Gyurkity Péter

Jön az Apple 5G-táblája

Érkezik a friss változat, viszont az év második felében már az 5G is befuthat.

A napokban egyszerre több hír is megjelent az idei iPad-változatokról, ami azért nem meglepő, mert már viszonylag közel vagyunk az Apple soron következő, márciusban esedékes rendezvényéhez, ahol elméletileg (többek között) éppen ezen készülékeket mutatják majd be. Mindkét félévben új példányok bukkanhatnak fel.

Ami az idei iPad Pro típust illeti, itt a külső tekintetében nem számítanak nagy változásokra, mivel a cég pont egy generációval korábban frissítette a külalakot. A 11 és 12,9 hüvelykes példányok viszont a tartósság érdekében némileg erősebb burkolatot kaphatnak, ahogy azt az iPhone 6s esetében is láthattuk, a hátoldalon pedig egy tripla-kamera helyezkedhet majd el, jó eséllyel egy speciális érzékelővel, vagyis itt nem a szokásos telefotó- és ultra-nagylátószögű példány jelenne meg. Szeptemberben már felmerült, hogy esetleg miniLED-panelek mellett döntenek, ezzel kerülve meg a microLED-del kapcsolatos problémákat (a magas ár és a gyártási bonyolultság), ezzel pedig mindössze 20 százalékkal emelkednek az árak a hagyományos LED-hez képest. Ehhez az A13X Bionic chip, ennek révén némileg jobb teljesítmény, valamint az iPadOS csatlakozik majd – az ár 800 és 1000 dollár lenne.

Egy másik értesülés szerint az Apple valamikor a második félévben integrálná az 5G támogatását saját tábláiba, viszont ezzel kapcsolatban még koránt sincs egyetértés. Azt jól tudjuk, hogy a cég az ilyen generációváltást nem szokta elkapkodni (a 4G LTE esetében ezt végül a 2012 első felében piacra dobott iPad Mini valósította meg), a telefonoknál sem kerítenek sort erre még az idén, bár az is lehet, hogy az 5G-elérést megfelelő módon kezelő iPhone 12 Pro és iPad Pro végül mégiscsak felbukkan majd szeptemberben, itt tehát még az ellenkezője is létrejöhet.

A választ erre a kérdésre még nem ismerjük, viszont az év közepén már nagyjából tisztázódhat a helyzet, ezzel pedig mind az okostelefonoknál, mind pedig a tábláknál megismerjük majd a várható újításokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!