SG.hu

Az Oracle átveszi a PeopleSoft irányítását

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.

Az Oracle négy képviselőt delegált a PeopleSoft igazgatótanácsába a lemondott PeopleSoft-tagok helyett, így a cég az igazgatótanácsban is többségi képviselethez jutott. A PeopleSoft igazgatótanácsának korábbi tagjai közül kettő mindaddig a helyén marad, amíg a két vállalat fúziója végbe nem megy. "A két vállalat egybeolvadásával a vállalati alkalmazások piacának kimagasló termékei és szakemberei találnak egymásra, és ennek hasznát leginkább ügyfeleink élvezhetik" - jelentette ki az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison. "Gyorsan haladunk az integráció tervezésével, és megelégedésünkre szolgál a két szervezet egyesítése során tapasztalt szoros összhang" - tette hozzá.

Az Oracle által a PeopleSoft összes forgalomban levő részvényének felvásárlására tett versenyajánlat kezdeti időszaka 2004. december 28-án, kedden, New York-i idő szerint éjfélkor járt le. Az vállalat elfogadta az ajánlat keretében megvásárlásra felkínált 298 834 574 db részvényt és vételáruk megfizetését. Emellett újabb ajánlati időszakot jelentett be, amely 2004. december 29-én, szerdán kezdődik, és 2005. január 4-én, kedden jár le, New York-i idő szerint 20.00 órakor (San Franciscó-i idő szerint 17.00 órakor).

Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, a társaság várhatóan nem sokkal a határidő lejártát követően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

Az újabb ajánlati időszak során a felvásárlásért felelős Oracle-leányvállalat, a Pepper Acquisition folyamatosan átveszi a felajánlott részvényeket, és kifizeti azok vételárát. Azok a részvényesek, akik ez időszak során eladásra felkínálják részvényeiket, ugyanúgy részvényenként 26,50 dolláros készpénzes vételárra jogosultak, mint azok, akik a kezdeti időszakban ajánlották fel részvényeiket. Az újabb ajánlati időszak alatt eladásra felkínált részvények nem vonhatók vissza. A Pepper Acquisition az újabb ajánlati időszakot meghosszabbíthatja. Meghosszabbítás esetén a Pepper Acquisition értesíti az ajánlat letéteményesét és sajtóközleményt bocsát ki még az eredeti határidő lejártát követő első munkanap reggele (New York-i idő szerint 9.00 óra) előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!