Gyurkity Péter

Jól fogy az iPhone 12

Erre utalnak a beszállítók számai, többen próbálnak előnyös szerződést kötni.

Az Apple még október közepén rántotta le a leplet új okostelefonjairól, amelyek ezúttal 4 változatban jelentek meg a piacon. Nem kellett sokat várni az első adatokra, bár ezek most közvetett úton utalnak arra, hogy egyelőre nagyon jó ütemben fogynak az új fejlesztések.

A tajvani DigiTimes beszámolója szerint az ottani és a japán beszállítók nagyon jó adatoknak örülhetnek, itt ugyanis több komponensből is jóval többre van szükség, mint ahogy azt korábban előrevetítették, ez pedig nagy segítséget jelent a globális pandémia által súlyosan érintett cégeknek.

Példaként említik az úgynevezett VCM (voice coil motor) egységek előállítására szakosodott partnereket, ők az iPhone 12 Pro és Pro Max nagyobb darabszámban történő leszállításához szükségesek, ez pedig a két érintett vállalat, a japán Alps és Mitsumi számára azt jelenti, hogy az előző generációhoz képest jóval több ilyen komponenst adhatnak el. Ezen komponensekből telefononként 4-6 darabra van szükség, elsősorban a kameramodulnál, a helyzet pedig annyira kedvező, hogy több másik cég (így például a Largan Precision) is szeretne ilyen beszállítói szerephez jutni.

A tajvani Win Semiconductors és Visual Photonics Epitaxy eközben a LiDAR-mélységérzékelők leszállítását végzi, amelyek az idei iPad Pro táblában debütáltak. A telefonok összeszereléséért felelős Foxconn és a Pegatron további munkatársak felvételével, valamint a túlóra kiterjesztésével igyekszik tartani a lépést, a kameramodult összeállító Genius Electronic Optical pedig ugyanezt teszi, legalábbis novemberben és decemberben. A hűtést biztosító komponensek gyártóit (Chaun-Choung Technology, Auras Technology, Taisol Electronics és Asia Vital Components) sokkal komolyabban érintette a COVID-19 terjedése, most viszont ők is javíthatnak az üzleti eredményen, annál is inkább, mert az 5G-telefonok jövőre előrevetített gyors terjedése miatt erős eladásokra számíthatnak.

Az Apple persze leginkább a Huawei korábban megszerzett pozícióit igyekszik gyengíteni, visszanyerve az elvesztett második helyet – ehhez azonban a többi kínai gyártónak is lesz egy-két szava.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Baker1 #7
    Szerintem csak zsidóskodnak Almáék. Nem értem, miért spórolnak ki egy 380 ezer forintos telefonból ilyen alapvető dolgokat. Jó, tudom, lehet venni már a spárban is töltőt meg fejhallgatót. Bár ez kissé olyan, mintha egy nívós cégtől vennék új autót két kerékkel, a másik kettőt meg megveszem hozzá. :D Vagy még jobb: autót kormánykerék nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2020.11.26. 20:14:13
  • M2 #6
    "Ahhoz képest, hogy se töltő, se füles nincs hozzá, tudja Alma, hogy kell eladni a szart."

    Ezt a végtelen ostobaságot hogy nem unják még az emberek!? Szerinted a mellé csomagolt tartozékoktól lesz egy telefon jó? De tényleg?

    Szíriából nem ismerünk számokat. Lehet elfogyott a 4 darab telefon, a maradék hat várakozó meg felháborodott.
  • Baker1 #5
    Ahhoz képest, hogy se töltő, se füles nincs hozzá, tudja Alma, hogy kell eladni a szart. :D Érdekes a szíriai eset is:

    https://www.duol.hu/digitalia/polgarhaboruban-kulonos-forrasbol-fogyott-az-uj-iphone-3906301/#

    Természetesen ez is nálunk a legdrágább egész Európában...
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2020.11.24. 11:05:06
  • end3 #4
    Kínában akár fogyhat is, ott a pandémiának "hála" pörög a gazdaság. (100 milliót eladni, nem hiszem hogy ott nagy gond lenne, azért biztosan az olcsóbb modellből...) Lehet, a Huawei Trump általi "sanyargatását" követően, a kiesett hazai eladásokat most az Apple "zsebeli" be. - És a kínaiak, - nagy gyerekek, - nem igazán mentesek az "alma-hype" hatástól. (És tudjuk, a gyártók nem nagyon terveznek elsőre egy telefonból 50-70 millió eladásánál többet.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.11.24. 07:48:23
  • M2 #3
    "gondoltam megnézem, mire vágnak fel az emberek, ha szifonuk van"

    Ismertem egy hentest, neki egy nagyobb szifonja volt, de mindig habpatronnal használta, tejszínnel megtöltve. Ő kockákra vágott volna fel.
  • Sequoyah #2
    Szoval azt mondod hazudnak, es nem ennyit adtak el?
    Esetleg megosztanad hogy mire alapozod ezt az allitasod?
  • Baker1 #1
    Persze, persze. Ezekben a válságos időkben, ennyi munkanélküli mellett? Mesélj Alma, kérlek. Apropó, flottásként kedvezményt kaptam IPhone 7-re, gondoltam megnézem, mire vágnak fel az emberek, ha szifonuk van. Nem értem, komolyan. Kicsi is, szar is, gyorsan is merül minimális használat mellett és elkértek anno 200k-t érte. Galaxy A70-t használtam korábban, ezt nekiadtam a kislányomnak, ma vettem egy A80-at. Az IPhone 7-et meg szerintem összetöröm, vagy youtube videóban bemutatom, mennyit is ér a szememben. :D