Gyurkity Péter

Okosórákat és táblákat mutatott be az Apple

Ehhez pedig friss chip és előfizetéses opció csatlakozik a kínálatban.

A cég az előzetes híreknek megfelelően új okostelefonokat nem, viszont több más készüléket is bemutatott saját rendezvényén, amely ezúttal a Time Flies nevet kapta. Megismerhettük a friss okosórákat és táblákat, viszont legalább ilyen fontos az előfizetéses ajánlat megjelenése, amely hazánkban is elérhető lesz.

Az Apple Watch Series 6 nagyjából-egészében megtartja a negyedik és ötödik generáció külsejét, itt viszont további színek lesznek elérhetők, miközben megjelenik a vér oxigénszintjének megfigyelése, a listán pedig a 20 százalékkal gyorsabb chip (az A13 Bionic alapjaira építve), a cég szerint jobb üzemidő, a watchOS 7 szoftver, az alváskövetés, valamint a családi alkalmazás szerepel még, amely elsősorban az engedélyezett alkalmazások és kapcsolatok automatikus kiválasztásában segít. Az ár itthon 160 ezer forinttól indul, viszont megjelenik egy olcsóbb példány is, mégpedig a Watch SE néven, az oxigénszint mérése, az ECG, illetve az Always-On funkció nélkül, az S5 chipjével, 110 ezer forinttól. A Watch Series 3 továbbra is kapható lesz, 78 ezer forintos áron.


Az iPad-családnál már a nyolcadik generáció van soron, amely az A12 Bionic chip révén igyekszik jobb ajánlatot nyújtani a felhasználóknak, 135 ezer forintos áron. Az iPad Air esetében az iPad Pro külsejére hajazó kialakítás, a Touch ID megőrzése, az USB-C, a 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző, az A14 Bionic chip, valamint a 64 és 256 GB közötti tároló érdemel említést – az ár 240 ezer forintnál kezdődik. Maga a chip szintén új jövevény, ez már 5 nanométeres gyártástechnológiával készül, 40 százalékkal több tranzisztorral, mint a közvetlen előd esetében.

A katalógusban felbukkan ezen készülékek mellett az Apple One, amely tulajdonképpen a meglévő előfizetéses ajánlatokat fogja össze egyetlen csomagban. Az egyéni változatban az Apple Music, az Apple TV+, valamint az Apple Arcade jelenik meg, 50 GB-os iCloud-kapacitással, havi 3350 forintért, míg a családi csomagban a kijelölt személyek közötti megosztott használat, valamint a 200 GB-ra növelt tárolóhely érdemel említést, havi 4450 forintos áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #4
  Az esti tisztálkodás ideje alatt simán feltölti magát az enyém. Nem mondom, hogy nem lenne jobb a heti töltés, de ezzel sincs így gondom.

  Cserébe sok dolgot kényelmesebbé tesz, plusz ad némi motivációt a mozgásra is.
 • Sequoyah #3
  Az Apple Watch az egeszseg iranyaba ment el. Ezt egyreszt sokan hasznaljak, sokan veszik emiatt, masreszt pedig hatalmasakat fejlodik ebbe az iranyban minden uj verzioval. Es ennek van gyakorlati haszna.
  Ez az a terulet, ahol messze a legtobb innovaciot latjuk az Apple-tol, es messze a piac elott jarnak vele.
 • kvp #2
  Hasznalhato szenzorok nelkul nem igazan er semmit egy okosora. A mindig mukodo kijelzo elonyos, de a biologiai adatok folyamatos merese fontosabb. Ha ezeket mar tudja (a tobbpontos eeg-t es ekg-t is), akkor lehetne tovabb menni a novelt uzemido fele.
 • NEXUS6 #1
  Okosórák fejlesztési rányát marhára nem értem. Alacsonyabb fogyasztású csip meg mondjuk 8GB tárhelyen kívül ezt a részt nagyon nem kéne fejleszteni. Kijelzőnél az a transzlumineszcens LCD megoldás lenne a nyerő, ami minimális fogyasztással biztosít láthatóságot napfényben is. Az akksit kéne növelni annyira hogy legalább 1 hetet azért kibírjon. Ehelyett mennek ezek az eszetlen fejlesztések, aminek minimális gyakorlati haszna van, csak az üzemidőt szopja le. :(