JohnnyCage

Az nVidia bízik az Xbox sikerében

[EBNews] A 3D gyorsító grafikus processzorairól ismert nVidia Corp. bízik a Microsoft ősszel megjelenő Xbox játékkonzoljának sikerében. Az nVidia grafikus rendszert tartalmazó Xbox sikere számos területen kedvező lenne a cég számára.

Az nVidia Corporation elnöke elmondta, hogy amennyiben a szoftveróriás meg tudja hódítani a konzolpiacot új Xbox játékkonzoljával, a társaság több szempontból is igen kedvező helyzetbe kerülne. Az Xbox nagymennyiségű eladása jelentős többletbevételhez juttatná a konzol grafikus processzorát és alaplapi chipkészletét gyártó céget, de a lehetőségek ezzel korántsem értek véget. Az nVidia elnöke azt reméli, hogy a társaság az Xbox segítségével bejut a szórakoztatóelektronikai piacra is, és a jövőben különféle asztali játékgépek, online játékeszközök, és Gameboy-féle hordozható eszközök épülnek majd nVidia grafikus chipekre.

"A videókonzolok piaca, amely jelenleg évi 40-50 millió eladott játékgépet jelent, továbbra is nagy lehetőségeket rejt magában a társaság számára, ezért eltökélt célunk, hogy bejussunk az otthonokba termékeinkkel" - mondta Jen-Hsun Huang, az nVidia elnök-vezérigazgatója egy telefonos interjújában. Elemzők szerint a Microsoft játékkonzoljának sikere mintegy 50-75 millió dollár extrabevételt jelentene a társaságnak az idei évben, illetve annak az Xbox kiadását követő részében.

"A Microsoft mintegy 1-1,5 millió Xbox játékkonzolt szeretne leszállítani 2001-ben, és az nVidia hozzávetőlegesen 50 dollár bevételt szerez minden egység eladásából. Az Xbox azért fontos az nVidia számára, mert a társaságnak ez az első próbálkozása a PC-k piacán kívül, ráadásul az Xbox tartalmazza a társaság első rendszervezérlő-megoldását is" - mondta Eric Ross, a Thomas Weisel Partners piackutató cég elemzője.

Az nVidia annak ellenére, hogy grafikus processzor üzlete az asztali számítógépek terén megfelelően működik, több új bevételi forrást célzott meg az utóbbi időben. A társaság nemrég betört a notebook számítógépek piacára is, ahol azonnal az ATI komoly vetélytársává vált. Az nVidia ezenkívül a munkaállomások piacán is hódít, sőt a társaság az Apple számítógépeibe is bejuttatta termékeit, és az Apple elsőszámú grafikus chipszállítójává vált. Az Xbox sikere esetén a társaság egy újabb, óriási és növekvő piacot nyithat meg, amely szintén komoly bevételi forrás lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!