Gyurkity Péter

Összeáll az iPhone 9 specifikációja

Eközben pedig az Apple fontos megállapodást kötött egyik beszállítójával.

Az Apple kapcsán azt jól tudjuk, hogy készülőben van a következő generáció, amely eltérő méretű OLED-paneleket kínál majd a felhasználóknak, eközben viszont alakul az újabb olcsóbb változat is, amelynek neve azonban még nem teljesen biztos. Befutott egy hír a most megkötött fontos megállapodásról is, amely évekre előre garantálja bizonyos komponensek beszerzését.

Egy külsős blogoldalon jelent meg a bejegyzés, ezúttal videóval kiegészülve, amelyben már közelebbről is szemügyre veszik az iPhone 9 néven futó telefon fontosabb jellemzőit és külsejét. Eszerint valóban az iPhone SE utódjáról van szó, amely némileg nagyobb méretben, 4,7 hüvelykes IPS-kijelzővel, az iPhone 8 vonalaival, valamint a régi Touch ID-gombbal áll majd rendelkezésünkre – tehát a 3D Face ID nem lesz jelen a listán. Az A13 Bionic chip mellett itt 3 GB memória, egyetlen hátoldali kamera, illetve jó eséllyel egy valamivel nagyobb akkumulátor szerepel majd a felsorolásban, a telefon pedig valószínűleg márciusban jelenik majd meg a piacon, 399 és 499 közötti dolláros áron.


Az Apple eközben hírügynökségi jelentés, majd pedig az ennek kapcsán közzétett SEC-beadvány szerint két, több évre szóló megállapodást kötött a Broadcom vezetésével, amelynek révén utóbbi akár 15 milliárd dolláros bevételre tehet szert (ez már önmagában jelzi a megrendelések várható mértékét), vagyis a tavaly lezárult jogi küzdelem után ismét megugorhat a kettőjük közötti üzlet mérete – amely egyébként az utolsó két évben a Broadcom teljes bevételének 20-25 százalékát szállította. A beadvány alapján a megállapodás révén leszállított komponenseket 3,5 éven keresztül alkalmaznák, ez minden bizonnyal a Bluetooth, az RF, valamint a Wi-Fi támogatása terén jön majd jól, bár ezt az anyagban pontosan nem részletezik.

Felmerül az 5G-alkatrészek leszállításának szükségessége is, hiszen egyes hírek szerint az Apple az év második felében jelenne meg ezen a piacon. Meglátjuk, ebből mi valósul meg, itt először a fenti olcsóbb változatot ismerjük majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #2
    5G 3 GB RAM-mal?
    Gyorsan túlcsordulna a memória. A samsungomban 8 giga van...
  • gombabácsi #1
    úúúú én már nagyon várom a 12-est!!!