JohnnyCage

AMD és IBM újdonságok

[IDG] Az IBM a héten megrendezett phoenix-i Mobile Insights konferencián jelentette be legújabb érdekességét, egy notebookot, amely egyben egy digitális jegyzettömb is. Az AMD a konferenciára egy 950MHz-es Palomino Athlon CPU-t hozott magával.

A Mobile Insights egy évente megrendezett találkozó, ahol a mobil eszközöket gyártó cégek vezetői találkoznak. A konferencia évek óta alkalmul szolgál a cégeknek, hogy újdonságaikat bemutassák egymásnak és a világnak. Idén az AMD, a Symbol Technologies, a Synchrologic, valamint az IBM készült jelentősebb újdonságot bemutatni a konferencián.

Az IBM üdvöskéje a TransNote nevet kapta, és még a héten a piacra kerül. A TransNote egy Intel Mobile Pentium III 600MHz-es processzorra épül, amelyet 10.4colos TFT LCD kijelző és 10GB-os merevlemez egészít ki. A játékszer nem lesz olcsó, ára 2999 dollár. Amitől az IBM TransNote-ja különleges lesz, az a ThinkScribe elnevezésű digitális jegyzettömb.


A ThinkScribe lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy digitális, speciális tollal írjon a számítógépébe. A toll mozgását egy érzékelőmátrix figyeli a papír alatt, és egy rádiófrekvenciás adóval továbbítja az információt a notebook felé, miközben a szöveg a papíron is látható lesz a tollban lévő tinta miatt. A TransScribe megjegyzi a toll mozgását, és egy grafikus képet állít elő belőle, amelyet 2MB-os flash memóriájában tárol el. A 2MB-os tár mintegy 50 kézzelírott oldalt képes eltárolni. A grafikus tárolás ellenére a képfájlban rákereshetünk bizonyos szavakra, kifejezésekre, dátumokra, témákra, de bármi másra is.

Az AMD újdonsága egy mobil, Palomino magos, 950MHz-es Athlon processzor a Mobil Insights konferencián. A jelenleg még fejlesztési stádiumban lévő processzor mintapéldánya tartalmazza az AMD PowerNow! technológiáját, amely a teljesítmény és fogyasztás mutatókat hivatott dinamikusan, az aktuális körülményeknek megfelelően alakítani.

"A processzor minden 15 ezredmásodpercben ellenőrzi a rendszer terheltségét. Amennyiben a terhelés nő, a processzor megnöveli az órajelet és a feszültséget.", mondta Laureen Chernow, az AMD egyik szóvivője.

A Palomino magos mobil Athlon processzorok régebbi társaikkal ellentétben nem négy, hanem hat lépésben képesek állítani saját órajelüket illetve feszültségüket. A felhasználóknak ez 30%-os növekedést jelenthet az akkumulátorok élettartamában, közölte Chernow.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #1
    Okos, értelmes ötlet. azt a jegyzettömb izét meg kipróbánám itthonra is... :)