JohnnyCage

Az nVidia bevételeinek 10%-át várja új chipkészletétől

A PC grafikus processzorairól ismert nVidia Corp. jövőévi bevételének jelentős részét, legalább 10%-át várja az új nForce grafikus chipsettől, amelyet a társaság az Advanced Micro Devices (AMD) Athlon és Duron processzoraihoz fejlesztett ki, közölte a cég egyik vezetője az EBN-nel a Robertson Stephens Semiconductor Conference (Robertson Stephens Félvezetőkonferencia) rendezvényen.


Michael Hara, a társaság egyik vezetője elmondta, hogy az nForce tömegtermelése még a jelenlegi negyedév közepén elkezdődik. A chipkészlet teljes kapacitású gyártása 2002. elejére várható. Hara nem kívánt a társaság várható jövőévi eladásairól nyilatkozni, de idén a társaság 735 millió dollár bevételre számít.

Az nForce kezdetben az AMD csúcskategóriás Athlon processzorait fogja támogatni 4,2 GB/s memória sávszélességet biztosító kétcsatornás DDR-SDRAM memóriarendszerrel. Az nForce Northbridge chipjében egy integrált 3D grafikus vezérlő is helyet kapott, amelynek 128 bites adatbusza lesz az I/O eszközökkel, valamint a CPU-val való kapcsolattartás eszköze is.


Hara elmondta, hogy az nVidia tárgyalásokat folytat az Intellel egy esetleges Pentium 4-es változatról. Azonban, mint ahogy azt korábban már megírtuk, az Intel nemigazán lát jövőt az efféle chipsetek előtt. Hara szerint az nVidia számára jelenleg nem túlzottan fontos az Intel Pentium 4 licensz, "mivel az AMD rendszerek a jövő évben megfelelő piacot fognak biztosítani az nForce chipkészlet számára".

Hara megjegyezte, hogy a társaság legújabb, GeForce 3 grafikus processzora 57 millió tranzisztort tartalmaz, "ami több, mint amennyi a Pentium III és Pentium 4 processzorokban együttesen található".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szepi #1
    Hara megjegyezte, hogy a társaság legújabb, GeForce 3 grafikus processzora 57 millió tranzisztort tartalmaz, "ami több, mint amennyi a Pentium III és Pentium 4 processzorokban együttesen található".

    De többe is kerül....