Berta Sándor

Internet-fejlesztési programot indít Jamaika

A jamaikai kormány bejelentette új internet-fejlesztési programját. A projekt keretében 5 millió dollárt szánnak arra, hogy a szigetország szegényebb területein élő emberek is ingyenes internet-hozzáférésekhez juthassanak.

Az ország kormánya igyekszik minél több internet-elérést biztosítani a jövőben az állampolgároknak. Az úgynevezett E-Jamaika nevű kezdeményezés céljai között szerepel többek között, hogy 2010-ig összesen 60 internet-központot állítsanak fel. A legtöbb ilyen centrumot a meglévő postahivatalokban alakítják majd ki.

A program azonban nem csak a technikai felszerelések beszerzéséből és internet-központok felállításából áll. A projekt részét képezi ugyanis az átlag jamaikai állampolgárok képzése is, aminek során megtanítják őket az internet használatára, az internetes böngészők és az elektronikus levelezőprogramok kezelésére is. Jelenleg a 2,6 millió jamaikai állampolgárnak csupán az öt százaléka használja az internetet, és sajnos a többség azt sem tudja, hogy mi is az a világháló. A kormány szerint ez a legszomorúbb és ezért mindenképpen változtatni akarnak a jelenlegi helyzeten.

A kormány azért döntött az ingyenes internet-elérések mellett, mert az emberek általában azért nem interneteznek, mert túl soknak találják a szörfölésért elkért pénzösszeget. Egy szélessávú internet-hozzáférés Jamaikán körülbelül 93 dollárba (vagyis megközelítően 18-19 ezer forintba) kerül. Ezzel szemben egyes ázsiai országokban ugyanez az összeg legfeljebb 12 dollár. Az E-Jamaika projekt sikere persze még kérdéses. Ám, hogy népszerű lesz-e a program, az már ettől kezdve nemcsak az amerikai ország kormányán, hanem az embereken is múlik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • [HUN]PAStheLoD #8
  jamaikában meg több a fű :P
 • Punkerwork #7
  bár Nagy-Brittania-hoz van alagut
 • Punkerwork #6
  nekem nem :)
 • El Fuego #5
  Ahogy Kuba is sziget pl. megis Amerikahoz tartozik, akarcsak Dominica. Ahogy eme felteken Anglia is sziget, megis Europa resze. :)))
 • Punkerwork #4
  dehát az egy sziget a karib-tengeren
 • Eiki #3
  Azóta, mióta az amerikai kontinenshez tartozik.
 • Punkerwork #2
  Jamaika mióta amerikai ország?
 • Ceb #1
  Ingyen netet nekem is!!! :D