Gyurkity Péter

Csúsznak az Apple új telefonjai

A gyártással nincs gond, viszont a vírus miatt csúszik a bemutatás.

Az Apple kapcsán mindenki számára világos volt, hogy idén ősszel egy újabb generáció debütálására számíthatunk, ezt viszont már március végén megelőzheti az iPhone 9, amelynek hardveres specifikációja is kiszivárgott. Most a friss hírek szerint magát a rendezvényt is törölték, a vírus terjedése viszont akár még az őszi bemutatót is befolyásolhatja.

A külsős információk szerint az Apple az eredetileg a hónap legvégére tervezett rendezvényt törölte a menetrendből, mivel azonban ennek megtartását hivatalosan soha nem is jelezték előre, várhatóan nem látunk majd újabb bejelentést részükről. Mindenesetre az nagyjából egyértelmű volt, hogy az iPhone 9 (vagyis az iPhone SE utódja), valamint az iPad Pro (2020) lett volna a főszereplő, és míg ez utóbbi gyakorlatilag készen áll a piaci rajtra, előbbi esetében ez nem jelenthető ki, aminek következtében az olcsóbb telefon debütálása és megjelenése néhány hónapot csúszhat. Előfordulhat, hogy a júniusra tervezett WWDC környékén, esetleg ősszel kerítenek majd sort erre, ez viszont nem nem világos.

Az Apple már korábban figyelmeztetett arra, hogy a negyedéves üzleti eredmény (illetve az azzal kapcsolatos előzetes várakozás) elmarad majd az eredetileg tervezett szinttől, mivel a koronavírus terjedése, valamint az emiatt meghozott intézkedések következtében komoly visszaesésre számítanak. Jellemző adat, hogy a számukra második legnagyobb piacon, vagyis Kínában, februárban már 60 százalékkal zuhantak az eladások, ez pedig óvatosságra inti őket, vagyis nem fogják elsietni az újabb modellek hivatalos bemutatását és azok piacra dobását. Pontos menetrend persze még nincs, viszont az is előfordulhat, hogy a szokásos szeptemberi rendezvényt is elhalasztják, ami az iPhone 12 rajtját is befolyásolná – ez még picit messze van, addig sok minden történhet, remélhetőleg még lesz, aki olvassa ezen sorokat.

Tekintettel arra, hogy Trump elnök éppen most függesztette fel az európai beutazásokat 30 napra, itthon pedig veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány, a helyzet durvulni látszik, ez még akár újabb globális válságot is magával hozhat, ami nyilván minden gyártó hasonló terveit módosítani fogja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    hú most nagyon depressziós lettem