JohnnyCage

Új Intel szoftver a gyorsabb, szebb 3D-s képekért

[SiliconStrategies] A Siggraph kereskedelmi kiállításon az Intel egy olyan új szoftvertechnológiát mutatott be, amely lehetővé teszi az eddigieknél sokkal élethűbb 3D-s képek készítését az interaktív alkalmazásokban.

A Light Field Mapping (LFM) elnevezésű technológia az Intel szerint az eddigieknél szebb és élethűbb 3D képek készítését segíti elő. A társaság szerint a valós fényvisszaverődéseket modellező eljárások korrigálását célzó technológia segítségével mind a 3D objektumok, mind a megjelenített 3D képek sokkal élethűbbé válnak.

Az Intel a tervek szerint a jövőben tárgyalásokat fog kezdeményezni a játékkészítőkkel a technológia új 3D-s játékok motorjaiba való beépítéséért. A társaság szerint az LFM hozzávetőlegesen 18 hónap múlva jelenhet meg az első játékokban, általános elterjedésére azonban legalább 2 évet várni kell. "A 3D grafikai ipar jelenlegi legnagyobb kihívása az élethű képek megalkotása" - mondta Radek Grzeszczuk, az Intel mikroprocesszor kutatási részlegének vezető kutatója. "A gyors és egyszerű megjelenító eljárás, a kisebb adatmennyiség, és a könnyű megvalósítás több életet visz majd a számítógépes grafikákba."

Az Intel szerint az LFM szoftvertechnológia segítségével lehetőség nyílik fotóminőségű képek készítésére a személyi számítógépeken. A társaság szerint a technológia a közeljövőben egy általánosan elterjedt szabvánnyá válhat, javítva a jelenlegi 3D-s technikákat. Bár a jelenlegi 3D-s technológiákkal készíthetőek mesterséges fotórealisztikus képek, ezek elkészítése meglehetősen időigényes, közölte az Intel. Az új technológia alkalmazásával azonban ez a munka leegyszerűsíthető, mivel az LFM képes visszaadni még a bonyolult felszínű fizikai objektumok fényvisszaverési jellemzőit is.

Az Intel szakemberei most egy, az LFM technológiára alapuló, komplett, a játékkészítők által felhasználható rendszer elkészítésén fáradoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Arnie #7
    Itt van a 3. avi linkje. Az első 2 ebből van kivágva. (32MB)
    http://www.intel.com/research/mrl/research/lfm/lfm_synthetic_room.avi
  • Arnie #5
    A második linkről leszedtem az avikat (még csak 2 jött le a 3-ból), és ha ez nem kamu, akkor azt kell mondjam, hogy végre vmi. Ez tényleg hatalmas minőségi ugrás (lenne) a valós idejű 3D-ben.
  • Arnie #4
    Meg ide is:
    http://www.intel.com/research/mrl/research/lfm/
  • Arnie #3
    Ide lessetek el:
    http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20010814tech.htm