Franczy

Nvidia interjú

A Hardware Zone website munkatársainak a napokban sikerült egy interjút készíteniük Dan Vivolival, az Nvidia cég egyik munkatársával, így most tekintsünk bele röviden ebbe az interjúba!

- Várható-e a közeljövőben a GeForce3 grafikus chipre épülő különböző kiszerelésű (MX, Ultra, Quadro) monitorkártyák bemutatása?
- Ebben az ügyben nem nyilatkozhatok, mert mi nem szoktunk még nem bejelentett termékekről előre nyilatkozni. Annyit azonban elárulhatok, hogy mint az Nvidia cég eddigi grafikus chipjeinek esetében általában, úgy a GeForce3 esetében is várható különböző ár- és teljesítménykategóriába tartozó termékek piacra dobása. Az előttünk álló 6-12 hónapban minden kiderül majd.


Dan Vivoli
- Mikor jelennek meg az első olyan Nvidia termékek, melyekben már különböző 3dfx-es technológiákat alkalmaztak a mérnökök?
-A jelenleg fejlesztés alatt álló grafikus chipjeink tervezési munkálatai már folytak akkor, amikor az Nvidia megvásárolta a 3dfx céget, így az NV25-nek még semmi köze nem lesz a 3dfx-hez. Az Nvidia NV30 lesz az első olyan Nvidia chip, melyet a 3dfx volt mérnökeinek segítségével fejlesztünk majd ki, persze ebben az esetben sem arról lesz szó, hogy egy az egyben 3dfx technológiákat veszünk át, hanem leginkább az új chip architektúrája lesz némileg hasonló a 3dfx fejlesztéseihez.

- Az Nvidia az eddigiekben nagyjából 6 havonta mutatott be új grafikus chipeket. Ez a jövőben változni fog-e annak következtében, hogy a korábbi konkurens 3dfx cég már nincs a porondon?
-Valószínűleg nem fog megváltozni a terméciklusunk, ugyanis a konkurenciaharc mellett a felhaszálók folyamatosan kiváló minőségű és teljesítményű termékekkel való ellátása is nagyon ösztönöz minket.

- Az Nvidia NV30 körülbelül mikor lát majd napvilágot?
-Nagyjából egy év múlva, de ez még változhat, lehet, hogy előbb, lehet, hogy később. Az NV30-as chip a 2002-es terveink között szerepel, így egyelőre nem tudok túl sokat mondani róla.

- Mi a véleménye, a különböző ATi és Kyro chipes grafikuskártyák komoly ellenfelet jelenthetnek a GeForce3-as termékeknek?
-Szerintem ennek a veszélye nem áll fenn, hiszen még a korábbi GeForce2 GTS chipre épülő monitorkártyák is könnyedén lekörözik az említett chipekre épülő termékeket, a GeForce3 pedig még jóval gyorsabb a GeForce2 GTS-nél is. Ezek a konkurens termékek legfeljebb a korábbi MX chipjeinkre épülő kártyákat győzhetik le, de az új MX-es sorozatba tartozó chipjeink már komolyabb ellenfeleknek bizonyulnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #9
    ez igaz :)
  • Coine #8
    Hol van már a Radeon II???
    Báár jó lenne egy GF3 MX is :-))

  • kowajano #5
    az az utolso válasz az nagyon beképzelt duma
  • Anee #3
    Szerintem ennek a veszélye nem áll fenn, hiszen még a korábbi GeForce2 GTS chipre épülő monitorkártyák is könnyedén lekörözik az említett chipekre épülő termékeket, a GeForce3 pedig még jóval gyorsabb a GeForce2 GTS-nél is
    Kicsit sem beképzel ez a f***...a KyroII majdnem mindenhol veri a GTSt(na fillrateban nem de más architektúra),a radeon meg fejletebb chip mint a NV15...
    Már látom hogy NV30nekem lesz kitalálva mert emberi lesz köszönhetően a 3dfxnek:)
  • Spy #1
    Nem rossz amikor az ati könnyedén lekeveri a geforce 2 gts ultrat ez a csávo is tud