Gyurkity Péter

Csúszik az iPhone 12

A vírus nem állította meg a céget, viszont az új generáció csak később mutatkozik be.

Az Apple július legvégén jelentette be harmadik pénzügyi negyedéves eredményét, amely alapos meglepetést okozott, ugyanis a globális pandémia hatását szinte alig találjuk meg ebben. Sikerült növelni a főbb számokat, ehhez viszont egy negatív komment is csatlakozott, amely már a friss okostelefonok bemutatójával kapcsolatos.

A bevétel a periódus során csaknem elérte a 60 milliárd dollárt, ami 11 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. A tiszta profit meghaladta a 11 milliárd dollárt, a vírus tehát nem tudta lelassítani az óriási mennyiségű készpénzt felhalmozó óriást, viszont eközben azt is elárulták, hogy az iPhone 12-család picit csúszni fog, ugyanis míg tavaly szeptemberben rántották le a leplet a friss megoldásokról, erre idén néhány héttel később kerül majd sor. Ez némi meglepetést jelent, hiszen bár korábban szintén láthattunk erre utaló külsős értesüléseket és beszámolókat, most maga a cég erősítette meg a halasztást, ami nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy a beszállítói csatornák és a gyártókapacitás messze elmaradt a teljes kihasználtságtól, hiszen a kínai újranyitásra jött rá az észak-amerikai és európai leállás.

Ami az új generációt illeti, itt egyszerre akár 4 eltérő típus is bemutatkozhat. Ezek sorrendben az 5,4 hüvelykes iPhone 12, a 6,1 hüvelykes iPhone 12 Max, a szintén 6,1-es iPhone 12 Pro, valamint a 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max, mind a 4 esetben az 5 nanométeren készülő A14 Bionic chippel, a „Pro”-változatoknál már 6 GB memóriával és legalább 128 GB-os belső tárolóval. A kamerák esetében is igyekeznek emelni a minőséget, itt a prémium példányok a LiDAR mellett ultra-nagylátószögű, valamint telefotó-komponenssel jelennének meg, de a ToF-érzékelő sem marad le a listáról, miközben a kiterjesztett valóság (AR) kapcsán is további előrelépéseket ígérnek számunkra, jó eséllyel akár 120 Hz-es képfrissítési rátával.

Ami a külalakot illeti, a lekerekített szélek helyett egy sima keretet kaphatunk, ennél azonban nyilván fontosabb változás lesz az 5G támogatása, valamint az immár 20 wattos gyorstöltés (amihez viszont ismét külön töltőre lesz szükség). A bemutatóra októberben, esetleg novemberben kerülhet sor, ezt nem sokkal később követi majd a hivatalos megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!