Berta Sándor

Virtuális valóság alkalmazásokon dolgozik a Facebook

A konszern virtuális realitás programokat fejleszt a közösségi platformja számára.

A Facebook gyakorlatilag abból él, hogy a regisztrált tagjai szövegeket, képeket és videókat jelentetnek meg a bejegyzéseikben, majd ezeket a tartalmakat megosztják másokkal. Az elképzelések alapján ugyanez történhet a közeljövőben a virtuális valóság tartalmakkal is. Chris Cox, a társaság termékekért felelős fő menedzsere elmondta, hogy olyan virtuális valóság alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek segítségével a felhasználók ilyen különleges tartalmakat készíthetnek.

Coxot természetesen leginkább azok a demófilmek nyűgözik le, amelyeket a társaság által nemrég felvásárolt Oculus Rift szemüveggel lehet megtekinteni. Ilyen például egy vadászrepülőgéppel való repülés vagy akár egy mongol jurta belseje. A véleménye szerint a virtuális valóság jelenti a jövőt. Amennyiben a virtuális valóságot és a Facebookot együtt lehetne használni, akkor a felhasználók másoknak is elküldhetnék az élményeiket, akár fotók, akár videók formájában. Cox ugyanakkor nem említett konkrét időpontot azzal kapcsolatban, hogy mikorra valósíthatják meg a virtuális valóság terveiket, főleg, hogy egy ilyen felvételhez több kamera és komoly utómunka is kell. Szerinte még nagyon messze vagyunk attól, amikor már mindenki rendelkezni fog virtuális valóság szemüveggel.

A Facebook kapcsán már tavaly augusztusban kiszivárgott, hogy virtuális valóság filmek készítését tenné lehetővé és Hollywood segítségével hasznosítaná az Oculus Rifttel kapcsolatos tapasztalatokat. Majd ismertté vált, hogy a vállalat elsősorban a szoftverfejlesztést és a virtuális valóság projektjeit erősítené. Az Oculus VR virtuális valóság filmeket készítene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #6
    -első kép a google képkeresőn :D
  • Sir Cryalot #5


    (?)
  • Kryon #4
    Továbbra is csak az zavar benne, hogy FB. Így már ingyen se kéne, inkább megvárom a konkurenciát.
  • Sir Cryalot #3
    " Az Oculus VR virtuális valóság filmeket készítene. "

    ...látszik haladnak mert már Carmackből is elkészült az izompólós posterboy kiadás :)
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.02.19. 13:44:26
  • Inquisitor #2
    Elég drága egy 360 fokos 3D kamera. Még.
  • zola2000 #1
    " Szerinte még nagyon messze vagyunk attól, amikor már mindenki rendelkezni fog virtuális valóság szemüveggel."

    Akkor fog mindenki, ha elég olcsó lesz. -> Mivel egyre nagyobb felbontásuak az egyre olcsóbb telefonok is, egy google cardboard is megteszi.