Berta Sándor

Virtuális valóság cégbe fektetett be a Google

Az IT-óriás számos más társasággal együtt komoly összegeket fektetett be a Magic Leap virtuális valóság vállalkozásba.

A Google, a Qualcomm, a Legendary Entertainment Inc., a KKR, a Vulcan Inc., a Kleiner Perkins Caufield & Byers, Andreessen Horowitz és az Obvious Ventures vállalatok összesen 542 millió dollárral támogatják a virtuális tárgyak megjelenítésén dolgozó Magic Leap céget, amelynek az értéke így megközelíti a kétmilliárd dollárt. A Magic Leap egy olyan 3D-szemüveget akar kifejleszteni, amely a digitális tárgyakat úgy jeleníti meg, mintha azok valóságosak lennének.


Az eszköz által digitális animációkkal gazdagítható az emberi látómező

Rony Abovitz, a társaság alapítója azt nyilatkozta, hogy az új készülék viselésekor - ellentétben az eddigi 3D-szemüvegekkel - a felhasználók nem fogják magukat rosszul érezni. Amennyiben a MagicLeap víziója valósággá válik, úgy a jövőben cápák fognak átúszni az irodákon, elefántok férnek majd el a tenyerünkben és sárkányok fognak elrepülni az ablakaink előtt. Rony Abovitz vezérigazgató szerint a technológia túlmutat a virtuális valóságon (VR) és a kiterjesztett valóságon (AR), s egy teljesen új fejlesztési lépcsőfokot jelenthet. A végső cél egy úgynevezett "Cinematic Reality Interface" megalkotása, amely minden eddigi technológiát a háttérbe szoríthat és egy teljesen új korszakot vezethet be a számítógép-ember interakciókban.

Sundar Pichai, a Google Androidért és a Chrome böngészőért felelős vezetője tagja lesz a Magic Leap igazgatótanácsának, míg dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm ügyvezető elnöke és Don Harrison, a Google vállalatfejlesztési elnöke megfigyelői státuszt kap a testületben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MerlinW #3
  Olvasd végig megint, mert nem érted.
 • MasterMason #2
  "amely a digitális tárgyakat úgy jeleníti meg, mintha azok valóságosak lennének. "

  Aham, és adnak majd a szemüveghez szuperszámítógépet is?! Nem képes a jelenlegi technológia teljesen valósághű környezetet valós időben megjeleníteni.
 • Sir Cryalot #1
  ... már hiányoltam az LG-s fotóboltolást, de látom már jön az új generáció