Gyurkity Péter

5 új iPhone jön jövőre

Ezt pedig egy évre rá minden csatlakozó száműzése követheti majd a sorban.

Az Apple 2020-as kínálatát, az új fejlesztéseket illetően már több, egymásnak részben ellentmondó hír látott napvilágot, a napokban azonban ismét megszólalt a cég kapcsán sokszor megbízhatónak bizonyult elemző, aki szerint összesen 5 eltérő modellt dobnak majd piacra, amelyet egy évvel később egy újabb érdekes húzás követhet majd.

Ming-Chi Kuo állítása szerint jövőre nem 3, hanem egyszerre 5 új iPhone rajtol majd el, itt ugyanis a következő generációt 4 készülék képviseli majd, ezekhez pedig az olcsóbb, szerényebb telefon sorrendben második változata csatlakozik majd. Ami a részleteket illeti, az iPhone 12 lesz az alapmodell, amely 5,4 hüvelykes kijelzővel jelenik meg, tehát némileg kompaktabb megoldásként, az iPhone 12 Plus/Max hardveres komponenseivel. Ez utóbbi (amelynek neve a jelek szerint még nem végleges) megtartaná hátoldali iker-kamerát, ehhez pedig friss OLED-kijelző, illetve 5G-támogatás sorakozna fel, míg az iPhone 12 Pro 5G-vel, tripla-kamerával, Time-of-Flight érzékelővel, valamint egy 6,1 hüvelykes OLED-kijelzővel jelenne meg, az iPhone 12 Pro Max pedig ehhez a hardverhez egy még nagyobb, immár 6,7 hüvelykes OLED-panelt társítana.

Ezzel egy időben futna be az iPhone SE2 is, amely természetesen az SE utódaként érkezik, tulajdonképpen az iPhone 8 elemeire építkezve. A 4,7 hüvelykes LCD-érintőképernyőt egyetlen hátoldali kamera, valamint néhány további, az iPhone 11-ből származó belső komponens egészítené ki, nyilván a legolcsóbb jövőre megjelenő modellként. 2021-ben, egy évvel később, bukkanna fel az újabb ötösfogat, ezen belül pedig az iPhone SE2 Plus debütálna, 5,5 vagy 6,1 hüvelykes kijelzővel, sokban emlékeztetve az iPhone 11-re, míg az iPhone 13, pontosabban az abszolút csúcsmodell, már a Lightning-csatlakozót is száműzné, hogy teljes mértékben vezetéknélküli élményt nyújtson a felhasználóknak, vagyis ebben az esetben nem állnának át az USB-C szabványra.

Ami a jövőre megjelenő telefonokat illeti, itt a várakozások szerint az Apple már a TSMC által gyártott 5 nanométeres chipeket alkalmazná, ennek révén pedig kiemelkedő teljesítményt biztosítanának – a tajvani gyártó 2022-től állna át a 3 nanométeres technológiára, ami újabb komoly előrelépést jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!