SG.hu

Ötezer alkalmazottnak mond fel az Oracle

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft integrálása a tervek szerint halad, és hogy a két cég együttes létszámát 50 ezerre csökkenti, ami mintegy ötezer fős elbocsátással jár. Ma megkezdődött a PeopleSoft és az Oracle érintett dolgozóinak értesítése, és a következő tíz nap során megtörténik többségük tájékoztatása.

Az Oracle úgy tervezi, hogy a PeopleSoft fejlesztői és terméktámogatási munkatársainak több mint 90 százalékát átveszi. A PeopleSoft fejlesztői csapata befejezi a PeopleSoft 8.9-es alkalmazásverzióinak fejlesztését, és a végleges termék piacra bocsátásával párhuzamosan megindul az alkalmazásegyüttes újabb, 9.0-s verziójának fejlesztése. A PeopleSoft támogatási szolgálata pedig az Oracle technikai támogatási szervezetének segítségével továbbra is világszerte folyamatos támogatást biztosít az ügyfeleknek.

"A PeopleSoft technikai gárdája túlnyomó többségének megtartása révén az Oracle megfelelő háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy betartsuk a PeopleSoft ügyfeleinek az elmúlt másfél év során tett ígéreteinket a fejlesztés és támogatás továbbviteléről" - jelentette ki Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója.

Január 18-án a közös alkalmazási üzletág hivatalos beindításakor az Oracle részletes tájékoztatással szolgál ügyfeleinek és partnereinek a cég alkalmazásfejlesztési szervezetéről, a tervezett termékekről és azok piacra viteli stratégiáiról. E nemzetközi bejelentést kiegészíti, hogy az EMEA-térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika) mind az Oracle, mind a PeopleSoft összes dolgozója számára megerősítették, hogy minden intézkedés az EU vonatkozó irányelvei, illetve az egyes tagállamokban azokat megvalósító törvényi előírások, valamint a hatályos helyi jogszabályok szerint zajlik majd. Ez azt jelenti, hogy az EMEA-országok többségében a következő tíz nap során a felmondási értesítők kiküldése helyett konzultációk kezdődnek az érintett alkalmazottakkal, illetve azok megbízott képviselőivel.

Az Oracle 2005. január 7-ével fejezte be a PeopleSoft felvásárlását egy versenyajánlatot követően, amelynek keretében a PeopleSoft részvényeseinek több mint 97 százaléka kínálta fel megvásárlásra részvényeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!