati alkalmazásai már elérhetők a SUSE Linuxon is.

Ezzel a lépéssel a két vállalat tovább erősítette a Linux területen már régóta fennálló technológiai partnerkapcsolatát. Az Oracle Database 10g, az Application Server 10g, a Real Application Clusters, a Collaboration Suite valamint a E-Business Suite 11i mind tesztelésre kerültek, és minősítést szereztek a Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 környezetben történő telepítésre. A Novell és az Oracle az ügyfeleik számára, az Oracle termékek SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra való telepítéséhez világszintű támogatást és képzést biztosít.

"Az Oracle kulcsfontosságú termékeinek támogatása a SUSE LINUX Enterprise Server 9 környezetben fontos lépést jelent számunkra az ügyfelek választási lehetőségeinek bővítése felé vezető úton. Az Oracle és a SUSE LINUX 2.6-os Linux kernel teljesítményének kombinálásával egy versenyképes adatközpont választásának lehetőségét kínáljuk a vállalati ügyfelek számára." - mondta Hal Bennett, a Novell szövetségekért felelős alelnöke. "A Novell és az Oracle együttműködik annak érdekében, hogy nagy teljesítményű megoldásokat biztosítsanak, melyek a vásárlás után azonnal kihasználhatók. Elvégezzük az integrációs feladatokat, így ügyfeleinknek ezt már nem kell megtenniük." - tette hozzá Bennett.

Az Oracle Database 10g nemrégiben felállította a TPC-C világrekordot a nem clusteres Linux környezetben, bizonyítva ezzel, hogy a SUSE LINUX alapokon futó Oracle termékek megfelelnek a vállalati környezetek skálázhatósági és teljesítménybeli követelményeinek. A csomagolt vagy egyedi alkalmazások több szerveren történő telepítésével a RAC biztosítja, hogy az Oracle 10g a cluster egy szerverének hibája esetén is megállás nélkül futhasson. Ha több erőforrásra van szükség, az ügyfelek egyszerűen további SUSE LINUX Enterprise Servereket adhatnak a clusterhez.

"Az Oracle és a Novell tovább fáradozik a Linux rendszerek kiépítésén világszerte," - mondta Jamshed Patel, az Oracle Linux szolgáltatásfejlesztési igazgatója. "A SUSE LINUX Enterprise Serveren futó bevált és robusztus Oracle termékekkel a Linux adatközpontjukban történő telepítéskor az ügyfelek nyugodtan rábízhatják magukat a technológiára." - tette hozzá Patel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!