JohnnyCage

Intel: Cél az átlagfelhasználói szegmens

Az Intel Corp. Pentium 4-es CPU eladásainak fellendülését az átlagfelhasználói piacra való betöréstől várja. A társaság az elkövetkezendő 4 hónapban a P4 eladások 400 százalékos növekedésére számít.

A chipóriás Intel Pentium 4 stratégiájának utolsó lépcsőfoka szeptemberben válik valósággá, amikortól a Pentium III minden PC szegmensben elkezd kiszorulni a piacról a Pentium 4 javára. A kirakósjáték legutolsó darabja az i845 Brookdale chipkészlet, amelynek olcsó PC133 SDRAM támogatása révén a Pentium 4 a 800 dollár alatti gépekbe is bejuthat.

Bár a lassú PC133 SDRAM miatt ezek a rendszerek nem fogják tudni kihasználni a Pentium 4-es processzor minden előnyét, az elemzők szerint a teljesítmény nem lehet probléma, elvégre a Pentium 4 árcsökkentések hatására az ilyen rednszerek még így is rendelkezni fognak a szükséges ár/teljesítmény aránnyal.

Mindez várhatóan ugrásszerű növekedést fog okozni a Pentium 4-alapú rendszerek eladásaiban. A Pentium 4 processzorok szállításai az év első felében elért 3,5 millió darabról 15 millióra fognak növekedni, közölte Tony Massimini, a Phoenix-i Semico Research piackutató cég egyik elemzője. A külső chipsetgyártók (VIA, SiS, ALi) Pentium 4-DDR chipkészletei tovább növelik a Pentium 4 esélyét a gyors, általános elterjedésre.

Anand Chandrasekher, az Intel Architecture Marketing Group részlegének elnökhelyettese elmondta, hogy a DDR-alapú Brookdale-D chipkészlet, amely a jövő év elején jelenik meg a Pentium 4-es processzorhoz, a jövő heti Intel Developer Forumon (IDF) kerül először bemutatásra. Az Intel 64 bites nagyágyúja, a McKinley is ekkor kerül majd először a kíváncsi szemek elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skorpio7 #1
    Hát elég szar lehet a menedzsment , ha 400%-os eladás növekedésre számítanak .
    Örülhetnek , ha nem csökken .