Spencer

Álomgép tanulóknak

Micronpc.com egy olyan nagy teljesítményű számítógépet mutatott be, amelyet kifejezetten oktatási célokhoz fejlesztett ki, mégpedig úgy, hogy az a tanulók minden elvárásának megfeleljen.

Felmérések szerint a szülők a gyermekeiknek leginkább azért vásárolnak számítógépet, mert úgy gondolják, hogy az a tanuláshoz elengedhetetlen. A Micron úgy látja, hogy ha olyan PC-t fejleszt ki, amely kiválóan használható fel oktatási célokra, akkor azzal tovább tudja növelni a piaci részesedését is. Ahhoz, hogy a számítógépet optimálisan állítsa össze, igénybe vette a Learning 2000 segítségét is. A két cég összehangolt munkájának köszönhetően egy olyan PC született, amely minden tanuló álma lehet.

Az új számítógép a Millennia termékcsaládhoz tartozik, és a teljesítménye az oktatási célokra készült PC-k között egyedülállónak mondható. A hatékonyságról elsősorban az 1.2GHz-es AMD Athlon processzor gondoskodik. Természetesen ezt számos nagy sebességű és kapacitású eszköz egészíti ki. Így például a Millennia PC-ben megtalálható 128MB DDR (double-data-rate) memória, 40GB-os merevlemez, CD-RW és DVD-ROM meghajtó is. A konfigurációba egy 17 colos monitor tartozik bele, amely egy 32MB memóriával rendelkező videokártyához csatlakozik. Ezeken kívül a vásárló kap egy V.90-es szabványnak megfelelő modemet és két hangszórót is.

Az előbbi ismertetőből jól látható, hogy az új számítógép nagyon jó multimédiás képességekkel rendelkezik. Ennek elsősorban az az oka, hogy az oktató programok zöme rendkívül sok multimédiás funkcióval bír, amit természetesen támogatnia kell az új PC-nek is.

Az új Millennia PC igazából a Learning 2000 Lifetime Library oktatócsomaggal együtt válik egy komplett tanulást segítő számítógéppé. A Lifetime Library nem más, mint egy nagyon hatékony multimédiás program, amely lehetőséget biztosít a tanulók számára, hogy a legfontosabb tantárgyaikat jobban elsajátíthassák. A szoftver 4-12 osztályos tanulóknak készült, ezért elsősorban az olvasás, a matematika, a történelem és a természettudományok területein nyújt segítséget. A program DVD-n vásárolható meg, és körülbelül 450 órányi tananyagot tartalmaz. Mivel egyelőre az USA-ban kapható a Millennia, ezért a Lifetime Library sajnos angol nyelvű.

Természetesen a nagy teljesítményű számítógépet meg is kell fizetni. Az új Millennia PC ára 1630 dollár (490e Forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dikkma #8
    Ehhez mondjuk nem kell a MicronPC, ezt én is összeállítom, ha megkér rá valaki... ddr ram... 40 gb hdd... jó kis gép, de a "tanulás" azért nem meríti ki a lehetőségeket.
  • Pali #3
    Király ez a gép. Leginkább játékra, és filmek töltögetésére a netről :))