Berta Sándor

Kaliforniában legális lett a Bitcoin

Az amerikai szövetségi állam hatályon kívül helyezte a virtuális fizetőeszköz használatát tiltó szabályt.

Az AB129 nevű új törvényt az elmúlt napokban fogadták el és az alternatív fizetőeszközök alkalmazását szabályozza. Ebbe a kategóriába tartoznak a Bitcoin és számos más digitális pénz mellett az ajándékkártyák és a hűségpontrendszerek is.

A jogszabályt Jerry Brown kaliforniai kormányzó már aláírta. A dokumentum szövegét Roger Dickinson demokrata képviselő dolgozta ki, aki úgy vélte, hogy a lépésre azért volt szükség, mert az alternatív fizetőeszközök egyre népszerűbbek. Dickinson egy korábbi állásfoglalásában azt írta, hogy az olyan új fizetési megoldások, mint az Amazon Coins vagy a Starbucks Stars korszakában nem praktikus dolog az, ha a készpénz-alternatívák egyre növekvő használatát egyszerűen semmibe veszik. Az új törvény célja az, hogy finomítson a jelenlegi joggyakorlaton, azért, hogy az a kaliforniaiak mobil és digitális fizetési szokásaihoz alkalmazkodjon.

Tavaly júniusban a Bitcoin Alapítvány összetűzésbe keveredett a kaliforniai pénzügyi felügyelettel, amely azzal vádolta meg, hogy a szükséges engedélyek nélkül teljesített pénzügyi tranzakciókat. A Magyar Nemzeti Bank februárban közölte, hogy kockázatosnak tartja az egyes fizetésre használható virtuális eszközöket, különösen a Bitcoint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!