SG.hu

32%-kal nőtt az Oracle nyeresége

Az Oracle bejelentette, hogy második üzleti negyedévének egy részvényre jutó eredménye 16 cent lett, amely 35 százalékkal magasabb az előző évi 12 centnél.

A nettó nyereség 32 százalékkal nőtt a negyedév során, elérve a 815 millió USA-dollárt, míg az összes árbevétel 10 százalékkal emelkedett, és 2,76 milliárd dollárt tett ki. A második negyedév szoftverértékesítési árbevétele 13 százalékkal 2,22 milliárd dollárra nőtt, a szolgáltatások árbevétele pedig 1 százalékkal emelkedett, és 533 millió dollárt tett ki. Az új szoftverlicencek értékesítése 14%-kal bővült, és 971 millió dollárra emelkedett, jelentős részben az új alkalmazások értékesítésében tapasztalt 57 százalékos növekedésnek köszönhetően. A szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 12 százalékkal emelkedtek, elérve az 1,25 milliárd dollárt. A második negyedév profitrátája 41% volt a tavalyi 37%-hoz képest.

"Az Oracle még sosem volt ennyire nyereséges" - jelentette ki az Oracle pénzügyi igazgatója, Harry L. You. "Az utóbbi négy negyedévben rekordszintű, 4,2 milliárd dolláros működési eredményt értünk el, a pénzforgalom pedig 3,4 milliárd dollárt tett ki. Ugyanezen tizenkét hónap során először teljesítettük a nyilvánosság előtt felvállalt célkitűzésünket: a 40 százalékos működési nyereséghányad (profitráta) elérését" - hangsúlyozta.

"A múlt héten rekordszintű látogatottságot értünk el az Oracle OpenWorld konferencián, amelyen 25 ezer felhasználónk és partnerünk vett részt" - mondta Larry Ellison vezérigazgató. "Megragadtuk az alkalmat arra, hogy bemutassuk grid alapú adatbázis-technológiánk, alkalmazásszerver-köztesszoftvereink, csoportmunka-megoldásunk és integrált vállalatirányítási alkalmazásegyüttesünk legújabb, továbbfejlesztett verzióit. Az Oracle története során még sohasem rendelkeztünk a szoftvertermékek ennyire széles és versenyképes kínálatával. Felhasználóink visszajelzései alapján az Oracle jövője még fényesebbnek tűnik, mint eddigi múltunk" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!