Berta Sándor

A járvány után is otthonról dolgoznának az írek

A szigetországban egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés.

Az Ír Nemzeti Egyetem felmérésében részt vevő, és a koronavírus-járvány alatt részben home office keretében dolgozó ír menedzserek és munkavállalók 95 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a korlátozások végén is szeretnék az irodájukon kívülről végezni a tevékenységüket. A megkérdezettek 53 százaléka mondta azt, hogy hetente többször is szeretne otthonról dolgozni, míg 32 százalékuk soha többé nem akart visszatérni az irodájába, a 10 százalékuk pedig legalább hetente néhány alkalommal szeretne home office keretében tevékenykedni.

Egy korábbi felméréssel összehasonlítva láthatóvá vált, hogy mennyire módosultak a számok. Tavaly áprilisban a válaszolók 12 százaléka vélte úgy, hogy soha többé nem akar visszatérni az irodájába és 83 százalékuk közölte, hogy csak időnként tevékenykedne a munkahelyéről.

Az alkalmazottak egytizede mutatott rá, hogy már elgondolkodott költözésen is, míg a 9 százalékuk meg is tett egy ilyen lépést. A kedvelt célpontok Írország nyugati részén Galway, Mayo és Roscommon, délnyugati részén Cork és Kerry, míg a határrégiókban Cavan, Donegal, Leitrim, Monaghan és Sligo voltak. A településeket az emberek a lakhatás minősége alapján választották ki.

A foglalkoztatottak a távmunka legnagyobb előnyei közé sorolták a munka beosztásában való nagyobb rugalmasságot; azt a meggyőződést, hogy ezáltal az életük könnyebb lesz; továbbá, hogy a home office képes növelni a termelékenységet. A megkérdezettek több mint a fele mondta azt, hogy otthonról sokkal többet dolgozik, mint az irodájából. Az Ír Nemzeti Egyetem munkatársai összesen 2100 menedzsert és 6400 munkavállalót kérdeztek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #2
    És mellette nem kell a bejárással tökölni. Üzemanyagtakarékosabb, nyugodtam így a meló. És ha nem járkál annyi autó/ingázó az utakon a többieknek is jobb lesz.
    Persze, ekkor meg erősen bezárkózik az ember, mert sok szociális interakcióból kimarad, még azokból is amelyeket amúgy élvezett.
  • Tntmaxy #1
    Én is.