Franczy

A Quantum3D és az Nvidia viszonya

[Quantum3D] A Quantum3D cég bejelentette, hogy kapcsolatba léptek az Nvidia-val, és hogy a jövőben az Nvidia fogja ellátni grafikus chippekel a Quantum3D-t, mely azokat különböző 3dfx alapú grafikus alrendszerekben fogja alkalmazni. A Quantum3D által gyártott grafikus alrendszereket leginkább különböző vizuális szimulációs és kiképzési rendszerekben, valamint "out-of-home" szórakoztatási rendszerekben használják világszerte.

A két cég közötti szerződés értelmében az Nvidia szoros együttműködési kapcsolatot fog fenntartani a Quantum3D-vel, annak érdekében, hogy a Quantum3D továbbra is maradéktalanul ki tudja elégíteni a piacon felmerülő igényeket. Ezenkívül a két cég külön-külön már azt is elismerte, hogy együtt kívánnak majd dolgozni olyan következő generációs, Nvidia grafikus technológiákat felvonultató grafikus alrendszerek kifejlesztésén, melyek különböző nagy teljesítményigényű szimulációs és beágyazott rendszerek alapjai lehetnek.

A Quantum3D különböző jelenlegi termékeiben egyébként 3dfx VSA-100-as grafikus processzorok dolgoznak. A Quantum3D AAlchemy típusú grafikus alrendszereit eddig már olyan nagy és neves cégek vásárolták meg vizuális és szimulációs célokra, mint például a repülőgépszimulátorokkal foglalkozó Lockheed Martin Information Systems, a Rikei, a Soft Reality, az SDS International, a Boeing, a Renault, a Thomson, a Lantech, az INDRA, vagy az Adacel. A VSA-100-as chipek és a különböző Voodoo3-as technológiák az AALchemy eszközökön kívül a Quantum3D Graphite típusú grafikus alrendszereiben is nagy szerephez jutnak.

Az Nvidia és a Quantum3D cégek kapcsolata egyébként nem mostantól datálódik, hiszen már az eddigiekben is voltak közös fejlesztéseik. A Quantum3D AAlchemy és Graphite grafikus alrendszerek léteznek Nvidia féle kiszerelésben is, melyeken az Nvidia GeForce2 MX és Nvidia GeForce2 Ultra GPU-k teljesítenek szolgálatot. A két cég által most megkötött szerződések értelmében a Quantum3D ezek után majd folyamatos átmenet eredményeképpen közösen kifejlesztett, olcsóbb, Nvidia grafikus chipsetekre épülő grafikuskártyákat is piacra dobhat.

"Az Nvidia-t örömmel tölti el, hogy az Nvidia családban üdvözölheti a Quantum3D céget." - nyilatkozta Jen-Hsun Huang, az Nvidia Corporation elnöke. "A Quantum3D az elmúlt években nagyon jó hírnévre tett szert a különböző nagyteljesítményű, vizualizációs és szimulációs rendszerekbe szánt grafikus alrendszerek piacán, így a Quantum3D-vel meglévő jó kapcsolatunk csak tovább erősítheti a mi kiváló piaci pozícióinkat." - tette hozzá Huang.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!