Berta Sándor

Népszerű az űrutazásokat kínáló Virgin Galactic weboldala

A Virgin Galactic nem más, mint egy, a magánszemélyek számára a jövőben űrutazásokat kínáló utazási iroda weboldala, ami alig két hete működik, de már eddig is 7,5 millióan keresték fel.

A Virgin első embere szintén nem ismeretlen a világ előtt, Richard Branson már eddig is számos útjával hívta fel magára a figyelmet. Az internetes oldalt eddig felkereső 7,5 millió érdeklődőből 3500-an komolyan hajlandóak fizetni is azért, hogy felkerülhessenek a világűrbe. A Virgin szóvivője, Will Whitehorn szerint a 3500 komoly látogató gondolkodás nélkül kifizetne egy kisebb vagyont, azért, hogy megtapasztalhassa, milyen is a súlytalanság.

Az érdeklődés óriási, csak a weboldalra kétszer annyian látogattak el, mint ahány emberre Bransonék számítottak. A legfanatikusabb felhasználók aláírt csekkekkel keresték fel az utazási cég londoni irodáját. Egy kétórás repülőút, amelynek során mindössze öt percig lesznek súlytalanságban a szerencsés kiválasztottak, körülbelül 190 ezer dollárba fog kerülni. Eddig 18-an keresték fel a londoni irodát személyesen is, köztük volt például Trevor Beattie, a TWBA reklámügynökség első embere; Gene Simons, a Kiss zenekar egykori énekese, valamint William Shatner, vagyis alias Kirk kapitány a népszerű Star Trek Enterprise sorozatból.


Mindegyikőjük az első űrturista akar lenni, ám, mint Whitehorn megjegyezte, kénytelen volt a kitöltött csekkjeiket visszaadni és őket elküldeni, mert még nem vesznek fel előrendelést az utakra. Richard Branson szerint az első magán űrutakra 2007-ben kerülhet majd sor. Az első Virgin űrrepülőgépek azonban a mai társaikkal ellentétben, mint a hagyományos repülőgépek, felszállópályákon fognak felszállni. A megfelelő utaskabinokat már tesztelik.

Az internetes oldalon az érdeklődők 78 százaléka az Egyesült Államokból, míg a 22 százaléka a világ többi országából, elsősorban Angliából, Németországból, Japánból és Ausztráliából származik. Az érdeklődők 58 százaléka férfi, 42 százaléka nő és huszonévesek éppúgy megtalálhatók köztük, mint 60 éves vagy 60 éven felüli emberek. Fontos követelmény azonban, hogy csak azt viszik majd fel az űrbe, aki kiváló egészségügyi állapotban van. Minden út előtt egy hatnapos, komplett orvosi vizsgálatra kerül sor, amelyek között lesz szimulátoros kísérlet is. Hosszútávon pedig bárki előfizethet majd egy szobára - kilátással a Földre.

Részletes cikkünk az űrturizmus témájáról

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #11
    nincs
    vagyis az egész oldal maga reklám, az űrturizmust reklámozza
  • NEXUS6 #10
    Ha már egész életében erre trenázsolt;)))
  • Csacsis #9
    Az első űrtúrista szavai:

    "Krik az Enterprise-nak. Indulás!"

    :)
  • _Vegeta_ #8
    remeljuk mert akkor megyek vissza tanulni egyetemre. :>
  • tehen_m #7
    És katonáknak,diákoknak,nyugdíjasoknak olcsóbb lesz???
  • moran #6
    Mindegyikőjük = mindegyikük ? Azért vigyázhatnátok.
    Legjobb esetben 2007-ben lehet először utazni. Nem volt egy kicsit korai megnyitni a honlapot? Nem néztem meg, de szerintetek van rajta reklám?
    Persze a kezdeményezés nagyon szép.
  • Mice #5
    szerintem ezzel az érdeklődési hullámmal már 2006ban is lesz út oda
  • [HUN]PAStheLoD #4
    végülis egy DDoS támadást is le lehet kommunikálni úgy hogy nagy a látogatottság ^_^
  • HUN Tick #3
    én is, karácsonyi ajándéknak jó lessz
  • NEXUS6 #2
    Pedig mi magyarok már ebben is megelőztük a világot;))))Magyar űrvállalat